Martin a sprintet is megnyerte, Pedrosa kis híján dobogós

Jorge Martin jól kapta el a rajtot, de Francesco Bagnaia sem panaszkodhat, mivel Marco Bezzecchit átlépte a rajtnál, őket Dani Pedrosa és a két Aprilia követte. Marc Marquez előrelépett egy pozíciót és a nyolcadik volt az első körben.

Brad Binder kezdte meg a felzárkózást és az előbb említett Marquez után Luca Marinit és Aleix Espargarót is megelőzte egy kanyaron belül. Binder hatalmasat küzdött és Maverik Vinalest is megelőzte, bár a spanyolnak ekkor még volt válasza. Az ötödik pozícióért ment ez a csata.

Bagnaia helyzete nem tűnt túl jónak, ugyanis Bezzecchi elment mellette és Dani Pedrosa is egyre közeledett felé. Bezzecchi a leggyorsabb volt a mezőnyben és óriási tempót diktáva indult el Jorge Martin után. A negyedik körben már fél másodperc volt a különbség kettejük között.

Hátrébb Vinales, Binder és Marini között ment a csata az ötödik helyért. Binder átvette a ezt a pozíciót és elindult Dani Pedrosa után. Elöl féltáv után állandósult a különbség az élen haladók között. Martin vezetett Bezzecchi, Bagnaia, Pedrosa, Binder, Vinales, Marini, Aleix Espargaro és Alex Marquez előtt.

Öt körrel a vége előtt Pedrosa megérkezett Bagnaiára, az utolsó körök az ő csatájukról szóltak igazán, ráadásul Binder is megérkezett mögéjük harmadiknak. Martin végül magabiztosan nyert Bezzecchi előtt, a harmadik hely sorsa pedig az utolsó kanyarig nyitott maradt.

Bagnaia végül befutott harmadiknak Pedrosa és Binder előtt. A pontszerző helyekre Vinales, Marini, Aleix Espargaro és Alex Marquez ért be. Marc Marquez lett a 10., ami azt jelenti, hogy ezúttal sem szerzett pontot ő, és egyik japán márkát vezető versenyző sem. Quartararo a Yamahával a 14. lett.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom