Martin a sprintet is megnyerte, Pedrosa kis híján dobogós

Jorge Martin jól kapta el a rajtot, de Francesco Bagnaia sem panaszkodhat, mivel Marco Bezzecchit átlépte a rajtnál, őket Dani Pedrosa és a két Aprilia követte. Marc Marquez előrelépett egy pozíciót és a nyolcadik volt az első körben.

Brad Binder kezdte meg a felzárkózást és az előbb említett Marquez után Luca Marinit és Aleix Espargarót is megelőzte egy kanyaron belül. Binder hatalmasat küzdött és Maverik Vinalest is megelőzte, bár a spanyolnak ekkor még volt válasza. Az ötödik pozícióért ment ez a csata.

Bagnaia helyzete nem tűnt túl jónak, ugyanis Bezzecchi elment mellette és Dani Pedrosa is egyre közeledett felé. Bezzecchi a leggyorsabb volt a mezőnyben és óriási tempót diktáva indult el Jorge Martin után. A negyedik körben már fél másodperc volt a különbség kettejük között.

Hátrébb Vinales, Binder és Marini között ment a csata az ötödik helyért. Binder átvette a ezt a pozíciót és elindult Dani Pedrosa után. Elöl féltáv után állandósult a különbség az élen haladók között. Martin vezetett Bezzecchi, Bagnaia, Pedrosa, Binder, Vinales, Marini, Aleix Espargaro és Alex Marquez előtt.

Öt körrel a vége előtt Pedrosa megérkezett Bagnaiára, az utolsó körök az ő csatájukról szóltak igazán, ráadásul Binder is megérkezett mögéjük harmadiknak. Martin végül magabiztosan nyert Bezzecchi előtt, a harmadik hely sorsa pedig az utolsó kanyarig nyitott maradt.

Bagnaia végül befutott harmadiknak Pedrosa és Binder előtt. A pontszerző helyekre Vinales, Marini, Aleix Espargaro és Alex Marquez ért be. Marc Marquez lett a 10., ami azt jelenti, hogy ezúttal sem szerzett pontot ő, és egyik japán márkát vezető versenyző sem. Quartararo a Yamahával a 14. lett.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom