Megnyílt az első budapesti CUPRA Garage

Harmadik generációs családi vállalkozás nyitotta meg Budapest első CUPRA Garage-át. A 32 éve a családi ház alatti műhelyből indult, most már több mint 7400 négyzetméteren működő Szabó Autójavító Kft. jelmondata: “Egy dologra koncentrálj, és abban legyél nagyon jó!”

A cég ügyvezetője, Szabó Csaba szerint csapata megérett arra, hogy az eddig kizárólagosan forgalmazott SEAT mellett a márka sportos testvérét, a CUPRA-t is bevegyék tevékenységi körükbe és kínálatukba.

„Eljött az idő, hogy egy új dologra koncentráljunk, és abban legyünk a legjobbak. A mai naptól hivatalosan CUPRA márkakereskedésként is működünk, egyúttal nagy öröm számunkra, hogy mi nyithatjuk meg Budapest első CUPRA Garage-át” – fogalmazott büszkén Szabó Csaba, a Szabó Autójavító Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A stílusos beltér jól jelképezi a CUPRA tulajdonságait: modern, vagány, sportos, ugyanakkor letisztult, hívogató és urbánus. Ez az az életérzés, amit mi is át szeretnénk adni a vevőinknek.”

Magyarországon jelenleg 12 SEAT kereskedés található, amelyek fele már CUPRA-t is értékesít. A sportosabb barcelonai márkát középpontba helyező CUPRA Garage ugyanakkor Magyarországon eddig csak Debrecenben működött. A 38 állandó alkalmazottat és 10 tanulót is foglalkoztató Szabó Autójavító Kft. így másodikként, immár a fővárosba is elhozta az 5 éves, fiatal márka új értékesítési koncepcióját, lendületét.

A Porsche Hungaria, mint importőr hálózatstratégiája, hogy 2025-ig teljes országos lefedettséget biztosítson a CUPRA-nak is hazánkban.

A CUPRA-sztori

Intenzív fél évtizedet tudhat maga mögött a Volkswagen Csoport legfiatalabb márkája, a SEAT-ból 2018-ban kivált, és azóta is önálló, sikeres brandként létező CUPRA. Az elmúlt években a márka zászlóshajójává lépett elő a Formentor, a Bornnal pedig feltette magát a tisztán elektromos autók térképére.

A márka dinamikus fejlődését jól mutatja, hogy a gyári bejelentések szerint rövid időn belül jelentős modelloffenzíva vár a márkára. A következő két évben, vagyis 2024-ig a jelenlegi választékból 4 facelift, utána pedig 3 teljesen új modell is érkezik, köztük az új generációs plug-in hybrid változatban is elérhető CUPRA Terramar, amelyet 2024-től Győrben gyártanak majd. Az ígéretek szerint tehát 2025-ig összesen 7 megújult vagy új autója lesz a CUPRA-nak.

„Az immár ötéves CUPRA erőssége, hogy sportossága, modern dinamizmusa teljesen egyedivé teszi, semmivel sem hasonlítható össze. Presztízsmárkát építünk, és ennek megfelelően örömmel tölt el bennünket, hogy olyan kiváló partnerekkel működhetünk együtt, mint a Szabó Autójavító Kft.” – mondta Rozgonyi Ádám, a SEAT|CUPRA magyarországi márkaigazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Huszonötezer eurós támogatásban részesült egy debreceni alapítvány a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója a Karl Monz Alapítvány nevében 25 000 eurós támogatási hozzájárulást adott át a debreceni Gyermekklinikán a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány részére. A BMW Group Gyár Debrecen kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak egészségének megvédésére és megőrzésére, emellett több, a helyi lakosságot érintő szociális […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán

Az új Toyota Prius a Japán Év Autója

Az október 26. és november 5. között, Tokióban megrendezett Japán mobilitási kiállítás adott otthont a Japán Év Autója (Japan Car of the Year, JCOTY) idei díjátadójának. Az 1980-ban alapított JCOTY-díjak sorsáról egy autós szakújságírókból álló, hatvanfős zsűri dönt. A szigetország harminckilenc meghatározó autóipari, illetve életmód-kiadványait képviselő szakemberek tíz döntős modell közül választják ki az Év […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Louvre múzeum főtámogatóként ismeri el a DS Automobiles-t

A DS Automobiles 2015 óta a Louvre Múzeum támogatója, és a “Főtámogatók” exkluzív csoportjába került. A “DS Automobiles” név mostantól kőbe vésve áll a tekintélyes Louvre piramisa alatt. A DS Automobiles a kezdetektől együttműködik a Louvre Múzeummal, és elkötelezett a kultúra népszerűsítése mellett. A DS Automobiles megalapítása óta számos bemutatót tartott a Louvre Múzeumban és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom