Megnyílt az első budapesti CUPRA Garage

Harmadik generációs családi vállalkozás nyitotta meg Budapest első CUPRA Garage-át. A 32 éve a családi ház alatti műhelyből indult, most már több mint 7400 négyzetméteren működő Szabó Autójavító Kft. jelmondata: “Egy dologra koncentrálj, és abban legyél nagyon jó!”

A cég ügyvezetője, Szabó Csaba szerint csapata megérett arra, hogy az eddig kizárólagosan forgalmazott SEAT mellett a márka sportos testvérét, a CUPRA-t is bevegyék tevékenységi körükbe és kínálatukba.

„Eljött az idő, hogy egy új dologra koncentráljunk, és abban legyünk a legjobbak. A mai naptól hivatalosan CUPRA márkakereskedésként is működünk, egyúttal nagy öröm számunkra, hogy mi nyithatjuk meg Budapest első CUPRA Garage-át” – fogalmazott büszkén Szabó Csaba, a Szabó Autójavító Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A stílusos beltér jól jelképezi a CUPRA tulajdonságait: modern, vagány, sportos, ugyanakkor letisztult, hívogató és urbánus. Ez az az életérzés, amit mi is át szeretnénk adni a vevőinknek.”

Magyarországon jelenleg 12 SEAT kereskedés található, amelyek fele már CUPRA-t is értékesít. A sportosabb barcelonai márkát középpontba helyező CUPRA Garage ugyanakkor Magyarországon eddig csak Debrecenben működött. A 38 állandó alkalmazottat és 10 tanulót is foglalkoztató Szabó Autójavító Kft. így másodikként, immár a fővárosba is elhozta az 5 éves, fiatal márka új értékesítési koncepcióját, lendületét.

A Porsche Hungaria, mint importőr hálózatstratégiája, hogy 2025-ig teljes országos lefedettséget biztosítson a CUPRA-nak is hazánkban.

A CUPRA-sztori

Intenzív fél évtizedet tudhat maga mögött a Volkswagen Csoport legfiatalabb márkája, a SEAT-ból 2018-ban kivált, és azóta is önálló, sikeres brandként létező CUPRA. Az elmúlt években a márka zászlóshajójává lépett elő a Formentor, a Bornnal pedig feltette magát a tisztán elektromos autók térképére.

A márka dinamikus fejlődését jól mutatja, hogy a gyári bejelentések szerint rövid időn belül jelentős modelloffenzíva vár a márkára. A következő két évben, vagyis 2024-ig a jelenlegi választékból 4 facelift, utána pedig 3 teljesen új modell is érkezik, köztük az új generációs plug-in hybrid változatban is elérhető CUPRA Terramar, amelyet 2024-től Győrben gyártanak majd. Az ígéretek szerint tehát 2025-ig összesen 7 megújult vagy új autója lesz a CUPRA-nak.

„Az immár ötéves CUPRA erőssége, hogy sportossága, modern dinamizmusa teljesen egyedivé teszi, semmivel sem hasonlítható össze. Presztízsmárkát építünk, és ennek megfelelően örömmel tölt el bennünket, hogy olyan kiváló partnerekkel működhetünk együtt, mint a Szabó Autójavító Kft.” – mondta Rozgonyi Ádám, a SEAT|CUPRA magyarországi márkaigazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Jelentősen megújult és új tagokkal bővült a Honda európai CRF modellcsaládja a 2025-ös modellévre

• A CRF450R-t és a CRF250R-t egyaránt átdolgozták a Honda mérnökei, hogy még gyorsabbak és könnyebben kezelhetőek legyenek a kanyarokban • 70%-ban megújult alumíniumváz új alsó és felső villahíddal • A vadonatúj, 49 mm-es belsőcső-átmérőjű Showa első felfüggesztés minden eddiginél hatékonyabb és kifinomultabb csillapítást garantál, miként a továbbfejlesztett hátsó futómű is elsőrangú • A motort […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

Világpremier Párizsban: Julie Mehretu guruló műalkotása, a Le Mans-i 24-óráson is rajthoz álló BMW M Hybrid V8 versenyautó

+++ A BMW Art Cars kollekció huszadik guruló műalkotása a párizsi Pompidou központban ünnepelte világpremierjét +++ A New York-i művész, Julie Mehretu „performatív festményként” keltette életre a BMW M Hybrid V8 versenyautót +++ Le Mans-ban a BMW M WRT csapat a dél-afrikai Sheldon van der Linde, a holland Robin Frijns és a német René Rast […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Gender Tamás Junior a WSK – Open Series International Circuit La Conca – OKJ kategóriában 2024.05.07.-11. között versenyzett

A HMA fiatal pilótája ismét megmérettette magát Európa legjobbjai ellen, ezúttal az olaszországi La Conca versenypályán megrendezett WSK Open Series bajnokság 2. fordulójában. Egyedi burkolatainak köszönhetően ez a versenynaptár egyik legtrükkösebb helyszíne, de Gender Tamás Junior már a szabadedzések során is igazolta rátermettségét, ugyanis rögtön a hétvége korai szakaszában a mezőny leggyorsabbja volt. A versenyek […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom