Megnyitotta kapuit a fóti Mercedes szalon

Nincs egyszerű dolga annak, aki manapság új autók eladásával foglalkozik. Ugyanis az utóbbi években nemcsak az autóipar, hanem az autók értékesítése is hatalmas változáson ment/megy keresztül. Ebben a mozgalmas időszakban nyílt meg hazánk legnagyobb Mercedes bemutatóterme.

Kezdésként „szaladjunk” végig a száraz statisztikai adatokon. Zöldmezős beruházás keretében épült meg Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb Mercedes-Benz szalonja. A telek 6000 négyzetméteres, a főépület 1700 négyzetméteres területe, magában foglalja az eladóteret, az irodákat és bónuszként ott a 600 négyzetméteres élményterasz. A szervízben, húsznál több autót tudnak javítani. Érdekeség, hogy a szerelők között egy hölgy is található!

A Jász-Plasztik cégcsoport, sajáterős beruházással, közel három éves munkával építette fel a Fót közelében lévő új bázisát. Az árcédulán szép összeg szerepelt, mert közel hat milliárd forintot emésztett fel az építkezés és a Mercedes szigorú előírásainak maximálisan megfelelő szalon berendezése. A megbízó, nagy hangsúlyt fektetett az energia hatékonyságra és a környezet védelmére, ami manapság teljesen érthető.

Hasonló átalakuláson mennek át a cégcsoport autós részének a jászberényi és veszprémi Mercedes kereskedései is. Ezek 2025-re fognak megszépülni. Fóton még annyi változás lesz, hogy a korábbi személyautó értékesítő hely, nemsokára haszonjármű centrummá alakul. Ennek a munkálatai már folynak – az előzetes információk szerint – ez lesz az ország legnagyobb Merci haszonjármű kereskedése.

Emelt szint

A méretekből már következik, hogy nem hétköznapi autószalonról van szó. Ezt a vezérképviselet és a gyár is jutalmazta. Azzal, hogy engedélyezték a szuper nagy (3 méteres), forgó Mercedes csillag felszerelését. A közeli autópályáról is jól látszik a 15 méter magasan, tehát kb. az ötödik emeleten forgó Merci jel. Ami gyorsan a környék elsőszámú tájékozódási pontjává vált.

A szalon megnyitása előtt volt egy sajtós körbevezetés, aminek a házigazdája, a népszerű autós vlogger volt. Szükség volt a helyismeretére, mert gyorsan elvesztünk volna a hatalmas komplexumban.

A fölszinten két területet lehet megkülönböztetni, a bejárathoz közeli részen láthatók az „átlagos” csillagos autók. A földszint hátsó részében, a makulátlan tisztaságú használtautókat lehet megtekinteni. Az épület legvégében találhatók azok a terek, ahol a vásárlók átveszik a járművüket. A méretekről, az évente eladott autók számáról és az értékesítők képességeiről sokat elmond, hogy négy autót lehet egyszerre átadni.

VIP

Aki a legtöbb pénzt szeretné elkölteni a csillagos négykerekűre, annak az útja az emeletre vezet. Itt három modell család termékeiből válogathat a vásárló. Ugyanis külön márkává vált a Mercin belül a G osztály, az AMG és a Maybach. A különleges modellekből több is kellette magát, pl. egy gyönyörű SL is látható volt. A tortán lévő habon a cseresznyét, az S osztály Maybach kivitele jelentette, amin 110 millió forintos árcédula díszelgett. Az új idők szelét, az EQE AMG kivitele mutatta. A VIP részleg mögött lévő hatalmas teraszról, jól belátható a környék.

Benedek Attila
Fotó: JP Autó, szerző

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Még mindig a Toyota a villamosítás királya

Miközben az autóipari és gazdasági szaksajtó tavaly év vége felé a Tesla és a BYD versenyét leste, a küzdelemből egy harmadik szereplő: a Toyota jött ki győztesként. Jean de La Fontaine, a példamesék nagyszerű írója is ihletet meríthetett volna abból az ádáz küzdelemből, ami az autóiparban zajlott 2023-ban. Két fiatal, ambiciózus szereplő – a mesében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom