Megnyitotta kapuit a fóti Mercedes szalon

Nincs egyszerű dolga annak, aki manapság új autók eladásával foglalkozik. Ugyanis az utóbbi években nemcsak az autóipar, hanem az autók értékesítése is hatalmas változáson ment/megy keresztül. Ebben a mozgalmas időszakban nyílt meg hazánk legnagyobb Mercedes bemutatóterme.

Kezdésként „szaladjunk” végig a száraz statisztikai adatokon. Zöldmezős beruházás keretében épült meg Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb Mercedes-Benz szalonja. A telek 6000 négyzetméteres, a főépület 1700 négyzetméteres területe, magában foglalja az eladóteret, az irodákat és bónuszként ott a 600 négyzetméteres élményterasz. A szervízben, húsznál több autót tudnak javítani. Érdekeség, hogy a szerelők között egy hölgy is található!

A Jász-Plasztik cégcsoport, sajáterős beruházással, közel három éves munkával építette fel a Fót közelében lévő új bázisát. Az árcédulán szép összeg szerepelt, mert közel hat milliárd forintot emésztett fel az építkezés és a Mercedes szigorú előírásainak maximálisan megfelelő szalon berendezése. A megbízó, nagy hangsúlyt fektetett az energia hatékonyságra és a környezet védelmére, ami manapság teljesen érthető.

Hasonló átalakuláson mennek át a cégcsoport autós részének a jászberényi és veszprémi Mercedes kereskedései is. Ezek 2025-re fognak megszépülni. Fóton még annyi változás lesz, hogy a korábbi személyautó értékesítő hely, nemsokára haszonjármű centrummá alakul. Ennek a munkálatai már folynak – az előzetes információk szerint – ez lesz az ország legnagyobb Merci haszonjármű kereskedése.

Emelt szint

A méretekből már következik, hogy nem hétköznapi autószalonról van szó. Ezt a vezérképviselet és a gyár is jutalmazta. Azzal, hogy engedélyezték a szuper nagy (3 méteres), forgó Mercedes csillag felszerelését. A közeli autópályáról is jól látszik a 15 méter magasan, tehát kb. az ötödik emeleten forgó Merci jel. Ami gyorsan a környék elsőszámú tájékozódási pontjává vált.

A szalon megnyitása előtt volt egy sajtós körbevezetés, aminek a házigazdája, a népszerű autós vlogger volt. Szükség volt a helyismeretére, mert gyorsan elvesztünk volna a hatalmas komplexumban.

A fölszinten két területet lehet megkülönböztetni, a bejárathoz közeli részen láthatók az „átlagos” csillagos autók. A földszint hátsó részében, a makulátlan tisztaságú használtautókat lehet megtekinteni. Az épület legvégében találhatók azok a terek, ahol a vásárlók átveszik a járművüket. A méretekről, az évente eladott autók számáról és az értékesítők képességeiről sokat elmond, hogy négy autót lehet egyszerre átadni.

VIP

Aki a legtöbb pénzt szeretné elkölteni a csillagos négykerekűre, annak az útja az emeletre vezet. Itt három modell család termékeiből válogathat a vásárló. Ugyanis külön márkává vált a Mercin belül a G osztály, az AMG és a Maybach. A különleges modellekből több is kellette magát, pl. egy gyönyörű SL is látható volt. A tortán lévő habon a cseresznyét, az S osztály Maybach kivitele jelentette, amin 110 millió forintos árcédula díszelgett. Az új idők szelét, az EQE AMG kivitele mutatta. A VIP részleg mögött lévő hatalmas teraszról, jól belátható a környék.

Benedek Attila
Fotó: JP Autó, szerző

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom