Minden, amit az új generációs Toyota Hiluxról tudni vélünk

Immár több mint egy éve, hogy a Toyota vázolta globális villamosítási terveit. Akkor másfél tucatnyi, eltérő részletességgel kidolgozott modellt és prototípust mutattak be, köztük egy kompakt pickupot. Ez utóbbi formavilága nagy vonalakban a vadonatúj Tundra stílusát idézte, részleteket pedig nem árultak el a járműről, így a Toyotának nem kellett állást foglalnia az azonnal felmerülő kérdésben, hogy ez az elektromos pickup az öregedő, középkategóriás Toyota Tacoma vagy a generációváltásra szintén megérett, kompakt Toyota Hilux méretosztályában lép-e majd színre.

A kérdésre részben választ adtak azok a grafikák, amelyek egy 2023. január végén, Brazíliában benyújtott szabadalmi bejegyzésben szerepeltek. A tengerentúli sajtó azonnal a leendő Tacoma előfutáraként értelmezte az ezeken látható járművet, a józanabb gondolkodók viszont rávilágítottak, hogy Brazíliában – ahogy a világ túlnyomó részén – a Tacoma nem kapható, elérhető viszont a Hilux. A finom részletektől megfosztott grafikák tehát egészen bizonyos, hogy a Hiluxot ábrázolják – ami azonban nem zárja ki a lehetőséget, hogy a Tacoma is pont így fog kinézni.

Egészen az 1990-es évek derekáig ugyanis a Hilux volt a Toyota egyetlen globális platós kisteherautója. Észak-Amerikában ekkor gyors egymás utánban két, eltérő karakterű modellel váltották ki a típust: a T100 a nagy teherbírású haszonjárművet igénylő vevőket, a Tacoma pedig a kényelemorientált felhasználókat volt hivatott kiszolgálni. A Tacoma és a Tundra (a rövid életű T100 utódmodellje) azóta komoly fejlődésen ment keresztül. Az egykor a Hiluxnál is kisebb Tacoma mára bő fél méterrel túlnőtt testvérén, a hatalmas Tundra pedig 2021-ben teljes átalakuláson esett át: ultramodern műszaki platformja a világ egyik legintelligensebb, legbiztonságosabb pickupjává, opciós hibrid hajtáslánca pedig az egyik legtisztább üzeművé teszi.

Ez a TNGA-F platform jó lehetőséget kínált arra a tevékenysége minden területén az erőforrások optimalizálására törekvő Toyota számára, hogy visszatérjen a gyökerekhez, és közel harmincévnyi különlét után ismét egyesítse – vagy legalábbis minden eddiginél közelebb hozza egymáshoz – két kisebb pickupját. Az nem valószínű, hogy ténylegesen egybeolvadna a két modell. Sokkal valószínűbb, hogy nagyon hasonló műszaki tartalommal és formavilággal készül majd a két modell, amelyek így érdemben csak méreteikben, illetve részben motorizáltságukban mutatnak majd eltérést.

Habár így elviekben nem sok meglepetést tartogat az új Hilux – hiszen a mellékelt grafikákon is látható, tervezett dizájnjával már 2021 decemberében megismerkedtünk, a műszaki tartalomról pedig a Tundra, illetve az azzal rokon Land Cruiser 300 adhat elképzelést –, érdemes összegezni mindazt, amit tudni vélünk az autóról. A TNGA-F platform legnagyobb újdonsága a full hibrid hajtáslánc megjelenése: a 3,5 literes V6-os turbómotor köré épülő rendszert 2022-ben beválasztották az év legjobb hajtásláncai közé, de nem kevésbé fontos a vezetőtámogató funkciók és online kommunikációs rendszerek minden korábbinál szélesebb körű alkalmazása sem.

Ez utóbbiakra az időközben megjelent kémfotók alapján következtethetünk: a Hilux/Tacoma lencsevégre kapott prototípusának szinte teljesen lefóliázott műszerfalán tekintélyes méretű, fekvő formátumú érintőképernyő körvonalai voltak kivehetők. Afelől nincs kétség, hogy ezen a téren minimális lesz az eltérés a felsőkategóriás Tundra és a kisebb pickup(ok) között. Ugyanakkor feleslegesen nagy volna az autóba a 3.5 V6 alapú hibrid hajtáslánc; helyette a Toyota RAV4-ből ismerős 2,5 literes, soros négyhengeres full hibridre számítunk. Nem kizárt, hogy a globális Hilux modellcsaládban is megjelenik ez a benzin-elektromos hajtási opció, ugyanakkor szinte bizonyos, hogy a kínálatban marad a dízelmotor – legalábbis Európában. Ne feledjük továbbá, hogy a leendő Hilux dizájnjával először egy akkumulátoros elektromos pickup formatanulmányaként találkoztunk, illetve azt se, hogy a Toyota tavaly decemberben már bemutatta egy villanymotoros, zéró károsanyag-kibocsátású Hilux prototípusát.

Ha a hibrid vs. dízelmotor kérdésben nem is jut dűlőre egymással az észak-amerikai és a globális piac, az elkövetkező években a világ minden pontján folyamatosan növekvő keresletre lehet számítani az akkumulátoros elektromos (BEV) pickupok piacán. Itt pedig különlegesen kedvező pozícióban van a Toyota kompakt platósa, hiszen legtöbb vetélytársa felsőbb méretosztályban kínál emissziómentes logisztikai megoldást az ügyfeleknek, így a Hilux/Tacoma könnyebb, olcsóbb és takarékosabb alternatívát kínálhat a villany-haszonjárművek piacán.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom