MyMazda alkalmazás-működőképesség teljes kontroll alatt

Néhányan emlékszünk még azokra az időkre, amikor vissza kellett menni az autóhoz, ha az ember nem volt biztos benne, hogy bezárta-e. Vagy amikor a családi nyaralás során a hatalmas városban nem emlékezett rá, hogy pontosan hova is parkolta le autóját. Vagy amikor egy – ma már vintage-nek számító – papíralapú szervizkönyvet kellett előkeresni ahhoz, hogy megtudja, mikor esedékes a következő szerviz. Nos, mindezekre és még sok más, egyéb problémára a MyMazda alkalmazás nyújt megoldást, kényelmesen, okostelefonon.

Az AppStore-ban és a Google Play áruházban ingyenesen elérhető MyMazda alkalmazást 2020-ban mutatták be. Először a teljesen elektromos Mazda MX-30 számára kínált kapcsolódó szolgáltatásokat Európa-szerte.

Az új Mazda modellek mostantól különböző funkciókat kínálnak az alkalmazáson keresztül. A Mazda2, Mazda2 mild hybrid, Mazda MX-5, Mazda CX-3 és Mazda6 esetében az alkalmazás az autó szerviztörténetét, Mazda márkakereskedéseket, éves szerviztervet, közúti segítségnyújtást és az autó kézikönyvét kínálja.

A Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX-5 és a közeljövőben a dízel Mazda CX-60 még többet nyújthat Önnek. Az alkalmazásban láthatja, hogy az autó be van-e zárva, hogy hol parkolt, a hatótávolságot és a gumiabroncsnyomást. Ha a Mazda riasztórendszere működésbe lép, az alkalmazás figyelmeztetést küld.

Mindezek mellett a teljesen elektromos és PHEV autók – a Mazda MX-30 és Mazda CX-60 PHEV – az akkumulátorkezelési funkciók széles skáláját is kínálják. Például értesítéseket küld, ha a vezető elfelejti csatlakoztatni a töltőkábelt, ha van lehetőség a töltést időzítővel vezérelni, vagy a töltési folyamatot és a hatótávolságot folyamatosan megfigyelni.

A MyMazda alkalmazás emellett valós idejű információkkal látja el a vezetőket a töltőpontok elérhetőségéről és elhelyezkedéséről. Továbbá olyan fontos infók is elérhetők, mint például az adott töltőpontokon található csatlakozó típusai, illetve az állomások nyitvatartási ideje, illetve az alkalmazás másodperceken belül elküldi a kiválasztott úti célt közvetlenül a navigációs rendszernek.

További kényelmi funkciók közé tartozik a légkondicionáló beállítások távolról történő vezérlése. Mivel nincs szükség hozzá a motorra, a felhasználók már beszállás előtt meghatározhatják az utastér hőmérsékletét, be- és kikapcsolhatják a szélvédő szellőztetését, és beállíthatják a hátsó ablakfűtést. A töltőhöz csatlakoztatott autó előmelegítésének vagy előhűtésének lehetősége csökkenti az akkumulátor igénybevételét utazás közben. Hogy a vezetők még nyugodtabban hagyhassák el autójukat, a további távvezérlési parancsok között az ajtózár és az autókereső is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új BMW 5-ös limuzin már plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával is elérhető

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 és a mild-hibrid technológiával felvértezett belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellváltozatok után 2023 novemberétől a portfólió az új BMW 530e limuzinnal és az új BMW 550e xDrive limuzinnal bővül. Az új BMW 5-ös limuzin modellpalettáján a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák immár teljes egészében megtalálhatók. 2023 novemberétől, mindössze néhány héttel a tisztán elektromos […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Az új BMW R 1300 GS

„Az új BMW R 1300 GS modellel újra sikerült meglepni a riválisokat. A motorkerékpárt még gazdagabb anyagfelhasználás, egyszersmind visszafogott komplexitás és tömeg jellemzik. Mindehhez a felhasználási területre összpontosító felszereltség társul, amelynek hatására még látványosabban jut érvényre az, amiről a boxermotoros GS igazából szól. Az új erőforrás mozgatta, egyedülállóan kezes és lenyűgözően motorozható modell mind a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom