MyMazda alkalmazás-működőképesség teljes kontroll alatt

Néhányan emlékszünk még azokra az időkre, amikor vissza kellett menni az autóhoz, ha az ember nem volt biztos benne, hogy bezárta-e. Vagy amikor a családi nyaralás során a hatalmas városban nem emlékezett rá, hogy pontosan hova is parkolta le autóját. Vagy amikor egy – ma már vintage-nek számító – papíralapú szervizkönyvet kellett előkeresni ahhoz, hogy megtudja, mikor esedékes a következő szerviz. Nos, mindezekre és még sok más, egyéb problémára a MyMazda alkalmazás nyújt megoldást, kényelmesen, okostelefonon.

Az AppStore-ban és a Google Play áruházban ingyenesen elérhető MyMazda alkalmazást 2020-ban mutatták be. Először a teljesen elektromos Mazda MX-30 számára kínált kapcsolódó szolgáltatásokat Európa-szerte.

Az új Mazda modellek mostantól különböző funkciókat kínálnak az alkalmazáson keresztül. A Mazda2, Mazda2 mild hybrid, Mazda MX-5, Mazda CX-3 és Mazda6 esetében az alkalmazás az autó szerviztörténetét, Mazda márkakereskedéseket, éves szerviztervet, közúti segítségnyújtást és az autó kézikönyvét kínálja.

A Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX-5 és a közeljövőben a dízel Mazda CX-60 még többet nyújthat Önnek. Az alkalmazásban láthatja, hogy az autó be van-e zárva, hogy hol parkolt, a hatótávolságot és a gumiabroncsnyomást. Ha a Mazda riasztórendszere működésbe lép, az alkalmazás figyelmeztetést küld.

Mindezek mellett a teljesen elektromos és PHEV autók – a Mazda MX-30 és Mazda CX-60 PHEV – az akkumulátorkezelési funkciók széles skáláját is kínálják. Például értesítéseket küld, ha a vezető elfelejti csatlakoztatni a töltőkábelt, ha van lehetőség a töltést időzítővel vezérelni, vagy a töltési folyamatot és a hatótávolságot folyamatosan megfigyelni.

A MyMazda alkalmazás emellett valós idejű információkkal látja el a vezetőket a töltőpontok elérhetőségéről és elhelyezkedéséről. Továbbá olyan fontos infók is elérhetők, mint például az adott töltőpontokon található csatlakozó típusai, illetve az állomások nyitvatartási ideje, illetve az alkalmazás másodperceken belül elküldi a kiválasztott úti célt közvetlenül a navigációs rendszernek.

További kényelmi funkciók közé tartozik a légkondicionáló beállítások távolról történő vezérlése. Mivel nincs szükség hozzá a motorra, a felhasználók már beszállás előtt meghatározhatják az utastér hőmérsékletét, be- és kikapcsolhatják a szélvédő szellőztetését, és beállíthatják a hátsó ablakfűtést. A töltőhöz csatlakoztatott autó előmelegítésének vagy előhűtésének lehetősége csökkenti az akkumulátor igénybevételét utazás közben. Hogy a vezetők még nyugodtabban hagyhassák el autójukat, a további távvezérlési parancsok között az ajtózár és az autókereső is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még markánsabb karakter, még gazdagabb technológiai tartalom: megújul a Hyundai i30

• Az új Hyundai i30 látványos formai módosításokkal, valamint aktualizált kapcsolódási és biztonsági funkciókkal lép színre • A különböző karosszéria-változatokban és felszereltségi szinteken kínált modell a legváltozatosabb ügyféligények kielégítésére született • Praktikus és kényelmi szolgáltatások széles körét kínálja A Hyundai Motor bemutatja a formai és technológiai módosításokkal aktualizált, megújult i30-as modellcsaládot. A ferdehátú, fastback és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Minden téren rekord: UNIX-AMTS 2024!

Március 24-én, vasárnap este zárta be kapuit hazánk legnagyobb autós-motoros showja, az UNIX-AMTS 2024. A rendezvény történetének eddigi legnagyobb, rekordméretű kiállításával, rengeteg programmal és újítással tért vissza a Hungexpo falai közé – és persze azon is túlra. Hivatalosan számolva az idei volt a rendezvény 18. felvonása, és joggal jelenthetjük ki, hogy az AMTS valóban a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az ISUZU bemutatja az első elektromos D-MAX pickupot

Az ISUZU Motors Limited bemutatja a vállalat első elektromos járművét (a továbbiakban: BEV), a D-MAX egytonnás pickup teherautót. A modell első nyilvános bemutatására a 45. Bangkok International Motor Show-n kerül sor, amelyet március 27. és április 7. között tartanak Thaiföldön. A D-MAX BEV-t úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a haszon- és személygépjárművekkel szemben támasztott változatos […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom