MyMazda alkalmazás-működőképesség teljes kontroll alatt

Néhányan emlékszünk még azokra az időkre, amikor vissza kellett menni az autóhoz, ha az ember nem volt biztos benne, hogy bezárta-e. Vagy amikor a családi nyaralás során a hatalmas városban nem emlékezett rá, hogy pontosan hova is parkolta le autóját. Vagy amikor egy – ma már vintage-nek számító – papíralapú szervizkönyvet kellett előkeresni ahhoz, hogy megtudja, mikor esedékes a következő szerviz. Nos, mindezekre és még sok más, egyéb problémára a MyMazda alkalmazás nyújt megoldást, kényelmesen, okostelefonon.

Az AppStore-ban és a Google Play áruházban ingyenesen elérhető MyMazda alkalmazást 2020-ban mutatták be. Először a teljesen elektromos Mazda MX-30 számára kínált kapcsolódó szolgáltatásokat Európa-szerte.

Az új Mazda modellek mostantól különböző funkciókat kínálnak az alkalmazáson keresztül. A Mazda2, Mazda2 mild hybrid, Mazda MX-5, Mazda CX-3 és Mazda6 esetében az alkalmazás az autó szerviztörténetét, Mazda márkakereskedéseket, éves szerviztervet, közúti segítségnyújtást és az autó kézikönyvét kínálja.

A Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX-5 és a közeljövőben a dízel Mazda CX-60 még többet nyújthat Önnek. Az alkalmazásban láthatja, hogy az autó be van-e zárva, hogy hol parkolt, a hatótávolságot és a gumiabroncsnyomást. Ha a Mazda riasztórendszere működésbe lép, az alkalmazás figyelmeztetést küld.

Mindezek mellett a teljesen elektromos és PHEV autók – a Mazda MX-30 és Mazda CX-60 PHEV – az akkumulátorkezelési funkciók széles skáláját is kínálják. Például értesítéseket küld, ha a vezető elfelejti csatlakoztatni a töltőkábelt, ha van lehetőség a töltést időzítővel vezérelni, vagy a töltési folyamatot és a hatótávolságot folyamatosan megfigyelni.

A MyMazda alkalmazás emellett valós idejű információkkal látja el a vezetőket a töltőpontok elérhetőségéről és elhelyezkedéséről. Továbbá olyan fontos infók is elérhetők, mint például az adott töltőpontokon található csatlakozó típusai, illetve az állomások nyitvatartási ideje, illetve az alkalmazás másodperceken belül elküldi a kiválasztott úti célt közvetlenül a navigációs rendszernek.

További kényelmi funkciók közé tartozik a légkondicionáló beállítások távolról történő vezérlése. Mivel nincs szükség hozzá a motorra, a felhasználók már beszállás előtt meghatározhatják az utastér hőmérsékletét, be- és kikapcsolhatják a szélvédő szellőztetését, és beállíthatják a hátsó ablakfűtést. A töltőhöz csatlakoztatott autó előmelegítésének vagy előhűtésének lehetősége csökkenti az akkumulátor igénybevételét utazás közben. Hogy a vezetők még nyugodtabban hagyhassák el autójukat, a további távvezérlési parancsok között az ajtózár és az autókereső is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom