Peugeot a Párizsi nemzetközi autószalonon: 3 világpremier és vonzó programok

VILÁGPREMIEREK :

  • A váratlan és különleges új PEUGEOT 408 fastback
  • PEUGEOT e-208: az elektromos hatékonyság mintaképe
  • PEUGEOT e-Streetzone elektromos robogó

MEGJELENNEK A MÁRKA LEGFŐBB ÉRTÉKEI :

  • VONZERŐ : PEUGEOT 408 egy látványos bemutató gömbben
  • KIVÁLÓSÁG : PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN tesztelés
  • ÉLVEZET : PEUGEOT 9X8, a hibrid hajtás magasabb fokozata

ESEMÉNYEK ÉS TALÁLKOZÓK A MÁRKA KÉPVISELŐIVEL

Franciaország kedvenc autómárkája a PEUGEOT ezúttal is hű marad a Párizsi Nemzetközi Autószalon rendezvényéhez, melyet 2022. október 17 és 23 között rendeznek meg Párizsban a Porte De Versailles mellett található vásárközpontban.

A 4-es csarnokban található 900 m2-es stand, mely a PEUGEOT új arculatának jegyében született, 3 világújdonságot mutat be, melyek jól példázzák a márka kínálatának gyorsuló ütemű elektrifikációját és innovatív szemléletét

• Az újító szellemű PEUGEOT 408, mely váratlan formában jelenik meg : egy nagyméretű átlátszó gömb segítségével minden irányból megcsodálhatjuk vonalait
• Az e-208 egy továbbfejlesztett elektromos hajtáslánccal érkezik mely egyszerre nyújt 15%-kal nagyobb teljesítményt és 10,5%-kal nagyobb hatótávolságot.
• Ezen felül, demonstrálva elkötelezettségét a teljes paletta elektrifikációja iránt, a PEUGEOT bemutatja a 100%-ban elektromos, 112 Km hatótávolsággal bíró, új e-Streetzone robogóját.

A versenyautók kedvelői is találnak maguknak elektrifikált csemegét a standon : a PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar először lesz látható autókiállításon, közúti rokonával együtt, hiszen a 360 lóerős PEUGEOT 508 PSE hibrid modellt ugyanaz a mérnökcsapat alkotta, mint a versenyautót.

A 3-as csarnokban található, hidrogén üzemanyagcellás technológiának dedikált standon tekinthető meg a PEUGEOT E-EXPERT

HYDROGEN, mely a szalon környékén rövidebb tesztvezetésekre is elérhető lesz.

Végül, de nem utolsó sorban a közönségnapokon találkozni lehet majd a PEUGEOT márka különleges képviselőivel : ott lesznek a PEUGEOT 9X8 Hypercar pilótái, Franciaország 2022-es Szépe és a toulouse-i rögbicsapat sztárjai.

Négy év hosszú várakozás után, idén októberben visszatér a Párizsi Autószalon, melyet a PEUGEOT márka sem szeretne kihagyni, hogy végre találkozhasson francia és európai rajongóival.

A 2022-es kiállítás alkalmából az oroszlános márka ismét bizonyítani szeretné újító szellemét és törekvését a modellpaletta minél gyorsabb villamosítására. A kiállítás nagy sztárja az innovatív PEUGEOT 408, mely látványos módon kerül kiállításra.

A PEUGEOT 408 fastback látványos világpremierje

hagyományos módon kiállított négy 408 modell mellett a látogatók fokozott kíváncsiságát egy különleges „Gömbben” elhelyezett autó hivatott kielégíteni. Ez a több, mint 6 méter magas különleges építmény, mely átlátszó és forgatható, láthatóvá teszi az új modell merész vonalait a legérdekesebb látószögekből is. A „Gömböt”, előszőr júliusban állították ki a Louvre Lens múzeumban, a róla készült videók nagy sikert arattak a közösségi médiában is. Ez a különleges attrakció most egy héten keresztül szabadon, mindenki számára látható lesz.

Az Autószalon látogatóit a PEUGEOT 408 könnyen meggyőzi a márka újító szellemiségéről. A tervezők egy, a kompakt kategória csúcsára pozícionált fastback karosszériát alkottak, mely egyedülálló a PEUGEOT kínálatában és a piacon is egyaránt.

Váratlan és különleges, ez a PEUGEOT modell egy újfajta ajánlat a márka kínálatában. Azon kívül, hogy megőrizte a tradicionális nagymacskaszerű megjelenést és eleganciát, a mérnöki tervezés középpontjában a hatékonyság és az intelligens elektrifikáció állt. Kétféle tölthető hibrid motorizációval lesz elérhető (180 LE és 225 LE), melyek a legmodernebb technológiát állítják az intenzív vezetési élmény szolgálatába.

PEUGEOT E-208 és az elektrifikáció további lépései 2023-ban

elektrifikáció útján a PEUGEOT megelőzi az európai szabályozást! 2030-ra az Európában értékesített modellek mindegyike 100%-ban elektromos lesz, 5 évvel megelőzve a központi elvárásokat. Ezen felül, már 2023-tól valamennyi PEUGEOT modell elérhető lesz valamilyen részben vagy teljesen elektromos hajtással, ideértve a tölthető és nem tölthető hibrideket, a 100%-ban elektromos autókat vagy a hidrogén tüzelőanyacellás járműveket.

Az ambiciózus célok elérésének érdekében a PEUGEOT 2023-ban felgyorsítja elektromos és elektrifikált modelljeinek bevezetését. A 3008 és 5008 modellek a Stellantis csoporton belül elsőként kapják meg a csoport új 136 LE-s hibrid hajtását, mely 15%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez. A tisztán elektromos e-308 és a kombi e-308 SW érkezése mellett megújul az e-208, mely Franciaország legnépszerűbb elektromos modellje jelenleg.

Az új e-308-ban is bemutatkozó technológia egy új 115 kW / 156 LE teljesítményű villanymotorból (+15% az elődhöz képest) és egy új generációs akkumulátorcsomagból áll, melyhez több olyan technikai módosítás kapcsolódik, amelyek 2021-óta folyamatosan

kerültek bevezetésre, így az új e-208 hatótávolsága 400 Km fölé emelkedik. A csupán 12 kWh/100 Km villamos fogyasztás jelzi a rendszer egyedülálló hatékonyságát, mely referenciaértékű a B szegmensben.

Az új PEUGEOT e-208 így szintén kiemelt szerepet kap a márka standján.

PEUGEOT 9X8 : a versenysport, mint a jövő elektromos modelljeinek tesztlaboratóriuma

A PEUGEOT stand egyik legnagyobb attrakciója kétségkívül a PEUGEOT 9X8 HYBRID HYPERCAR, ez az innovatív versenyautó, amely július óta a Le Mans Hypercar kategória nemzetközi hosszútávú versenysorozatában szerepel (WEC). 2023-ban a PEUGEOT ezzel a versenyautóval tér vissza a legendás Le Mans-i 24 órás versenyre, éppen annak századik évfordulóján. Letisztult vonalai a nagymacskák eleganciáját idézik, a hátul elhelyezkedő 707 LE-s V6 bi-turbó motor és az elöl található 272 LE-s villanymotor alkotta hibrid hajtáslánc pedig a jövő utcai autóiban érkező új technológiák ideális kísérleti terepe. Jó példa erre a szintén kiállított 508 SW PSE : nagy teljesítményű, összkerékhajtást is kínáló 360 LE-s hibrid hajtáslánca a vezetés különleges élvezetét szolgálja.

Találkozzunk a 3-as csarnokban, ahol tesztelhető a PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN tüzelőanyagcellás furgon

Egy figyelemre méltó emissziómentes elektromos hajtás, amely tökéletesen illeszkedik a haszonjárművek intenzív felhasználási profiljához. Ez a tüzelőanyagcellás hidrogén-akkumulátoros hibrid hajtás, melyet a PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN kínál a márka középméretű furgonjához. A rendszer nagy előnye, hogy 3 perc alatt teletankolható hidrogénnel, amely önmagában többszáz kilométeres elektromos hatótávot eredményez mindenféle akkumulátor-feltöltés nélkül.

A tüzelőanyagcellás technológia szakértői is jelen lesznek a 3-as csarnokban felállított speciális standon és 30 perces próbakörökre is lehetőség lesz a kiállítás környékén, hozzáértő kísérők segítségével.

400 Km autonómiájával, 100 kW teljesítményével és 260 Nm nyomatékával a PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN akár 1000 Kg hasznos teherrel is elbír 6,1 m3 -es rakterében.

A 100%-ban elektromos PEUGEOT e-Streetzone robogó világpremierje a PEUGEOT standon

A 4-es csarnokban található stand “e-solutions” részén – melyet az elektromos járművekhez elérhető szolgáltatásoknak szenteltek – jelenik meg a PEUGEOT Motocycles újdonsága a PEUGEOT e-Streetzone.

A PEUGEOT a kétkerekűekről, kerékpárokról és robogókról sem feledkezik meg a kínálat villamosításának kapcsán. A most bemutatkozó PEUGEOT e-Streetzone kétféle változatban egy vagy kétakkumulátoros kivitelben lesz elérhető, ez utóbbi 112 Km hatótávot kínál.

Kivehető akkumulátorainak köszönhetően a PEUGEOT e-Streetzone könnyen és gyorsan feltölthető bármelyik háztartási aljzatról. A jól bevált vázszerkezetnek és a könnyű manőverezhetőségnek köszönhetően az e-Streetzone egy ideális közlekedési eszköz a napi városi forgalomban.

Kihagyhatatlan hírességek a standon

A közönségnapok folyamán a PEUGEOT különleges meghívottjaival is találkozhatunk a standon :

OKTÓBER 18-ÁN KEDDEN délután a PEUGEOT 9X8 pilótái, Jean-Eric Vergne, Paul di Resta és Mikkel Jense fogadják a rajongókat.

OKTÓBER 19-ÉN délután a rögby megszállotjai találkozhatnak a Stade Toulousain játékosaival. A csapat 1996-óta élvezi a PEUGEOT támogatását, mialatt 7 francia bajnoki címet és 5 Európa bajnoki címet szerzett.

OKTÓBER 20-ÁN Diane Leyre, Franciaország 2022-es szépe fogadja az érdeklődőket.

Virtuális szalonlátogatás : a PEUGEOT stand digitális élménye, otthonról

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A MINI két érkező John Cooper Works modellt is leleplez a 2024-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon

A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre két olyan John Cooper Works modellt is bemutat, amelyek felgyorsítják az autórajongók szívverését. Debütál a vadonatúj és most először kifejlesztett MINI John Cooper Works E PROtotype, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modell. A legendás hegyi felfutóra nem […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Székesfehérvár Rallye: Öt év után újra aszfalton

Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon. Az aszfaltos futamon a Rally1-es mezőnyben természetesen Turán Frigyes és Zsiros Gábor is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy tovább növeljék bajnoki pontjaikat. Öt év után újra aszfalton rendezik meg a Székesfehérvár Rallye-t, ahol a versenyzőknek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

A világ egyik legarchaikusabb, egyben legütőképesebb terepjárója, a Toyota Land Cruiser 70-es széria néhány éve a modernizálódás útjára lépett. Az az állomás azonban, amihez ennek kapcsán most eljutott, komoly veszteséget jelent nem csak a vevők, de a világ össze autórajongója számára. Jövőre lesz negyvenéves a Toyota Land Cruiser 70-es szériája. A modell pályafutása javát jelentős […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom