Rins nyerte a bukások versenyét

A MotoGP austini futamán Francesco Bagnaia jól jött el a rajtnál, Alex Rins követte a harmadik helyért pedig Jack Miller, Fabio Quartararo és a két VR46-os Ducati csatázott. Az első körben rögtön kiesett a versenyből Alex Marquez, aki Jorge Martinnal akadt össze. Ugyanúgy kiesett Aleix Espargaro is az Apriliával, aki alól kicsúszott a motor.

A verseny első negyedében Alex Rins egyértelműen tartotta Bagnaiát az élen, Jack Millerre pedig Fabio Quartararo kapaszkodott a harmadik és negyedik pozícióban. A top 10-ben még Johann Zarco, Maverick Vinales, Miguel Oliveira és Brad Binder motorozott a 7-10. helyeken.

A hetedik körben váratlan hibát vétett Jack Miller, és dobogós pozícióból eldobta a KTM-et. Fabio Quartararo örökölte meg tőle a harmadik helyet, de nem lehetett nyugodt, mert Luca Marini nagyon közel került hozzá. Egy körrel később pedig semmitől zavartatva Francesco Bagnaia dobta el a motort a kettes kanyarban.

Bagnaia Austinban sem tudta befejezni a futamot, holott ismét ő volt a legnagyobb esélyes a győzelemre

A 10. körben Alex Rins vezetett tehát Quartararo és Marini előtt, a további sorrend Bezzecchi, Vinales, Zarco, Oliveira, Binder, Morbidelli és Nakagami voltak a top 10-ben. Joan Mir esésével pedig gyakorlatilag mindenki pontszerző lett, 15-en maradtak versenyben. Nakagami is kiesett, már csak az volt a kérdés, mennyien érnek ma célba vajon.

Körvonalazódtak az izgalmak az élen, ugyanis Marini elment Quartararo mellett, és elindult az élen motorozó Rins után. Igaz, ez nem tartott sokáig, mert a hondás ritmust tudott váltani, és 2 másodperc felett tartotta a különbséget. Alex Rins pedig a Suzuki után a Hondával is győzött, a dobogóra Luca Marini és Fabio Quartararo állhatott még fel. A top 10-et Vinales, Oliveira, Bezzecchi, Zarco, Morbidelli, Di Giananntonio és Augusto Fernandez tette teljessé.

További eredményeket itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom