Új színt kapott a Ducati Streetfighter V2

A Ducati központ stílusért felelős egysége metálzöld színt álmodott a Streetfighter V2 letisztult, éles vonalaihoz, kiemelve a motorkerékpár egyedi karakterét. A matt felület tökéletesen illeszkedik a mechanikus részek kromatikus kontextusához, míg a fémes erezet nagyon tiszta kontrasztot ad a különböző felületeknek. A Streetfighter V2 azoknak készül, akik olyan motorkerékpárt keresnek, amely egyesíti a Panigale V2 sportosságát a Streetfighter irányíthatóságával és stílusával.

Egy intuitív és könnyen kezelhető motorkerékpár megfelelő teljesítménnyel, hogy izgalmas pillanatokat és maximális vezetési élményt éljen át a vezető. A kiváló minőségű elektronikai csomag lehetővé teszi, hogy még biztonságosan élvezze is a motorkerékpárt.

A Streetfighter V2 le sem tagadhatja a V4-es testvér modelltől örökölt klasszikus stílusjegyeket, kezdve a jellegzetes fényszóróval, amely a Ducati sportmotorokra jellemző V-alakú nappali menetfénnyel emlékeztet a híres vigyorra. Az ergonómiát a vezetőre igazították, és a közúti használat állt a fejlesztés középpontjában. A magas és széles alumínium kormány mellett a nyereg most szélesebb, és új párnázatot kapott, amely még kényelmesebbé teszi a vezetést. Ezenkívül a lábtartókat szintén áthelyezték az ergonómia javítása érdekében. Mindezen fejlesztések révén a vezető nagyszerűen irányíthatja sportosan a járművet, miközben könnyűvé teszi a mindennapi használatot.

A Streetfighter V2 motorja egy 955 köbcentis Superquadro motor, amely megfelel az Euro 5 szabvány kibocsátási előírásainak. Maximális teljesítménye 153 LE 10 750-es fordulatszámon, nyomatékot 101,4 Nm-t ad le 9000-es fordulatnál. Ez a motor nagyon rugalmas, és nem csak az úton, hanem a pályán is hatékonynak bizonyul. A Panigale V2-höz képest rövidebb a végső áttétele (15/45 vs. 15/43), ez azt jelenti, hogy nagyobb nyomaték áll rendelkezésre a hátsó keréken. Az új modell fejlesztése során a Ducati mérnökei különös figyelmet fordítottak a vázra, a blokk a szerkezet tartóelemeként szolgál, amely egy öntött alumínium vázrészhez kapcsolódik. Az egyoldalas lengőkar, amely szintén a motorhoz kapcsolódik, 16 mm-rel hosszabb, mint a Panigale V2-nél használt, így segíti a menetstabilitást.

löl egy 43 mm-es Showa BPF villa, hátul Sachs rugóstag gondoskodik az útegyenetlenségek kiszűréséről. A felfüggesztési elemeket kifejezetten úgy hangolták, hogy kényelmesebbé tegyék a közúti használatra. Ezenkívül könnyen átállíthatók, és a versenypályán sem lesz panasz a vezetési élményre. A Streetfighter V2 5 küllős kerekekkel és az új Pirelli Diablo Rosso IV gumikkal szerelték 120/70 ZR17 és 180/60 ZR17 méretben. Az abroncsok gyors reakciót és nagyon jó visszajelzést adnak kanyarodáskor. A Panigale V2-höz képest a Streetfighter V2 kevésbé agresszív fékbetéteket kapott, amelyek finomabb adagolást tesznek lehetővé a forgalomban. Ezen kívül a fékrendszer többi részét a Panigale V2-től vették át, és Brembo M4.32 monoblokkos radiális féknyergekhez 320 mm átmérőjű tárcsákkat illesztettek.

A Streetfighter V2 modern elektronikáját hattengelyes IMU inerciális platform felügyeli, valós időben méri a térbeli helyzetét, és elküldi az információkat a vezérlőegységeknek a beavatkozások kezeléséhez. Az elektronikus csomag tartalma: kanyar ABS (minden Ducati motorkerékpáron alapfelszereltség, jelen esetben az EVO változatban), kipörgésgátló (DTC) EVO 2, egykerekezést akadályozó rendszer (DWC) EVO, gyorsváltó fel/le (DQS ) EVO 2, motorfékvezérlő (EBC) EVO. A három felhasználást segítő mód (sport, közúti, vizes) mellé állítható vezérlési beállításokkal is rendelkezik. Mindez kiegészíthető a Ducati Performance katalógusban szereplő kiegészítőkkel, mint például az okostelefon csatlakoztatását lehetővé tevő Ducati Multimedia System, vagy a vezetési adatok kinyerésére és utólagos elemzésére szolgáló Ducati Data Analyzer (DDA + GPS) alkalmazásokkal.

A motorkerékpár LED-es fényforrásokkal és 4,3″-es színes TFT-kijelzővel gördül ki a gyárból, intuitív felhasználói felülettel, amely nagyon emlékeztet a Streetfighter V4-ére.A Streetfighter V2-t az új Storm Green színvilágban, fekete felnikkel és piros részletekkel kínálják a korábbi sportos Ducati Red változat mellett.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom