Women’s Worldwide Car Of The Year (WWCOTY) Kategóriagyőztes a Kia EV9

Mindegyik, a versenyben részt vett modell kiváló minőséget képvisel, legyen szó biztonságról, kényelemről, vezetési élményről, technológiáról, a környezeti hatásukról, vagy az ár-érték arányról.

Összesen 62 autó indult a versenyben. Egy fő kritérium volt: legalább két kontinensen elérhető legyen az adott modell 2023. január 1. és december 31. között.

Tizennégy éve osztja ki a díjakat a 75 női autós újságíróból álló WWCOTY, mely az egyetlen csak női tagokból álló zsűri az autóiparban világszerte.

A szavazás átfogó szempontrendszer alapján történt: számos tesztvezetésen, részletes vizsgálaton és teszten ment keresztül mindegyik modell. Éppen ezért mérvadó a vásárlóknak a WWCOTY díj világszerte.

Az eredmény pedig 5 kiváló modell, amely a kimagasló minőséget képviseli a saját kategóriájában, és amelyek megérdemlik a kategóriagyőztes címet a Women’s Worldwide Car Of The Year versenyen.

A nyertes modellek még egy utolsó fordulón vesznek majd részt, ahol eldől, melyik lesz az idei WWCOTY abszolút nyertese. A fődíjas modellt Nőnapon, azaz március 8-án hirdetik ki. Összesített vélemény az EV9-ről: „A Kia EV9 modellje az első nagy méretű, hétüléses, elektromos SUV. Ötméteres hossza ellenére jó az aerodinamikája. Nem csak innovatív megjelenésével tűnik ki a tömegből, hanem magas technológiája, illetve kétirányú, és ultra- gyors, 800 voltos töltése által is. Ráadásul az ára is nagyon versenyképes a többi modellhez képest ebben a kategóriában.”

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom