Lexus LBX – A 11-es bűvöletében

A Lexus modell kínálatára nem lehet panasz, jövőre új, a konkurensekre veszélyes játékos kerül piacra. Az újdonságnál a fókuszt a méretekre és a személyre szabhatóságra tették.

A szabadidő-autó őrület jelző nem túlzó, hanem teljesen helytálló kifejezés. Búcsút mondhattunk az egyterűeknek, a limuzinok többségének, a Golf által fémjelzett autó kategória létszáma is kezd csökkeni és a kisautókat felváltják a Yaris Cross méretű kisebb SUV-ok. Aki pedig városi szupermini készítésébe vág bele, annak a csomagolásra kell nagyon figyelnie: azaz dögös, terepesnek látszó külsőt kell adnia a járműnek. lásd. Toyota Aygo X.

Az új ruha

A Yaris-on alapuló szabadidő-autót mi is teszteltük, hogy nekünk jók voltak a tapasztalataink vele, az egy dolog. Sokkal fontosabb, hogy a vásárlók is kedvelik és a piacon is jól teljesít. A japánok ezt a technikát vették alapul, így az újdonság tengelytávja már 2580 milliméter. Az LBX szélessége 1825 milliméter, a hosszúsága 4190 milliméter, miközben a magassága 1545 mm. A műszakilag rokon Toyotánál ezek a számok a következőképpen festenek: 4180/1765 és 1560 mm. Azaz, hat centivel szélesebb a Lexus jelvényes kivitel.

A méretekből adódóan, óriási hátsó helyre nem kell számítani: inkább gyermekeknek ideális a lábtér mérete. Az utastér csomagolása hozza a Lexus színvonalát. Megtalálható a friss, belső ajtónyitási mechanizmus, az anyag minőséggel és a kidolgozással nem volt probléma. A budai golf klubban tartott bemutatón, egy piros LBX-et állítottak ki, amit csak körbe lehetett nézni, és bele lehetett ülni. A központi kijelző tisztességes méretű, jó felbontású és gyorsan futnak rajta a programok.

A technika

A mérnökök 1493 köbcentis motorral párosították az ötödik generációs hibrid rendszert. Ami az első és az összes kereket is hajthatja. A Yaris Cross fogyasztásából kiindulva, valószínűleg itt is vicces értékek lesznek tankoláskor. Ami előrevetíti, hogy ebben a ligában nincs sok értelme villanyautózni.

A 11-es szám rejtélye

A 13 hangszórós, Mark & Levinson hifivel szerelt belépő szintű Lexus veszélyes lesz a konkurensekre. Az egyik ellenfél az Audi Q2, másik a DS3 Crossback, ami a Stellantis-csoport prémium márkájának a belépő szintű SUV-ja. A kategória legerősebb versenyzője a Mini, annak is a Countryman típusa.

A LBX-ben mindenki megtalálja a hozzáillő stílust és felszereltséget, ugyanis az ötféle hangulat mellett, ötféle felszereltség közül lehet választani. Aki igazi különlegességre vágyik, annak sietnie kell, mert harminc példányban lesz elérhető az Original Edition, amelyet arról lehet felismerni, hogy rózsaarany színben pompázik és kérhető kétszínű fényezéssel is, mint a többi LBX. Valószínűleg kevesen maradnak meg az alapmodellnél, ugyanis itt is elérhető a márka személyre szabási programja.

A Lexus-nak komolyak a belépő modellel a tervei, mert 2024-ben, 300 darab LBX értékesítése a cél. Ez reális, ugyanis a prémium gyártmányok piaca jól fejlődik. Az egyik fő motiváló tényező a vásárlásra, hogy 11 990 000 forinttól indul a modell ára. Aki ki akarja maxolni a kis Lexus-ban lévő lehetőségeket, az 14 690 000 forintot is a kasszánál hagyhat. Ezt az összeget, személyre szabással lehet tovább növelni.

Benedek Attila
Fotó: szerző, Lexus

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom