Lexus LBX – A 11-es bűvöletében

A Lexus modell kínálatára nem lehet panasz, jövőre új, a konkurensekre veszélyes játékos kerül piacra. Az újdonságnál a fókuszt a méretekre és a személyre szabhatóságra tették.

A szabadidő-autó őrület jelző nem túlzó, hanem teljesen helytálló kifejezés. Búcsút mondhattunk az egyterűeknek, a limuzinok többségének, a Golf által fémjelzett autó kategória létszáma is kezd csökkeni és a kisautókat felváltják a Yaris Cross méretű kisebb SUV-ok. Aki pedig városi szupermini készítésébe vág bele, annak a csomagolásra kell nagyon figyelnie: azaz dögös, terepesnek látszó külsőt kell adnia a járműnek. lásd. Toyota Aygo X.

Az új ruha

A Yaris-on alapuló szabadidő-autót mi is teszteltük, hogy nekünk jók voltak a tapasztalataink vele, az egy dolog. Sokkal fontosabb, hogy a vásárlók is kedvelik és a piacon is jól teljesít. A japánok ezt a technikát vették alapul, így az újdonság tengelytávja már 2580 milliméter. Az LBX szélessége 1825 milliméter, a hosszúsága 4190 milliméter, miközben a magassága 1545 mm. A műszakilag rokon Toyotánál ezek a számok a következőképpen festenek: 4180/1765 és 1560 mm. Azaz, hat centivel szélesebb a Lexus jelvényes kivitel.

A méretekből adódóan, óriási hátsó helyre nem kell számítani: inkább gyermekeknek ideális a lábtér mérete. Az utastér csomagolása hozza a Lexus színvonalát. Megtalálható a friss, belső ajtónyitási mechanizmus, az anyag minőséggel és a kidolgozással nem volt probléma. A budai golf klubban tartott bemutatón, egy piros LBX-et állítottak ki, amit csak körbe lehetett nézni, és bele lehetett ülni. A központi kijelző tisztességes méretű, jó felbontású és gyorsan futnak rajta a programok.

A technika

A mérnökök 1493 köbcentis motorral párosították az ötödik generációs hibrid rendszert. Ami az első és az összes kereket is hajthatja. A Yaris Cross fogyasztásából kiindulva, valószínűleg itt is vicces értékek lesznek tankoláskor. Ami előrevetíti, hogy ebben a ligában nincs sok értelme villanyautózni.

A 11-es szám rejtélye

A 13 hangszórós, Mark & Levinson hifivel szerelt belépő szintű Lexus veszélyes lesz a konkurensekre. Az egyik ellenfél az Audi Q2, másik a DS3 Crossback, ami a Stellantis-csoport prémium márkájának a belépő szintű SUV-ja. A kategória legerősebb versenyzője a Mini, annak is a Countryman típusa.

A LBX-ben mindenki megtalálja a hozzáillő stílust és felszereltséget, ugyanis az ötféle hangulat mellett, ötféle felszereltség közül lehet választani. Aki igazi különlegességre vágyik, annak sietnie kell, mert harminc példányban lesz elérhető az Original Edition, amelyet arról lehet felismerni, hogy rózsaarany színben pompázik és kérhető kétszínű fényezéssel is, mint a többi LBX. Valószínűleg kevesen maradnak meg az alapmodellnél, ugyanis itt is elérhető a márka személyre szabási programja.

A Lexus-nak komolyak a belépő modellel a tervei, mert 2024-ben, 300 darab LBX értékesítése a cél. Ez reális, ugyanis a prémium gyártmányok piaca jól fejlődik. Az egyik fő motiváló tényező a vásárlásra, hogy 11 990 000 forinttól indul a modell ára. Aki ki akarja maxolni a kis Lexus-ban lévő lehetőségeket, az 14 690 000 forintot is a kasszánál hagyhat. Ezt az összeget, személyre szabással lehet tovább növelni.

Benedek Attila
Fotó: szerző, Lexus

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Hibrid SUV, ami autó tudott maradni: Nissan X-Trail e-POWER e-Force teszt és videó (2023)

Az egyedülálló hibrid hajtáslánc működése hallatán elsőre kétségeink támadhatnak, de a gyakorlatban egy tökéletesen működő technológia. X-Trail történelem A Nissan X-Trail gyártása 2000-ben kezdődött, a japán gyártó ekkor dobta piacra a középkategóriás SUV első generációját, T30 modellkódon, ami a Párizsi Motor Show-n debütált, akkoriban az Almerával és a Primerával megegyező platformra épült. Több faceliftet, platformváltást […]

Olvass tovább
Race Verdák

Kiss Norbert – A rekordok szezonja

A spanyolországi Jaramában vasárnap zárult a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert szombaton mindkét futamot megnyerte, és győzelemre készült az EB zárónapján is. Nos az időmérő ezúttal is remekül sikerült, 1:57.685-ös idővel nyerte az edzést a magyar pilóta, aki ezzel rekordot felállítva idén […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom