A 120 éves Harley-Davidson® Budapesten ünnepelte a történelmi születsénapot

  • A fesztivál négy napja során több, mint 50 országból, több mint 100.000 látogató volt kíváncsi a rendezvényre.
  • Ötvennél is több banda játszott öt színpadon, négy estén át, igazán komoly nemzetközi sztárok is felléptek a szépszámú közönség előtt.
  • A vendégek között volt Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, Karen Davidson és Bill Davidson, William A. Davidson, a brand egyik alapítójának negyedik generációs leszármazottjai.
  • A parádén több mint 7.000 motoros gurult végig Budapest belvárosán a helyi érdeklődők tömege előtt.

Néhány napja ért véget a 120 éves Harley-Davidson® jubileumi fesztiválja a budapesti Puskás Aréna Parkban, Magyarország nemzeti stadionjának parkjában. A június 22-25. között megtartott fesztivál a park teljes egészét elfoglalta: látványosságok és programok széles választékát kínálva a közönségnek, míg a BOK-csarnokban régi és új Harley-Davidsonokat állítottak ki – bemutatva az ikonikus márka legnagyszerűbb alkotásait. A Harley-Davidson Expo fénypontja volt a vadonatúj 2023-as CVO motorok, a CVO Road Glide és a CVO Street Glide első európai bemutatkozása, a két új motort mindössze két héttel a fesztivál előtt dobta piacra a társaság.

A motorozás szerelmesei több mint 70 Harley-Davidsont tesztelhettek a Puskás Aréna Parkban,
emellett szerepelt a lehetőségek között egy kétórás Pan America élménymotorozás is, amely során az érdeklődők közúti és off-road motorozáson vehettek részt, hogy próbára tehessék a motor képességeit.

Szerte a világból érkeztek motorosok és Harley-Davidson rajongók – sokan közülük átutazták egész Európát, de jöttek az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Dél-Afrikából és Szingapúrból is. A vendégeknek csaknem 300 kilométernyi túralehetőséggel kedveztek a helyi szervezők, Budapesten kívül elvitték őket Magyarország legikonikusabb helyszíneire, hogy a lehető legjobban megismertessék velük ezt a gyönyörű országot.

A külföldi vendégeket és a budapestieket, illetve a magyarokat is szórakozási lehetőségek széles tárházával várták a szervezők: öt színpadon több mint 50 zenekar játszott, olyan nemzetközi szinten is ismert előadók, mint az ausztrál Airbourne és Wolfmother, az amerikai Larkin Poe, a közönségkedvenc német The Picture Books, a brit rockbanda, a The Darkness, és a Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, amely a vasárnapi záróesten varázsolt igazi showt a színpadra. Magyar együttesek is voltak a zenei palettán, fellépett többek között két ikonikus banda, az EDDA Művek és a Pokolgép.

A VIP-vendégek között volt Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, aki egy különleges nyereményjáték sorsolásán segédkezett Karen Davidsonnak és Bill Davidsonnak, akik a vállalat társalapítójának, William A. Davidsonnak a negyedik generációs leszármazottjai, amelynek során egy limitált kiadású, a 120 éves évfordulóra készült Harley-Davidson Heritage Classic motort vehetett át a brit győztes.

Számos egyedi építésű motort állítottak ki több helyszínen is a fesztivál területén, míg pénteken bárki benevezhetett a Metzeler gumigyártó által támogatott custom bike show-ra, amelyre nyolc országból, több mint 80 motort szállítottak Budapeste. A végső győztes az olasz Marco Sonnino lett.

A társaság örömmel jelentette be a jövő évi 30. H.O.G. Rally helyszínét is, amelyre bárki nevezhet, és amelyre 2024. június 6-9. között kerül sor az olaszországi Senigallában. A csodálatos vidék kevesebb mint két órára van Bolognától, reneszánsz építészetéről, lenyűgöző partjairól és kanyargós hegyi útjairól híres, tökéletes helyszín egy 2024-es túrához.

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA régiós alelnöke elmondta: „Elképesztő fesztivál volt, amely kiválóan mutatta be a Harley-Davidsont, mint vonzó márkát és életstílust, amely messze túlmutat a motorokon. A Harley-Davidson EMEA nevében szeretnék köszönetet mondani a magyar eseményt szervező Sportmarketing Ügynökségnek, Budapest városának, és természetesen a helyi embereknek, akik örömmel fogadták a motorokat, a zenét és szórakozást is kínáló fesztivált, valamint a világ minden tájáról ideérkező motorosokat. A következő nagyszabású eseményünkre Ausztriában kerül sor szeptember 5-10. között, amelyre várjuk a motorosokat, hogy megünnepeljük az Európai Motoros Hét 25. évfordulóját.”

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800 (2024) teszt – “Alap”, hogy jó! – Motor&Verda

A tavalyi év újdonságát a Suzuki háza táján a soros kéthengeres erőforrással szerelt “nyolcszázas” motorok piacra dobása jelentette. 2024-ben ezen modelleket továbbfejlesztve, átalakítva szélesítették palettájukat a japánok. A GSX-8S után idén a sportos GSX-8R, a V-Strom 800 DE után pedig a V-Strom 800 került bemutatásra. Ez utóbbi modellt volt alkalmunk ezúttal kipróbálni a Suzuki Magyarország […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom