A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában.

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán elnyert díjakkal a BMW idén is tovább folytatja 2023-as sikertörténetét. A BMW 2-es Coupé* sorozatban harmadszor aratott diadalt a kompakt kategóriában, míg a BMW X1* a kompakt méretű SUV modellek mezőnyében végzett az első helyen. Az idén negyvennyolcadik alkalommal megrendezett olvasói szavazás végeredménye az európai autóipar egyik legnívósabb elismerése. A mintegy 100 000 résztvevő 13 kategória összesen 455 jelöltje közül választotta ki az egyes kategóriák nyerteseit, az abszolút győztest és az „import” bajnokot.

A 2024-es esztendő emellett az új BMW 5-ös limuzin kitüntetésével is kezdődött: a világ elsőszámú üzleti modellje a nagyautók kategóriájában hódította el a „Women’s Worldwide Car of the Year” díjat. 52 ország 75 női újságírója 5 kategória 62 jelöltje közül választotta ki a kedvenceit. Az idén tizennegyedik alkalommal átadott díj a nők autóiparra gyakorolt hatását élteti és odaítélésekor olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a biztonság, a minőség, az ár, a formatervezés, a menetkomfort, a hétköznapi használhatóság és az adott modell környezetvédelmi hatásai. Az új BMW 5-ös limuzin hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiájával (és a BMW i5* tisztán elektromos meghajtású modellel), valamint teljes egészében vegán, tágas utasterével és fejlett technológiájával nyűgözte le a zsűri tagjait.

E sikeres évkezdéssel töretlenül folytatódott tovább a BMW 2023-as győzelmi sorozata: a bajor prémiumgyártó modelljei sorra nyerték el a németországi és a legfontosabb értékesítési régiók nemzetközi elismeréseit, a kompakt kategória képviselőitől kezdve, a luxusautók mezőnyén keresztül, egészen a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóiig. A belsőégésű erőforrással szerelt modellek mellett az olvasók és a zsűrik a BMW hálózatról tölthető portfóliójának tagjait is újabb és újabb díjakkal ismerték el.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a BMW rendkívül színes modellpalettája nemzeti és nemzetközi téren is díjakat nyer el. Ez is kiválóan példázza, hogy minden szegmensben vonzó kínálattal szolgáljuk ki ügyfeleinket” – fogalmazott Jochen Goller, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Tisztán elektromos meghajtású modelljeink fogadtatása kiváltképp örömteli, amely párhuzamban áll ügyfeleink igényeivel és a BMW Group elektromos mobilitás iránti elköteleződését nyomatékosítja” – tette hozzá.

A nagyteljesítményű kategória újoncát és egy tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle modellt is „Arany Kormánykerék” díjjal tüntettek ki

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által közösen életre hívott „Arany Kormánykerék” díj az egyik legelismertebb kitüntetés az európai autóiparban. 2023-ban a BMW ezt kétszer is elhódította: az M xDrive intelligens összkerékhajtással dolgozó BMW M3 Competition Touring* modellel a sportautók kategóriájában, a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1* modellel pedig a kompakt kategóriában.

Az „Arany Kormánykerék” díjjal mindkét modell a 2023-ban elnyert nemzetközi kitüntetéseket koronázta meg. Az első BMW M3 Touring modellt például – amely a BMW M GmbH nagyteljesítményű modelljeinek menettulajdonságát kimagasló praktikummal egyesíti – az Auto Bild Sportscars német autós szakmagazin olvasói a 120 000 euró alatti kategóriában az év sportautójának választották, a nemzetközi hírű Top Gear televíziós műsor készítői pedig az „All The Car You’ll Ever Need” címmel illették.

A BMW iX1 három díjat is bezsebelt Kínában, köztük az év tisztán elektromos meghajtású prémium SUV modelljének járó elismerést is. A modell Franciaországban a zöld technológia kategória „Automobile Award 2023” díját is elnyerte, az auto, motor und sport német autós szakmagazin olvasóitól pedig kiérdemelte az év legvonzóbb formatervezéséért járó „autonis Award” elismerést.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i5 azonnali világsikert aratott

Az „autonis Award” elismerést az új BMW 5-ös limuzin és a BMW i5 is elnyerte. A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új nemzedékét – amely most először tisztán elektromos meghajtással is elérhető – a portugál Frontline magazin az év autójának választotta. A BMW i5 Norvégiában és Dániában, az elektromos mobilitás két egyformán fontos piacán is elnyerte ezt a címet: a norvég Dagbladet a DinSide és az Elbi24 online portálokkal közösen éltette a BMW i5 modellt, amely Dániában a húsz dán autós újságíróból álló zsűri szavazásának utolsó körében hat tisztán elektromos meghajtású modellt körözött le.

Kínában az Auto World a modellt az év legkívánatosabb prémium executive limuzinjának választotta, miközben a BMW i5 Nagy-Britanniában is három díjat zsebelt be: a The Car Expert a legjobb nagyautónak járó kitüntetéssel, az Electrifying.com a 2024-es év prémium autójának járó elismeréssel, a Carwow pedig az év legkényelmesebb utazóautójának járó díjjal méltatta a modellt.

A különféle díjak tovább hangsúlyozzák a BMW i5 limuzin megannyi megnyerő tulajdonságát, az egyediségben gazdag formanyelvtől, valamint a sportosság és a kényelem egyedülálló harmóniájától kezdve, az innovatív felszereltségi tételeken keresztül, egészen a progresszív digitális szolgáltatásokig, illetve az egyszerre erőteljes és hatékony hajtáslánc-technológiáig. A modellben a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia dolgozik, amely károsanyag-kibocsátás nélkül garantálja a márkára jellemző vezetési élményt. A BMW i5 eDrive40 limuzin* a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egyetlen feltöltéssel 497 – 582 kilométer megtételére képes, elsősorban a lassuláskor és fékezéskor felszabaduló energia adaptív visszatáplálásának, valamint az utastér, a hajtáslánc és a nagyfeszültségű akkumulátor optimális hűtéséért és fűtéséért felelős hőpumpa-technológia intelligens vezérlésének köszönhetően.

A BMW elektromos mobilitás terén ösztönzött térnyerését fényes trófeák övezik

A BMW márka tisztán elektromos meghajtású modellpalettája 2023-ban világszerte sikert sikerre halmozott. A BMW iX1 és a BMW i5 mellett a BMW i7* és a BMW i4* is győzelmeket ünnepelt: csak Nagy-Britanniában ez utóbbi két modell összesen hét elismerést zsebelt be és kategóriájában mindkettő elnyerte az év új autójának járó díjat az Auto Express brit szakmagazin szavazásán. A BMW i4 megkapta a „Pocket-link Award” díjat és a „Business Car Award” díjat is, miközben a BMW i7 a What Car? magazin elektromos autókat díjazó szavazásán és év autóját díjazó szavazásán is diadalmaskodott. A zéró emissziójú luxuslimuzin Kínában öt kitüntetést nyert el, köztük a sohu.com online magazin év autójának járó díját is.

A két modellnek Franciaországban és az Egyesült Államokban is volt oka ünneplésre. A BMW i7 modellt a Money magazin a „Best Overall and Best Value” elismeréssel tüntette ki, kimagasló luxus hangulatát és BMW Theatre Screen technológiáját pedig a wards auto magazin külön is méltatta. Az Egyesült Államokban népszerű autós szakmagazin, a car and driver a BMW i4 M50* modellt és a BMW i4 eDrive40* modellt is 2023 tíz legjobb autója közé választotta.

Kitüntetések a BMW 3-as sorozatnak és a BMW 4-es sorozatnak, valamint a BMW M2 és a BMW X3 modellnek

Németországban a BMW kettős diadallal koronázta meg sikeres tavalyi évét. Az Auto Zeitung autós szakmagazin olvasói szavazásán a BMW 3-as sorozat* és a BMW X3* is elnyerte kategóriájában a hőn áhított „Auto Trophy” díjat. A BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring az összes szavazat 19 százalékával aratott egyértelmű győzelmet a középkategória rendkívül erős mezőnyében, amellyel a 3-as BMW sorozatban hetedik alkalommal nyerte meg kategóriáját. A magabiztos kiállásával, tágas utasterével és elektromos mobilitás iránti elköteleződésével hódító BMW X3 eközben a szavazatok 15,3 százalékát zsebelte be, amellyel megnyerte a 30 000 és 60 000 euró közötti SUV modellek kategóriáját.

A BMW 3-as sorozat Nagy-Britanniában is fényes trófeákat söpört be. A „Business Car Awards” szavazáson a modell a legjobb prémium autónak járó díjat érdemelte ki, a Fleet News magazin Hírességeinek Csarnokába pedig a legmegbízhatóbb céges autóként gurult be. A What Car? magazin használt autókat díjazó szavazásán a 3-as BMW a legjobb használt executive modellnek és az év legjobb használt autójának járó díjat is elnyerte. A BMW 330e limuzint* a magazin az év legjobb használt hibrid executive autójának választotta. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával dolgozó modell az Egyesült Államokban is megízlelte a sikert, ahol a Money magazin a „Best for Handling” elismeréssel tüntette ki.

A BMW 3-as sorozat mellett a rendkívüli sportossággal bíró BMW 4-es sorozat is sikereket ünnepelt tavaly, amellyel a prémium középkategória nemzetközi szegmensében még tovább erősítette a bajor prémiummárka iránymutató pozícióját. A legjobb példa erre a BMW 4-es Coupé* és a BMW 4-es Cabrio* nagy-britanniai diadala: a keménytetős modellt a What Car? magazin sorozatban harmadik alkalommal választotta meg az év kupéjának, a nyitott tetős négyüléses pedig az év kabriójának járó díjat hódította el.

Nagy-Britanniában a BMW M2* is kettős győzelmet ünnepelt: a kompakt sportautót a The Car Expert a legjobb nagyteljesítményű autónak járó kitüntetéssel, az Auto Express szakmagazin pedig az év nagyteljesítményű modelljének járó díjjal ismerte el.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Ötcsillagos EURO NCAP minősítést szerzett az új Honda CR-V

• A vadonatúj CR-V a legújabb, továbbfejlesztett Honda SENSING, illetve SENSING 360 rendszerrel kerül a szalonokba, mely egyebek mellett hangradarrendszer és széles látószögű első kamera segítségével szavatol 360˚-os biztonságot • A CR-V karosszériaszerkezetének új nyúlványai a frontális, a ráfutásos és az oldalirányú ütközéseknél is nagyobb védelmet garantálnak • A Honda célja, hogy 2050-ben már ne […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Veszprémben kezdődik a Peugeot Kupa hetedik szezonja!

Hetedik szezonját kezdi meg idén a Peugeot magyarországi forgalmazója és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által létrehozott Peugeot Rally Cup Hungary sorozat. Ami nem változott: a Tagai Racing Technology, a Peugeot Sport hazai disztribútora biztosítja a megfelelő technikai hátteret, PIRELLI versenyabroncsok lesznek a Peugeot 208 Rally4 autókon és a hétszeres magyar bajnok, ifjabb Tóth János […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Tatabányán épült fel a jövő Toyota márkakereskedésének prototípusa

A világszintű és a magyarországi újautóértékesítések tekintetében egyaránt piacvezető, nem mellesleg a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota új kiskereskedelmi koncepció hirdetett meg, amelynek jegyében megújulnak és gyökeresen átalakulnak a környezettudatosságot a high-tech megoldásokkal ötvöző japán autógyártó márkakereskedései. Az első magyarországi Toyota márkakereskedés, amely már e szerint a koncepció szerint került kialakításra a tavaly […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom