Az új BMW 5-ös limuzin példaértékű biztonságát nemzetközi elismerések igazolják

+++ A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új nemzedéke a Euro NCAP töréstesztjein ötcsillagos minősítést ért el +++ A modell kimagasló biztonságát az egyesült államokbeli Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet TOP SAFETY PICK+ díjjal ismerte el +++ A dél-koreai KNCAP az új BMW 5-ös limuzint „Az év legbiztonságosabb autójának” választotta +++

Digitális és dinamikus, a BMW i5 képében pedig most először tisztán elektromos is: a BMW 5-ös sorozat új generációja számos területen, többek között a biztonság terén is új mércéket állít fel. Az európai, egyesült államokbeli és koreai független intézetek egytől egyig elismerően nyilatkoznak az új BMW 5-ös limuzinról, a tesztelőket a modell passzív biztonsága és aktív vezetést támogató rendszerei egyaránt lenyűgözték.

Ötcsillagos minősítés a Euro NCAP töréstesztjein

A Euro NCAP független biztonsági szakértői a legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel ismerték el a BMW 5-ös limuzin nyolcadik nemzedékét.

Az ötcsillagos minősítéshez nagymértékben hozzájárul a modell széleskörű alapfelszereltsége, amelynek számos biztonsági vezetést támogató rendszer is része. Az új BMW 5-ös sorozat vezetést támogató rendszerei egyikei a piacon elérhető legjobb rendszereknek, amelyek átfogó funkcionalitásukkal és megbízhatóságukkal nyűgözték le a Euro NCAP biztonsági szakértőit.

Az új BMW 5-ös limuzin a passzív biztonság terén is értékes pontokat szerzett, többek között innovatív integrált biztonsági koncepciójával, amelyet a BMW mérnökei folyamatosan továbbfejlesztenek. A rendkívül rugalmas tartószerkezetek és a precízen megtervezett gyűrődési zónák mellett a modell biztonsági koncepciójának a precízen összehangolt utasbiztonsági rendszerek típus-specifikus kombinációja is része.

A Euro NCAP folyamatosan továbbfejlesztett töréstesztjei Európa-szerte az ütközésbiztonság elismert mércéjéül szolgálnak. A legmagasabb, ötcsillagos minősítést kizárólag azok a modellek kapják meg, amelyek kiváló hatásvédelemmel bírnak, az esetleges baleseteket pedig hatékonyan működő technológiák átfogó tárháza segít megelőzni.

TOP SAFETY PICK+ díj az egyesült államokbeli Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézettől

Az új BMW 5-ös limuzin biztonságát az egyesült államokbeli Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS – US Insurance Institute for Highway Safety) is a legmagasabb, TOP SAFETY PICK+ díjjal ismerte el. A tesztek során a frontális baleseteket megelőző, alapfelszereltségként kínált vezetést támogató rendszer kiváltképp meggyőző volt, hiszen nappali és éjszakai körülmények között egyaránt kiválóan teljesített. A TOP SAFETY PICK+ díjhoz a „pluszt” a modell világítási rendszere adta hozzá. A díj az intézettől elnyerhető legmagasabb szintű elismerés.

Az új BMW 5-ös sorozat integrált biztonsági koncepciója számos ütközési teszt során bizonyította, hogy sérülések elleni átfogó védelme minden vezetési szituációban garantált, az utasok méretétől és üléspozíciójától függetlenül.

A BMW 5-ös sorozat számára fontos amerikai piacon a forgalomba helyezett új autók széleskörű biztonsági szabványául a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) tesztjei szolgálnak, amelyek egyúttal a flottaügyfelek által meghozott döntések lényeges alapjai is.

A dél-koreai KNCAP szerint „Az év legbiztonságosabb autója”

Dél-Koreában a közlekedési minisztérium a BMW i5 tisztán elektromos meghajtású üzleti limuzint „Az év legbiztonságosabb autója” díjjal tüntette ki. Az elismerést kizárólag azok a modellek nyerhetik el, amelyek a KNCAP tesztjein a legmagasabb pontot szerzik meg. A hivatalos díjátadó ünnepségen Dominik Schuster, a BMW Group járműbiztonsági vezetője az elismerés jelentőségét hangsúlyozta. „A KNCAP kimagasló értékelése nyomatékosítja biztonságközpontú járműfejlesztési folyamatainkat és igazolja a BMW Group elköteleződését a járműbiztonság szüntelen továbbfejlesztése mellett” – mondta.

A független tesztelőket kiváltképp a modell passzív biztonsági teljesítménye nyűgözte le, amelyet 99,5 százalékosra értékeltek. A gyalogosokat és kerékpárosokat védő vészfékező rendszerek maximális pontszámot kaptak, ahogyan még jó néhány vezetést támogató rendszer is.

„Az év legbiztonságosabb autója” díj látványosan igazolja a BMW Group úttörő szerepét a BMW 5-ös limuzin egyik legfontosabb önálló piacán.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom