A Ducati elkezdte a MotoE motorok gyártását a 2023-as világbajnoki szezonra

Valamivel több mint egy évvel az első Misano-i teszt után, megkezdődött a „V21L” prototípusok gyártása. Decemberben indult a motorok összeszerelése, hogy a 2023-as FIM Enel MotoE világbajnoki kategória számára szükséges 23 gép február közepére elkészüljön. A versenyeken részt vevő 18 motorkerékpár mellett a Ducati öt tartalék géppel látja el a szervezőket. Minden prototípust a Ducati MotoE versenyosztályának tapasztalt technikusai állítanak össze, ugyanazokat az eljárásokat, pontosságot és a részletekre való odafigyelést alkalmazva, amelyek a MotoGP motorokra jellemző magas szintű kivitelezést igénylik.

A “V21L” prototípusok gyártásának kezdete egy új és fontos fejezet kezdetét jelenti a Ducati történetében. A cég számára ez a projekt azzal a céllal indult, hogy a jövőbe mutató technológiát fejlesszen.

Mindig is a Ducati motorokra jellemző új technológiai megoldásokkal kísérleteznek most is a versenyzés világában. A Ducati Corse által kifejlesztett elektronikus technológiák és alvázméretek ötvöződnek a Panigale V4-hez hasonló utcai motorokra jellemző tervezési folyamattal és projektmenedzsmenttel. Ez a versenyzés és a gyártás legjobb tulajdonságainak kombinációja. Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója így foglalta össze az eredményeket: A Ducati MotoE gépe gyártásának megkezdése történelmi pillanat cégünk számára, amely betekintést enged a jövő motorkerékpár-világának technológiájába.

Ez egy fontos kísérleti terület, amelyben mi fektetünk be a fejlesztésébe, hogy készen álljunk, amikor az akkumulátortechnológia lehetővé teszi egy izgalmas elektromos utcai motorkerékpár kifejlesztését, amelynek súlya, teljesítménye és hatótávja megfelel az elvárásoknak, ami egy Ducatitól megszokott. Így hát nekivágunk ennek az új kalandnak, hogy a vállalaton belüli emberek és készségek fejlesztése hozzájáruljon egy jövőbeli Ducati elektromos utcai motorkerékpár karakterének kialakításához A MotoE projekt a Ducati első lépése a termékoldali CO2-kibocsátás csökkentésében, valamint a szintetikus üzemanyagok (eFuel) kutatásában.

A környezeti fenntarthatóság olyan dolog, amelyet minden egyénnek és minden vállalatnak prioritásként kell kezelnie, ha meg akarja őrizni bolygónk kényes egyensúlyát. A Ducati ipari szinten is elkötelezett emellett, ezt a közel nulla energiaigényű épületnek minősített új Finitura e Delibera Estetica épületek is bizonyítják, ami csak a legújabb példa erre. Egy év fejlesztés és intenzív tesztelés után, amelyben Michele Pirro, Alex De Angelis és Chaz Davies felváltva vezették a „V21L” prototípust, a Ducati MotoE projekt egyre közelebb kerül ahhoz a pillanathoz, amikor a motorok pályára léphetnek.

A 2023-as világbajnokságon induló versenyzők és csapatok első tesztje március 6-án, 7-én és 8-án lesz Jerezben, majd további három tesztnap következik április 3-án, 4-én és 5-én a barcelonai pályán. A verseny körülmények közötti bemutatkozásra a Francia Nagydíjon kerül sor május 13-án, szombaton. A 2023-as MotoE világbajnokság naptárában nyolc nagydíj szerepel, hétvégenként két futammal, amit szombatonként rendeznek. A franciaországi debütálás után a MotoE világbajnokság minden további európai futamon szerepel majd a Misano GP-ig.

A nyári szünet után a Ducati MotoE motorok augusztus 5-én térnek vissza a silverstone-i pályára, majd az utolsó három nagydíjért Spielbergben (augusztus 20.), Barcelonában (szeptember 2.) és Misanóban (szeptember 10.) szállnak harcba.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megérkezett az új, Európában tervezett és gyártott elektromos hajtású Ford Explorer

A Ford ma mutatta be a tisztán elektromos hajtású Explorert; egy új elektromos autót, amely hatásosan ötvözi a német mérnöki tudást és az ikonikus amerikai stílust. Az Explorer az első modell a Ford innovatív, új elektromos járműveinek hosszú sorában, és erre az autóra vár a feladat, hogy kitapossa a Ford márka teljes európai megújulásához vezető […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Vérbeli terepjárókat villantott a Lexus a Tokio Outdoor Show-n

A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show kiállításon, ahol két átalakított SUV modellel és egy homokfutónak tűnő, terepre szánt, hidrogénmotoros játékszerrel mutatkoztak be. A Toyota és a Lexus környezetvédelmi céljaival tökéletes összhangban áll az a kezdeményezés, amelynek nyomán a két márka úgy döntött, hogy autókat állít ki […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Magyar Év Autója díjat nyert a BMW M3 Touring

A sportautó kategóriát – ahogy eddig minden évben – a BMW nyerte meg, ezúttal a régóta várt, rendkívüli praktikusságot és letaglózó teljesítményt egyszerre kínáló BMW M3 Touring prémium középkategóriás modellel. 2020 óta minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy az Év Magyar Autója versenyen […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom