A Ford betartotta az ígéretét: Spa-ban bemutatkozik a világ autóversenyzői által várva várt új Mustang GT4

A Mustang GT4 a márka legújabb versenygépe, ami a Ford elnök-vezérigazgatójának mára szállóigévé vált mondása (“a Ford mindenki ellen”) szellemében született. Testvéréhez, a Mustang GT3-ashoz hasonlóan a GT4 is a vadonatúj Mustang Dark Horse modellváltozatra épül, és az autó színre lépésével a Ford megszakítás nélkül folytatja diadalútját az SRO GT4 géposztályban, ahol 2017-ben lépett először pályára.

A Mustang GT3-assal való erős párhuzamot az is erősíti, hogy az új gép versenyfényezését Troy Lee dizájner tervezte, aki a GT3 mellett a SuperVan 4.2 festését is megálmodta. Troy Lee a világ legmagasabb szintű motorsport-kategóriáiban készít versenyautó-fényezéseket.

“Versenygépeink kínálatában különösen fontos a Mustang GT4,” mondta el Mark Rushbrook, a Ford Performance globális igazgatója. “A Mustang GT3 és a hamarosan bemutatkozó Mustang Dark Horse R közé pozícionált autóval minden versenypályán lendületben tarthatjuk a Fordot, ráadásul ez a jármű az ügyfélcsapat-programunknak is az egyik alapköve. Az új Dark Horse modellre épülő géppel készen állunk rá, hogy a Ford világszerte megmutassa a versenyeken, mit tud.”

A Mustang Dark Horse 2023-as bemutatása szilárd alapot teremtett ahhoz, hogy már idén megjelenhessen a sorozatgyártású Mustangra épülő versenyautók teljes körű kínálata: az új Mustang GT4, a most leleplezett Mustang GT3, illetve a hamarosan érkező Mustang Dark Horse R – és így tovább. Mindegyik gép tovább mélyíti majd a Mustang hírnevét, hiszen ez a modell a Ford legtöbbet versenyeztetett és legsikeresebb típusa, ami Daytonától Bathurstig a világ legnevesebb futamain ott száguldott már a mezőny élén, eddig is és ezután is számtalan pilóta számára téve lehetővé a versenyzést – legyen szó akár a legprofibb GT-csapatokról, akár a hétvégi pályanapok indulóiról. A Mustang tényleg mindenhol és mindenkivel versenyezni fog.

A Ford Performance tovább mélyíti eddig is kiterjedt együttműködését a Multimatic-kal, hiszen ez a csapat építi majd a Mustang GT4-eseket. A Coyote V8-as motorból kifejlesztett versenyblokk teljes egészében a Ford Performance saját fejlesztése, és az erőforrást a michigani Ford Dearborn üzemben szerelik össze.

“Nagy büszkeség számunkra, hogy ennyi remek partnerrel dolgozhatunk együtt ezekben a versenyautó-programokban,” nyilatkozta Christian Hertrich, a Ford Performance motorsport-hajtásláncokért felelős igazgatója. “Azt is hatalmas eredménynek tartom, hogy a Mustang GT4 teljes motorfejlesztését házon belül tudtuk elvégezni. Remek a csapat, és már alig várom, hogy a Mustang szurkolói versenyzés közben láthassák a Mustang GT4-est!”

A Mustang GT4 versenyautóban olyan kimagasló műszaki megoldások találhatók, mint a Multimatic DSSV lengéscsillapítók, a pneumatikus működtetésű Holinger sebességváltó, a természetes rostokból készült karosszériaelemek, és persze az egyedi aerodinamikai csomag, amit kifejezetten a GT4-versenyzéshez alakítottak ki a mérnökök.

A Mustang GT4 megvásárlása iránt érdeklődő versenyzők és csapatok a https://www.ford.com/performance/mustang-gt4 honlapon kaphatnak részletes tájékoztatást.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom