A Ford betartotta az ígéretét: Spa-ban bemutatkozik a világ autóversenyzői által várva várt új Mustang GT4

A Mustang GT4 a márka legújabb versenygépe, ami a Ford elnök-vezérigazgatójának mára szállóigévé vált mondása (“a Ford mindenki ellen”) szellemében született. Testvéréhez, a Mustang GT3-ashoz hasonlóan a GT4 is a vadonatúj Mustang Dark Horse modellváltozatra épül, és az autó színre lépésével a Ford megszakítás nélkül folytatja diadalútját az SRO GT4 géposztályban, ahol 2017-ben lépett először pályára.

A Mustang GT3-assal való erős párhuzamot az is erősíti, hogy az új gép versenyfényezését Troy Lee dizájner tervezte, aki a GT3 mellett a SuperVan 4.2 festését is megálmodta. Troy Lee a világ legmagasabb szintű motorsport-kategóriáiban készít versenyautó-fényezéseket.

“Versenygépeink kínálatában különösen fontos a Mustang GT4,” mondta el Mark Rushbrook, a Ford Performance globális igazgatója. “A Mustang GT3 és a hamarosan bemutatkozó Mustang Dark Horse R közé pozícionált autóval minden versenypályán lendületben tarthatjuk a Fordot, ráadásul ez a jármű az ügyfélcsapat-programunknak is az egyik alapköve. Az új Dark Horse modellre épülő géppel készen állunk rá, hogy a Ford világszerte megmutassa a versenyeken, mit tud.”

A Mustang Dark Horse 2023-as bemutatása szilárd alapot teremtett ahhoz, hogy már idén megjelenhessen a sorozatgyártású Mustangra épülő versenyautók teljes körű kínálata: az új Mustang GT4, a most leleplezett Mustang GT3, illetve a hamarosan érkező Mustang Dark Horse R – és így tovább. Mindegyik gép tovább mélyíti majd a Mustang hírnevét, hiszen ez a modell a Ford legtöbbet versenyeztetett és legsikeresebb típusa, ami Daytonától Bathurstig a világ legnevesebb futamain ott száguldott már a mezőny élén, eddig is és ezután is számtalan pilóta számára téve lehetővé a versenyzést – legyen szó akár a legprofibb GT-csapatokról, akár a hétvégi pályanapok indulóiról. A Mustang tényleg mindenhol és mindenkivel versenyezni fog.

A Ford Performance tovább mélyíti eddig is kiterjedt együttműködését a Multimatic-kal, hiszen ez a csapat építi majd a Mustang GT4-eseket. A Coyote V8-as motorból kifejlesztett versenyblokk teljes egészében a Ford Performance saját fejlesztése, és az erőforrást a michigani Ford Dearborn üzemben szerelik össze.

“Nagy büszkeség számunkra, hogy ennyi remek partnerrel dolgozhatunk együtt ezekben a versenyautó-programokban,” nyilatkozta Christian Hertrich, a Ford Performance motorsport-hajtásláncokért felelős igazgatója. “Azt is hatalmas eredménynek tartom, hogy a Mustang GT4 teljes motorfejlesztését házon belül tudtuk elvégezni. Remek a csapat, és már alig várom, hogy a Mustang szurkolói versenyzés közben láthassák a Mustang GT4-est!”

A Mustang GT4 versenyautóban olyan kimagasló műszaki megoldások találhatók, mint a Multimatic DSSV lengéscsillapítók, a pneumatikus működtetésű Holinger sebességváltó, a természetes rostokból készült karosszériaelemek, és persze az egyedi aerodinamikai csomag, amit kifejezetten a GT4-versenyzéshez alakítottak ki a mérnökök.

A Mustang GT4 megvásárlása iránt érdeklődő versenyzők és csapatok a https://www.ford.com/performance/mustang-gt4 honlapon kaphatnak részletes tájékoztatást.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom