Aprilia 660 Trofeo 2023.

2023-tól több csapat és versenyző számára nyílik meg a lehetőség, hogy alacsony költség szinten tudjanak versenyezni. Két éves növekedés után a Trofeo Aprilia 660 tovább fejlődik, hogy még több teret adjon azoknak a csapatoknak és versenyzőknek, akik ezt a formát választják kezdetnek a sportmotorozás világában.

A könnyű és intuitív országúti motorkerékpárnak született Aprilia RS 660 hihetetlenül dinamikus, és megvan benne az olasz gyártó versenyre termettsége. A nyomatékban gazdag és jól használható ikerhengeres motor, a jó visszajelzéseket adó futómű, valamint az igazi versenymotor érzését keltő idom, a célzott módosításoknak köszönhetően tökéletes formája a kisebb kategóriákból a magasabbak felé tartóknak. A BK Corse fiatal tesztpilótája, Tommaso Marcon és a szakértő Matteo Baiocco folyamatosan a pályán fejlesztette a 660 Trofeo projektet, amely elért a teljes kiforrottságig. Az eddigi fejlődés lehetővé teszi, hogy mostantól közvetlenül a csapatok és versenyzőik, akik részt kívánnak venni a Trofeóban végezzék tovább ezeket a feladatokat.

Ez egy szükséges lépés a Trofeo 660 növekedési folyamatában, amely a MotoAmerica Twins Cup kategóriájával párhuzamosan erősíti mind az Aprilia RS 660 értékét, mind a menedzsment képletét: a jóval drágább motorokhoz méltó teljesítményt és versenyképességet ad a fiatal versenyzők képzéséhez. Massimo Rivola, az Aprilia Racing vezérigazgatója így értékelte az elért eredményeket:
Amit ma bejelentünk, az egy fontos lépés a Trofeo Aprilia 660 evolúciójában, amely számunkra nem csak egy márkabajnokság, hanem egy valódi koncepció.

Amiben hiszünk, és aminek növekedését mostantól a motorosokra és a verseny hétvégékre bízzuk, hogy még inkább növeljük ennek a formulának a képzési értékét, amelyet igazi „Bajnokok Iskolájává” szeretnénk varázsolni. Ezt most, két év folyamatos fejlesztés után tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy műszaki szempontból az Aprilia RS 660 elérte a teljes érettségét ehhez. Ez partnerünk, a BK Corse hihetetlen munkájának köszönhető, egy olyan struktúrát hoztak létre, amelyben hozzáértésük és professzionalizmusuk megerősített minket abban, hogy a Trofeo szervezői minőségében is szervesen kapcsolódnak a programhoz.

Egy közúti motorkerékpár, amely Tommaso Marcon tesztlovas kezében 1’58-at képes menni Mugellóban, bizonyítja, milyen utat kell megtenni az edzéskategóriák jövője szempontjából. Ezért nemzetközi szinten is gondolkodunk, mert az Olasz Szövetséggel végzett kiváló egyttműködés folytatásaként, amit a két bajnoki címünk az Aprilia 250 Sport Production és a Trofeo 660 címünk már ezen a szinten megmutatott.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson® bemutatja az új 2024-es Icons és Enthusiast motorkerékpár-kollekcióját

A Harley-Davidson®-nál ma debütál a limitált kiadású Harley-Davidson Icons motorkerékpár kollekció és mellette a limitált szériás Enthusiast kollekció legújabb tagjait is megismerheti a nagyérdemű. Ezek a motorokat az egyedi gyári festés, illetve a részleteiben is kidolgozott grafikák és azok fényezési technológiája teszi igazán vonzóvá. Mindkét kollekció darabjait március 2-9. között a Daytona Bike Week ideje […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Változó név, változó csapat, változatlan célok – ez a H-Moto UNI Győr Team 2024-ben

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak az H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoznak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom