Aprilia 660 Trofeo 2023.

2023-tól több csapat és versenyző számára nyílik meg a lehetőség, hogy alacsony költség szinten tudjanak versenyezni. Két éves növekedés után a Trofeo Aprilia 660 tovább fejlődik, hogy még több teret adjon azoknak a csapatoknak és versenyzőknek, akik ezt a formát választják kezdetnek a sportmotorozás világában.

A könnyű és intuitív országúti motorkerékpárnak született Aprilia RS 660 hihetetlenül dinamikus, és megvan benne az olasz gyártó versenyre termettsége. A nyomatékban gazdag és jól használható ikerhengeres motor, a jó visszajelzéseket adó futómű, valamint az igazi versenymotor érzését keltő idom, a célzott módosításoknak köszönhetően tökéletes formája a kisebb kategóriákból a magasabbak felé tartóknak. A BK Corse fiatal tesztpilótája, Tommaso Marcon és a szakértő Matteo Baiocco folyamatosan a pályán fejlesztette a 660 Trofeo projektet, amely elért a teljes kiforrottságig. Az eddigi fejlődés lehetővé teszi, hogy mostantól közvetlenül a csapatok és versenyzőik, akik részt kívánnak venni a Trofeóban végezzék tovább ezeket a feladatokat.

Ez egy szükséges lépés a Trofeo 660 növekedési folyamatában, amely a MotoAmerica Twins Cup kategóriájával párhuzamosan erősíti mind az Aprilia RS 660 értékét, mind a menedzsment képletét: a jóval drágább motorokhoz méltó teljesítményt és versenyképességet ad a fiatal versenyzők képzéséhez. Massimo Rivola, az Aprilia Racing vezérigazgatója így értékelte az elért eredményeket:
Amit ma bejelentünk, az egy fontos lépés a Trofeo Aprilia 660 evolúciójában, amely számunkra nem csak egy márkabajnokság, hanem egy valódi koncepció.

Amiben hiszünk, és aminek növekedését mostantól a motorosokra és a verseny hétvégékre bízzuk, hogy még inkább növeljük ennek a formulának a képzési értékét, amelyet igazi „Bajnokok Iskolájává” szeretnénk varázsolni. Ezt most, két év folyamatos fejlesztés után tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy műszaki szempontból az Aprilia RS 660 elérte a teljes érettségét ehhez. Ez partnerünk, a BK Corse hihetetlen munkájának köszönhető, egy olyan struktúrát hoztak létre, amelyben hozzáértésük és professzionalizmusuk megerősített minket abban, hogy a Trofeo szervezői minőségében is szervesen kapcsolódnak a programhoz.

Egy közúti motorkerékpár, amely Tommaso Marcon tesztlovas kezében 1’58-at képes menni Mugellóban, bizonyítja, milyen utat kell megtenni az edzéskategóriák jövője szempontjából. Ezért nemzetközi szinten is gondolkodunk, mert az Olasz Szövetséggel végzett kiváló egyttműködés folytatásaként, amit a két bajnoki címünk az Aprilia 250 Sport Production és a Trofeo 660 címünk már ezen a szinten megmutatott.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom