Aprilia 660 Trofeo 2023.

2023-tól több csapat és versenyző számára nyílik meg a lehetőség, hogy alacsony költség szinten tudjanak versenyezni. Két éves növekedés után a Trofeo Aprilia 660 tovább fejlődik, hogy még több teret adjon azoknak a csapatoknak és versenyzőknek, akik ezt a formát választják kezdetnek a sportmotorozás világában.

A könnyű és intuitív országúti motorkerékpárnak született Aprilia RS 660 hihetetlenül dinamikus, és megvan benne az olasz gyártó versenyre termettsége. A nyomatékban gazdag és jól használható ikerhengeres motor, a jó visszajelzéseket adó futómű, valamint az igazi versenymotor érzését keltő idom, a célzott módosításoknak köszönhetően tökéletes formája a kisebb kategóriákból a magasabbak felé tartóknak. A BK Corse fiatal tesztpilótája, Tommaso Marcon és a szakértő Matteo Baiocco folyamatosan a pályán fejlesztette a 660 Trofeo projektet, amely elért a teljes kiforrottságig. Az eddigi fejlődés lehetővé teszi, hogy mostantól közvetlenül a csapatok és versenyzőik, akik részt kívánnak venni a Trofeóban végezzék tovább ezeket a feladatokat.

Ez egy szükséges lépés a Trofeo 660 növekedési folyamatában, amely a MotoAmerica Twins Cup kategóriájával párhuzamosan erősíti mind az Aprilia RS 660 értékét, mind a menedzsment képletét: a jóval drágább motorokhoz méltó teljesítményt és versenyképességet ad a fiatal versenyzők képzéséhez. Massimo Rivola, az Aprilia Racing vezérigazgatója így értékelte az elért eredményeket:
Amit ma bejelentünk, az egy fontos lépés a Trofeo Aprilia 660 evolúciójában, amely számunkra nem csak egy márkabajnokság, hanem egy valódi koncepció.

Amiben hiszünk, és aminek növekedését mostantól a motorosokra és a verseny hétvégékre bízzuk, hogy még inkább növeljük ennek a formulának a képzési értékét, amelyet igazi „Bajnokok Iskolájává” szeretnénk varázsolni. Ezt most, két év folyamatos fejlesztés után tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy műszaki szempontból az Aprilia RS 660 elérte a teljes érettségét ehhez. Ez partnerünk, a BK Corse hihetetlen munkájának köszönhető, egy olyan struktúrát hoztak létre, amelyben hozzáértésük és professzionalizmusuk megerősített minket abban, hogy a Trofeo szervezői minőségében is szervesen kapcsolódnak a programhoz.

Egy közúti motorkerékpár, amely Tommaso Marcon tesztlovas kezében 1’58-at képes menni Mugellóban, bizonyítja, milyen utat kell megtenni az edzéskategóriák jövője szempontjából. Ezért nemzetközi szinten is gondolkodunk, mert az Olasz Szövetséggel végzett kiváló egyttműködés folytatásaként, amit a két bajnoki címünk az Aprilia 250 Sport Production és a Trofeo 660 címünk már ezen a szinten megmutatott.

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kovács Bálint a Maco Racing Team pilótájaként áll rajthoz az idei EWC-n

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az endurance-világbajnokság futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsasági motoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra. ovács Bálint pár hete […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Espargaro még két évet ad magának

Nem lesz egyszerű dolga a MotoGP versenyzőinek 2023-ban, ugyanis az eddiginél több hétvége mellett bevezették a sprintfutamokat is, ami gyakorlatilag plusz egy fél verseny lesz minden fordulóban. Eddig is megterhelő volt a szezon a versenyzőknek, a fentiek miatt viszont már hatványozottan igaz lesz, hogy brutálisan fittnek kell lenniük minden egyes alkalommal. Aleix Espargaro tavaly harcban […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A 2023-as motorok bemutatásával nyitja meg a 120. jubileumi évét a Harley-Davidson

Az egész évben ünnepelt legendás 120 éves Harley Davidson, idén a 2023-as modellek bemutatásával kezdi meg a jubileumi évet. A CVO™ Road Glide® Limited Anniversary modellel nyitja a sort, valamint további hat limitált kiadású exkluzív típussal, melyek mind a 120. jubileumi színnel, fényezéssel és kiegészítőkkel érkeznek. A világ legikonikusabb motorkerékpár-gyártója leleplezi a megújult Harley-Davidson Breakout® […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom