Az új PEUGEOT E-2008 hódította el az idei Arany kormánykerék díját Németországban

Az Axel Springer kiadó idei „Arany kormánykerék” díját az oroszlános márka egyik legsikeresebb modellje, az új PEUGEOT E-2008 hódította el. A PEUGEOT E-2008 a „kisautók” rendkívül erős mezőnyében tudott diadalmaskodni: az AUTO BILD és a BILD am SONNTAG magazinok olvasói, valamint a szakértőkből álló zsűri szerint is a kategória legjobbjának bizonyult. A kategóriagyőzteseket az AUTO BILD 2023/45., illetve a BILD am SONNTAG 2023/46. számában hozták nyilvánosságra.

Christian Dietsch, a PEUGEOT Németország ügyvezető igazgatójának nyilatkozata: „Nagyon büszkék vagyunk a PEUGEOT E-2008 lenyűgöző teljesítményére. Ez a díj arról tanúskodik, hogy a modell nemcsak az autórajongók körében hódít, hanem a tesztpályán, szakértő szemek előtt is képes volt megmutatni képességeit. Ez méltó bizonyítéka márkánk szakértelmének a formatervezés, az egyedi funkciók és a műszaki teljesítmény terén.”

A PEUGEOT E-2008 modern és innovatív formaterve az AUTO BILD és a BILD am Sonntag olvasói mellett a szakértőkből álló zsűrit is meggyőzte. A modell széles orr-részének karosszériaszínű, függőleges mintázata a fényszórókkal együtt erőteljes megjelenést kölcsönöz az autónak. A világítótestek közül elöl leginkább a lökhárító oldalsó, fényes fekete légbeömlő nyílásai közé beépített függőleges fénykarmok hívják fel magukra a figyelmet. A szintén három részes hátsó LED-lámpák egymás fölött fekvő, vízszintes lamellákból állnak, melyek keskeny, elegáns vonalai optikailag szélesítik a járművet.

A PEUGEOT E-2008 belső terének meghatározó eleme, egyben az egész modellcsalád egyik legfőbb jellegzetessége az új PEUGEOT i-Cockpit®. A PEUGEOT E-2008 3D-s digitális műszeregysége szemmagasságban, közvetlenül a kormánykerék felett kapott helyet. A modern kialakítású, 10 hüvelykes (25,4 cm-es) kijelzőről könnyedén vezérelhetők a legújabb generációs PEUGEOT i-Connect® Advanced infotainment rendszerek is. A PEUGEOT i-Cockpit® részét képező kompakt kormánykerék páratlanul ügyes, precíz mozgásával járul hozzá a vezetési élményhez.

Az Arany Kormánykerék díjról (Goldenes Lenkrad)

A neves Arany Kormánykerék díj a legnagyobb elismerés az európai autóiparban. 1976-ban alapította Axel Springer, akiről az Axel Springer kiadó is kapta a nevét. A díjat a BILD am Sonntag magazin ítéli oda, 2009 óta az AUTO BILD magazinnal együttműködésben. Az AUTO BILD olvasóinak szavazatai, illetve egy járműipari szakértőkből, mérnökökből, szakmai újságírókból és hírességekből álló zsűri értékelése alapján minden évben többféle kategóriában díjazzák a járműveket. A zsűriben olyan hírességek kapnak helyet, mint Tom Beck, Steffen Henssler és Rhea Harder, vagy éppen Hans-Joachim Stuck, Ralf Schuhmacher, Laura Maria Geißler és Sidney Hoffmann autóversenyzők. Az utolsó megmérettetésekre szeptember 18-án került sor a Lausitzringen.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom