A business class repülés kényelmét idézi a Lexus Shanghajban leleplezett vadonatúj luxus kisbusza, az LM

A Lexus eddig csak Ázsiában volt jelen az LM modellel, ám a kisbusz egy generációváltás után már Európában is kapható lesz. Most le is rántották a leplet róla a japánok.

Az elmúlt években egyre komolyabb trendnek számít, hogy az SUV modellek szépen lassan kiszorítanak más kategóriákat a palettákról. Így jártak az egykor nagy sikernek örvendő kisbuszok is, gyakorlatilag ma már a legtöbb gyártó nagyobb méretű szabadidő-járgányokat kínál helyettük. Ezért is meglepő a Lexus lépése, aki viszont pont egy ilyen praktikus kisbusszal erősítette most meg az európai kínálatát.

Bemutatkozott ugyanis az LM modell következő generációja, mely már nem csak Ázsiában lesz elérhető, hanem Európában is rendelhetővé válik. Persze, a fő piac továbbra is az ázsiai régió marad, így nem szabad meglepődni a kimondottan bátor formaterven sem.

Persze, a japánok azért hozzányúltak a konstrukcióhoz, hogy nálunk is sikeres lehessen. Alapjaiban gondolták újra a merevítések és az anyagfelhasználás kérdését, így 50 százalékkal sikerült megnövelni az autó torziós merevségét.

Az üléseket is teljesen áttervezték, amihez alaposan tanulmányozták az emberi test mozgását utazás közben, így a gyári ígéretek szerint most már olyan érzés az LM-ben utazni, mintha eggyé válnánk az autóval.

Ez utóbbi persze lehetne kellemetlen élmény is, csak hogy a japánok alaposan átdolgozták a futóművet is. Egy adaptív megoldásról van szó, de kiegészítve frekvenciaérzékeny dugattyúszelepekkel, így a felfüggesztés az út jellegéből adódó rezgéseket is képes kiszűrni, nem csak az úthibák okozta felütéseket, azaz minden eddiginél halkabb és simább az utazás az LM-ben.

Az autó 4, 6 és 7 személyes kivitelben rendelhető. Természetesen a 4 személyes a legkomfortosabb, ez esetben nem csak különálló hátsó foteleket kapunk, hanem az utastér kap egy elválasztó falat is, melyre opciós tételként akár egy televízió is megrendelhető. Így az LM lényegében egy sofőrös luxusjárgánnyá alakul, saját hátsó munkaállomással vagy relaxációs lehetőségekkel.

A Lexus luxusbusza Európában kétféle hajtáslánccal lesz rendelhető. A két lehetőség mindegyike hibrid, csupán az változik, hogy egy 2,4 literes turbós vagy egy 2,5 literes szívó benzines egységet társítunk az elektromos erőforrás mellé.

A teljesítményadatokkal és az árazással később jelentkezik a gyártó.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom