Bemutatkoztak Magyarországon a legújabb MINI modellek

Az Eiffel Műhelyházban leplezték le a teljesen megújuló MINI modellcsalád első tagjait és nyilvánosságra hozták a modellek árait. A nagyszabású bemutató díszvendége Weisz Fanni, MINI márkanagykövet volt.

A MINI márka ezredfordulón megvalósított újraindítása óta a MINI nem csupán prémium kategóriájú járműgyártóvá fejlődött, de újra és újra fel is találta önmagát – mindezt ráadásul anélkül, hogy eredetét, örökségét és hagyományait hátrahagyta volna. Ez a fajta folyamatos fejlődés és az újabbnál újabb trendek meghatározásának képessége világszerte nagy rajongótábort eredményezett a MINI-nek. A tisztán elektromos márkává válás felé vezető úton a MINI a két legfontosabb modelljét, az új elektromos MINI Cooper-t és az új MINI Countryman-t mutatta be az Eiffel Műhelyházban több mint száz vendég előtt. Az eseményen egy beszélgetés keretében bemutatkozott Weisz Fanni is, a Rack Autó Budaörs Kft. MINI márkanagyköveteként, aki a MINI-hez való kötődéséről és fontos társadalmi ügyekről osztotta meg gondolatait.

A hálózatról tölthető gokart-érzés és az átfogó felhasználói élmény a MINI-ről alkotott kép merőben új dimenzióját váltja valóra. Az új MINI modelleket egyszerre modern és letisztult dizájn jellemzi, amely kizárólag a lényegre összpontosít. A márka esszenciáját a háromajtós MINI Cooper ötödik modellgenerációja testesíti meg leginkább – tisztán elektromos meghajtással és következetesen a vezetés nagyvárosi élményére összpontosítva. Az új MINI Countryman eközben még tovább nőtt, kihangsúlyozva alkalmasságát a városhatárokon túlmutató kalandokra is.

A MINI új modellcsaládjával megkezdődik a vezetési élmény, a felhasználói élmény és a márka felelősségteljes hozzáállásának új korszaka. Eme átfogó átalakulást az új, „Charismatic Simplicity” formanyelv tükrözi, amely kiváltképp autentikus módon ötvözi a MINI hagyományos értékeit a progresszív innovációkkal, a jármű formatervét a lényegre összpontosítva.

Az új modellek lehetővé teszik a károsanyag-kibocsátástól mentes mobilitást, miközben a MINI ügyfelei különböző életstílusukhoz és eltérő igényeikhez igazíthatják őket. A MINI-re jellemző kreatív helykihasználás maximális rugalmasságot kínál, a belső kialakítás terén pedig nagyfokú variálhatóságot tesz lehetővé. A felhasználói élmény érezhető technológiai ugrást kínál a MINI 9.0 operációs rendszerrel, amelyet az érintésekkel és hangutasításokkal végzett járművezérlésre optimalizáltak. A kerek OLED kijelző, a MINI Interaction Unit egyszerre műszeregység, valamint az élmények és a kényelem középpontja. A textilfelületek forradalmasítják az utastér esztétikus, lényegre összpontosító megjelenését, miközben a komfortérzet és a melegség új szintjét kínálják.

A háromajtós MINI Cooper: a nagyvárosi vezetés élménye csúcsra járatva

A háromajtós MINI Cooper ötödik modellgenerációja továbbra is a márka esszenciáját testesíti meg. Tisztán elektromos modellként az új MINI Cooper E változatban és Cooper SE változatban is elérhetővé válik, nagyobb teljesítménnyel és hatótávolsággal. A MINI új modellcsaládján belül a „Cooper” név az összes kis MINI modellt jelöli, a továbbiakban már nem motorspecifikációként használják. A klasszikusan kerek fényszóró-pár és a markáns, nyolcszögletű hűtőrács továbbra is a frontrész meghatározó elemei, amelyek a modellt a MINI összetéveszthetetlen arcává emelik.

A MINI Cooper E modell 135 kW/184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorja 290 Nm nyomatékot állít elő, amellyel 7,3 másodperc alatt gyorsítja fel az autót álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A 160 kW/218 lóerő maximális teljesítményű MINI Cooper SE modell 6,7 másodperc alatt abszolválja a 0-100 km/órás sprintet, maximális nyomatéka 330 Nm. A MINI Cooper E modell a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egy feltöltéssel 305 kilométer*, míg a MINI Cooper SE modell 402 kilométer* megtételére képes.

Az új MINI Countryman: magabiztos és kalandvágyó

Magasabb, hosszabb, MINI – hat centiméterrel magasabb és tizenhárom centiméterrel hosszabb lett az új MINI Countryman, amely elődjéhez képest érezhetően nőtt, még több helyet és még nagyobb kényelmet kínálva. A szélesebb kerékjárati ívek és a letisztult, modern formanyelv egysége a kalandor MINI meggyőző crossover jellegét erősíti. A C-oszlop elegáns kialakítása a jármű felszereltségétől függően eltérő, és a modellhez megrendelhető négyféle tetőszín egyikére épül. Az autó hátsó kialakítását az új mátrix hátsó lámpák függőleges elrendezése szegélyezi. A modellfelirattól a karosszéria fokozatosan keskenyedik, markáns, fekete színű védősávval együtt hangsúlyozva az új MINI Countryman magabiztos jelenlétét.

Az új MINI Countryman modellek elsőként rendkívül hatékony, innovatív benzinmotorokkal rendelhetők Magyarországon. A MINI Countryman C modell elsőkerék-meghajtással, a MINI Countryman JCW ALL4 modell pedig intelligens összkerékhajtással gurul fel a palettára – utóbbi esetben vérpezsdítően sportos menettulajdonságokra optimalizálva. Áramvonalas kialakításának köszönhetően az új MINI Countryman légellenállási együtthatója mindössze 0,26, amely a kategória egyik legjobb értéke. A MINI Countryman C modell 125 kW / 170 lóerő teljesítményre képes benzinmotorral érkezik, mellyel így 8,3 másodperc alatt érhető el a 100 km/h sebesség 280 Nm csúcs forgatónyomaték mellett. A modell végsebesség 212 km/h. A 221 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotorral a MINI Countryman JCW ALL4 modell 5,4 másodperc alatt letudja a nulla-százas sprintet, amelyhez 400 Nm csúcs forgatónyomaték és 250 km/óra végsebesség társul.

A MINI Countryman E modell 150 kW/204 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorja 250 Nm nyomatékot állít elő, amellyel 8,6 másodperc alatt gyorsítja fel az autót álló helyzetből 100 km/órás tempóra. Az összkerékhajtású MINI Countryman SE ALL4 elektromos motorjai 230 kW/313 lóerő maximális rendszerteljesítményre képesek, összesen 494 Nm kombinált nyomaték mellett. Ezzel 5,6 másodperc alatt gyorsítva fel az autót álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A MINI Countyman E modell a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egy feltöltéssel 462 kilométer*, a MINI Countryman SE ALL4 modell pedig 433 kilométer* megtételére képes.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Peugeot e-2008 GT teszt – Aktiválták a támadó módot

A franciák városi szabadidő-autója felfrissült, ami az elektromos kivitelnél észlelhető a legjobban. Egyébként nem véletlen a típus népszerűsége. A 2019-ben megjelent 2008-as igen jól sikerült darab, ez nem csak szerző véleménye, hanem a vásárlóké is. Az eltelt évek alatt több, mint 700 ezer fogyott belőle, az elektromos kivitelből kb. a tizede. Ha nem lett volna […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom