Elektromos, előremutató, elbűvölő: az új MINI Cooper E Classic Trim felszereltségi szinttel

A vezetés szerelmeseit már a tisztán elektromos meghajtású MINI modell belépő szintű változata is elvarázsolja, mindenekelőtt rendkívül hatékony hajtáslánc-technológiájával és hamisítatlan menetdinamikai adottságaival. A prémium minőségű utastér kényelmes helykínálatának és a kifinomult futómű-technológia apró fordulókörének köszönhetően az új MINI Cooper E tökéletes társ a hétköznapokban.

A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper modern, környezetbarát hajtáslánc-technológiával váltja valóra a márkára jellemző vezetési élményt. Ahogyan a MINI új modellcsaládjának összes tagja, úgy a MINI Cooper E is négyféle felszereltségi szinttel érhető el. A Classic Trim kifejező karosszériafényezési árnyalatokat és látványos kontraszttetőket kínál. A háromajtós MINI ikonikus, letisztult formanyelve kiváltképp a Sunny Side Yellow karosszériafényezési árnyalatban tűnik ki a tömegből, fehér színű kontraszttetővel és külső visszapillantó-házakkal.

Ezen a felszereltségi szinten a műszerfalat fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületek borítják, amelyek a műbőrből készült, prémium minőségű Vescin üléshuzattal stílusos kontrasztot alkotnak. A tyúklábmintás, perforált kárpit szürke és fekete színben egyaránt elérhető.

„A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper E modellel nagyszerű belépőt kínálunk a MINI új modellcsaládjába. 184 lóerős teljesítménye izgalmas agilitást és kockázatmentes gyorsulást ígér” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Érzelmekben gazdag vezetési élmény és gyors járműtöltés

A sportos kormánymű közvetlensége maximális élményt varázsol az utastérbe. A hosszabb tengelytávolság és a szélesebb nyomtávok még extrém vezetési körülmények közepette is optimális menetdinamikát garantálnak, miközben a márkára jellemző gokartos vezethetőséget az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása maximalizálja.

40,7 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátorának köszönhetően a MINI Cooper E (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 13,8 – 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) egyetlen feltöltéssel 305 kilométer megtételére képes, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint.

A modellhez elérhető legmagasabb, akár 75 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel a MINI Cooper E energiatároló egységének töltöttségi szintje 28 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető.

Az elektromos motor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményéhez 290 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amelyekkel a modell 7,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Összetéveszthetetlen karosszéria nagyvárosi adottságokkal

A MINI Cooper E jármű-sziluettjét a brit prémiummárka modelljeinek hamisítatlan karosszériaarányai formálják. A kompakt méretek könnyed vezethetőséget és egyszerű parkolást garantálnak.

A modell frontrészét a nyolcszögletű hűtőrács és a kör alakú, LED-technológiás fényszórók határozzák meg. Az összetéveszthetetlen megjelenésről utóbbiak egyedi világítási módjai gondoskodnak. A MINI Cooper E alá más-más küllődizájn szerint megrajzolt, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák érhetők el, 16”, 17” és 18” méretben.

Még nagyobb kényelem és még nagyobb biztonság

Vezetés közben az aktív tempomat (Active Cruise Control) folyamatosan figyeli a jármű körüli forgalmat és képes automatikusan tartani a modell előtt haladó jármű mögött kijelölt távolságot. A sűrű forgalom esetlegesen balesetveszélyes szituációi így idejekorán észlelhetők. A parkolóasszisztens (Parking Assistant) automatikusan felismeri a potenciális parkolóhelyeket és egy gombnyomásra képes átvállalni az automatizált parkolás feladatát.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom