Esőben is Kiss Norbert volt a leggyorsabb – két győzelem vasárnap

A csehországi Mostban vasárnap is folytatódott a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert szombaton a leggyorsabb volt az időmérőn és nyerte az első futamot is. A sebessége megmaradt vasárnapra is, és szakadó esőben is megszerezte az első rajtkockát 2:21.575-ös idővel. Mögötte Lacko, Halm és Jochen Hahn volt a sorrend.

A vasárnapi első verseny előtt is esett az eső, így nedves volt az aszfalt. Esős rajt volt, nem lehetett előzni az első körben, és vigyáztak is egymásra a pilóták. A zöld zászló után viszont a harmadik körben Hahn vette át a harmadik helyet, miközben Norbi folyamatosan meglépett a teljes szezont idén nem teljesítő, de a hazai versenyen induló cseh Lackotól. Lenz nagyon élt a nedves pályán, a negyedik helyig zárkózott, de a Révész Racing versenyzőjére senki nem volt veszélyes, féltávnál már nyolc másodperc volt az előnye. Végül a MOL által is támogatott EB címvédő biztosan nyert Adam Lacko és Jochen Hahn előtt.

– A nap folyamán sokat esett az eső, és komoly vízátfolyások voltak. A verseny előtt viszont már jobbak voltak kicsit a körülmények, és bár nedves volt a pálya, de már gyorsabban lehetett haladni rajta. Esős rajt volt, azaz az első kört sárga zászló alatt tettük meg, és nem lehetett előzni. Utána viszont nyomhattuk a gázt, és szépen lassan sikerült meglépni. Adam Lacko hazai pályán mindig jó, ráadásul esőben gyors, ezért örülök, hogy legyőztük őt, és fontos 20 pontot szereztünk – mondta Kiss Norbert szezonbeli 12. győzelme után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a HUMDA által is támogatott magyar pilóta. A körülmények nem változtak, nedves volt a pálya. Lackonak technikai gondjai voltak, így Norbi gyorsan javított egy pozíciót, majd Jochen Hahn mellett ment el a külső íven! A harmadik körben Lenz és Albacete mellett egyszerre ment el, és már a 4. helyen haladt a Révész Racing versenyzője. Kursim volt a következő áldozata Norbinak, majd Lukas Hahnt kifékezte a célegyenes végén az 5. körben, és az élen álló Halm üldözésébe kezdett. Az erősödő esőben a 7. körben előbb utolérte, majd megelőzte a német hölgyet, és az élre állt Kiss Norbert. Az egyre nagyobb eső miatt a 8. körtől végig sárga zászló hatálya alatt, csökkentett sebességgel körözhettek az autók, majd piros zászlóval megállították a versenyt a sok vízátfolyás miatt. Mivel értékelhető volt a futam, így Kiss Norbert vasárnapi második győzelmét aratta!

– Nagyon nehéz verseny volt, nehéz körülmények között. Egy száraz ív volt a verseny elején, majd fokozatosan jöttek a sötét felhők, és egyre jobban esett. Óvatosan kellett vezetni, de közben próbáltam megelőzni a többieket, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak a remek munkát, örülök a győzelemnek – nyilatkozta a verseny után Kiss Norbert.

A magyar pilóta összetettben tovább növelte előnyét, ami most már 78 pont!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom