Hatékony hajtáslánc megnyerő köntösben: az új MINI Countryman C

A MINI Countryman harmadik nemzedéke merőben új formanyelvbe öltözteti a modell kikezdhetetlen terepjáró képességét, miközben utasterének kényelmét és prémium hangulatát innovatív anyaghasználat fokozza tovább. A széleskörű személyre szabhatóságról négyféle felszereltségi szint gondoskodik.

A MINI a C és az S típusjelölések segítségével különbözteti meg a MINI Countryman benzinüzemű modellváltozatainak teljesítményszintjeit. A MINI Countryman C a magas szintű menetkomfort és a tágas utastér párosát hatékony háromhengeres benzinmotorral kínálja a brit prémiummárka ügyfeleinek.

„Belépő szintű modellként a MINI Countryman C gazdag alapfelszereltséggel egyesíti a MINI olyan jellegzetes adottságait, mint az agilitás és a vezetési élmény” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotor 8,3 másodperc alatt gyorsítja fel a modellt álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 212 km/óra. A 280 Nm csúcs forgatónyomaték és a hatékony TwinPower Turbo technológia garantálja a MINI által fémjelzett vezetési élményt. A beépített mild-hibrid technológia eltárolja a lassulások során felszabaduló energiát, hogy gyorsulások közben azt felhasználva 14 kW többlet-teljesítménnyel támogassa a belsőégésű erőforrást. A MINI Countryman C 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása így a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint 6,1 – 6,5 liter, kilométerenkénti károsanyag-kibocsátása pedig 138 – 146 gramm.

A karosszéria: letisztult formanyelv megnyerő kiállással

Az új MINI Countryman 13 centiméterrel hosszabb és 8 centiméterrel magasabb, mint elődje. A függőlegesen tagolt, modern jármű-sziluettet a letisztult felületek és az új, markáns kontúrral megrajzolt, nyolcszögletű hűtőrács határozza meg. A MINI egyedi stílusjegyei, a vizuálisan három részre osztott karosszéria, az oldalsó ablaksáv és a kontrasztos tető még inkább elősegíti az új formanyelv magabiztos megjelenését, miközben a modell agilitását a márka modelljeit jellemző, rövid karosszéria-túlnyúlások nyomatékosítják tovább. A LED-technológiás első és hátsó fényszórók nappali menetfényei ragyogó megjelenést garantálnak, egyedi világítási módokkal.

A MINI Countryman C enyhén ívelt tetővonala észrevétlenül olvad át az új kialakítású, megegyező színű C-oszlopba. A Piano Black árnyalatú tetősínek az alapfelszereltség részeként maximalizálják a crossover modell szállítási kvalitásait, például a felszerelhető keresztsínek vagy a MINI tetőbox segítségével.

A karosszéria 202 milliméteres szabadmagassága és a dinamikus futómű-technológia még járatlan utakon is kikezdhetetlen biztonságot és abszolút kényelmet garantál. Az új MINI Countryman C alá eltérő küllődizájnú könnyűfém keréktárcsák rendelhetők meg, 17”, 18”, 19”, 20” és akár 21” méretben.

Az utastér: tágas és sokoldalú, a MINI-re jellemző kényelemmel

Az új MINI Countryman tágas utastere akár öt felnőttnek is kényelmes helyet kínál. A panoráma üvegtető határtalan fényárba öltözteti az utasteret, miközben minden irányba tökéletes kilátást biztosít. A mintás textilhuzattal ellátott, alapfelszereltségként kínált sportülések mindegyik utasnak nagyobb helyet kínálnak, a 3 centiméterrel megnövelt váll- és könyökrésznek köszönhetően. A hátsó üléssor három teljes értékű ülésének háttámlái külön-külön, hat pozícióban állíthatók, akár 12 fokos szögben. A 13 centiméteres intervallumban állítható hátsó üléssor fejedelmi lábteret vagy még nagyobb utasteret garantál. A 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével a csomagtér alapesetben 450 literes térfogata akár 1 460 literig bővíthető.

A minimalista utastér középpontjában a 240 milliméter átmérőjű, kör alakú OLED kijelző áll. A prémium minőségű üvegfelülettel ellátott, új központi kijelzőnek köszönhetően a vezetést támogató rendszerek és az információ-szolgáltató funkciók könnyedén, intuitívan vezérelhetők, akár érintésekkel és hangutasításokkal is. A MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) az OLED kijelző hátoldalán elhelyezett MINI kivetítővel fokozzák a vezetés élményét. A technológia a kiválasztott vezetési üzemmódhoz illő színsémákat és mintákat vetíti ki a műszerfalra, amellyel a hangulatvilágítás árnyalatai is harmonizálnak. Az újratervezett kapcsolósoron keresztül a MINI legfőbb vezetési funkciói közvetlenül elérhetők.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant Plus csomaggal a MINI Countryman most először a 2. szintű, részben automatizált járművezetés lehetőségét is megteremti. Az autópályákhoz hasonló autóutakon a technológia egészen 60 km/órás sebességig lehetővé teszi, hogy az autó vezetője levegye a kezét a kormányról, mindaddig, amíg az autó előtt haladó jármű mögött marad. A vezetőnek ettől függetlenül folyamatosan készen kell állnia az aktív kormányzásra és fékezésre.

Négy felszereltségi szint a maximális személyre szabhatóságért

A MINI új modellcsaládjának termékstruktúrája az Essential, Classic, Favoured és JCW felszereltségi szintekkel maximális személyre szabhatóságot garantál. Mindegyik felszereltségi szint más-más karosszériafényezési, tetőfényezési és utastér-kárpitozási lehetőségeket kínál, miközben az új kialakítású C-oszlop megjelenése is az egyes felszereltségi szintekkel párhuzamosan változik.

A kiváltképp kifejező Favoured felszereltségi szint kontraszt-árnyalatú tetővel és Vibrant Silver árnyalatú hűtőrács-kerettel egészíti ki a Smokey Green karosszériafényezési árnyalatot. A MINI Countryman C magabiztos kiállását a 20” méretű, kéttónusú, aerodinamikailag optimalizált, Windmill küllődizájnú könnyűfém keréktárcsák nyomatékosítják.

Az utastérben a műszerfalat borító textilfelületeket és az ajtókárpitokat is kéttónusú színárnyalat szerint álmodták meg a készítők. Az újrahasznosított poliészterből készült, kétszínű textil sokoldalú, könnyen ápolható szerkezetét egy speciálisan kifejlesztett kötési eljárással hozták létre. A fűthető sportkormány mellett a Favoured felszereltségi szint perforált műbőrből készült, prémium minőségű Vescin sportüléseket is tartogat – háromféle színárnyalatban, a MINI tradicionális kontraszt-varrásával ellátva.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A MINI két érkező John Cooper Works modellt is leleplez a 2024-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon

A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre két olyan John Cooper Works modellt is bemutat, amelyek felgyorsítják az autórajongók szívverését. Debütál a vadonatúj és most először kifejlesztett MINI John Cooper Works E PROtotype, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modell. A legendás hegyi felfutóra nem […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Székesfehérvár Rallye: Öt év után újra aszfalton

Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon. Az aszfaltos futamon a Rally1-es mezőnyben természetesen Turán Frigyes és Zsiros Gábor is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy tovább növeljék bajnoki pontjaikat. Öt év után újra aszfalton rendezik meg a Székesfehérvár Rallye-t, ahol a versenyzőknek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

A világ egyik legarchaikusabb, egyben legütőképesebb terepjárója, a Toyota Land Cruiser 70-es széria néhány éve a modernizálódás útjára lépett. Az az állomás azonban, amihez ennek kapcsán most eljutott, komoly veszteséget jelent nem csak a vevők, de a világ össze autórajongója számára. Jövőre lesz negyvenéves a Toyota Land Cruiser 70-es szériája. A modell pályafutása javát jelentős […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom