Hétközben tágas egyterű, hétvégén teljes értékű kempingautó – Mercedes-Benz concept EQT MARCO POLO

A Mercedes-Benz EQT a márka legújabb elektromos kisáruszállítója, a furgon hosszított tengelytávú változatából pedig 2023-ban kempingverzió is készül. A német gyártó addig is egy szériaközeli tanulmányautóval mutatta meg, mire is számíthatunk a még fejlesztés alatt álló járműtől.

A Mercedes-Benz concept EQT MARCO POLO négy személy számára kínál kényelmes utazást és szállást. Az egyszerűen felnyitható campertető alatt 197×197 cm-es fekvőhely található, míg a hátsó ülésrendszer átalakításával egy másik, 200×115 cm-es ágyat kapunk.

Az ablakok automatikus elsötétítés-funkciója gombnyomásra működik és szükségtelené teszi a függönyök alkalmazását. A csomagtartó teljes értékű kempingkonyhává alakítható főzőlappal, vízcsappal és -tartállyal, 16 literes hűtőszekrénnyel, elektromosan állítható magasságú asztallal és elegendő fiókkal és tárhellyel az összes felszerelésnek. A belső teret hangulatvilágítás teszi még kellemesebbé, ráadásul 7 USB-csatlakozó is található a kempingautóban, az egyik a tetőrészben.

A Német gyártó mérnökei azokra is gondoltak, akik az elektromos hálózattól távol akarják használni az autót.

A campertetőre napelemeket lehet szerelni és a csomagtérben egy kiegészítő akkumulátor kapott helyett. Ez utóbbit nem csak a szolárpanelek láthatják el árammal, de kivehető és külön feltölthető bármilyen konnektorról. A csomagérbe tökéletesen passzoló kempingmodult két személy mintegy 5 perc alatt könnyen be- és kiszerelheti, így a jármű a hétköznapokban teljes értékű személyautóként használható.

A 2 méter alatt magasságnak köszönhetően pedig bármilyen mélygarázsba és autómosóba be tudunk állni vele. A meghajtásról 121 LE teljesítményű villanymotor gondoskodik, amelyhez 45 kWh kapacitású akkumulátortelep társul. Az alapmodellben ez 282 kilométeres hatótávolságot biztosít, ami a nagyobb tömeg miatt valószínűleg kevesebb lesz a kempingváltozat esetében. Gyorstöltőrendszeren 38 perc alatt lehet 10%-osról 80%-os töltöttségi szintre érni.

Mercedes-Benz ráadásul a hátsó modult külön is forgalomba hozza, így hétvégenként akár egy hagyományos, campertető nélküli EQT furgon is átalakítható kempingautóvá két személy számára.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

C5 Aircross Hibrid 136: egy egyszerű és megfizethető, feltöltést nem igénylő, új elektromos változat

Az egyedülálló hibrid rendszer részei egy új generációs 136 lóerős (100 kW) PureTech benzinmotor, egy 21 kW-os villanymotorral felszerelt, duplakuplungos új ë-DCS6 sebességváltó és egy meghatározott vezetési szakaszokban automatikusan töltődő 48 voltos akkumulátor. Élvezetes vezetés alacsony kibocsátás és fogyasztás mellett: az új változat jó gyorsulási jellemzőivel és az elektromos üzem előnyeivel fokozza a vezetési élményt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ken Block felesége és lánya is rajthoz áll a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Teszt Verdák

Toyota Hilux 2023 – Mese az elpusztíthatatlanról

Ha nem csak egy Hiluxra vágysz, hanem egy olyan strapabíró, elpusztíthatatlan férfias darabra, mint amit a tesztben láthatsz, akkor nincsen más dolgod, mint megnézned a kiegészítők listájában az Invincible csomagot. Sokkal több van benne, mint elsőre gondolnánk. Terepabroncs, extra díszítések, nagyobb védelem és grafika. Ez a grafika némelyeknek tetszik, némelyeknek nem, de ez nem is […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom