Hétközben tágas egyterű, hétvégén teljes értékű kempingautó – Mercedes-Benz concept EQT MARCO POLO

A Mercedes-Benz EQT a márka legújabb elektromos kisáruszállítója, a furgon hosszított tengelytávú változatából pedig 2023-ban kempingverzió is készül. A német gyártó addig is egy szériaközeli tanulmányautóval mutatta meg, mire is számíthatunk a még fejlesztés alatt álló járműtől.

A Mercedes-Benz concept EQT MARCO POLO négy személy számára kínál kényelmes utazást és szállást. Az egyszerűen felnyitható campertető alatt 197×197 cm-es fekvőhely található, míg a hátsó ülésrendszer átalakításával egy másik, 200×115 cm-es ágyat kapunk.

Az ablakok automatikus elsötétítés-funkciója gombnyomásra működik és szükségtelené teszi a függönyök alkalmazását. A csomagtartó teljes értékű kempingkonyhává alakítható főzőlappal, vízcsappal és -tartállyal, 16 literes hűtőszekrénnyel, elektromosan állítható magasságú asztallal és elegendő fiókkal és tárhellyel az összes felszerelésnek. A belső teret hangulatvilágítás teszi még kellemesebbé, ráadásul 7 USB-csatlakozó is található a kempingautóban, az egyik a tetőrészben.

A Német gyártó mérnökei azokra is gondoltak, akik az elektromos hálózattól távol akarják használni az autót.

A campertetőre napelemeket lehet szerelni és a csomagtérben egy kiegészítő akkumulátor kapott helyett. Ez utóbbit nem csak a szolárpanelek láthatják el árammal, de kivehető és külön feltölthető bármilyen konnektorról. A csomagérbe tökéletesen passzoló kempingmodult két személy mintegy 5 perc alatt könnyen be- és kiszerelheti, így a jármű a hétköznapokban teljes értékű személyautóként használható.

A 2 méter alatt magasságnak köszönhetően pedig bármilyen mélygarázsba és autómosóba be tudunk állni vele. A meghajtásról 121 LE teljesítményű villanymotor gondoskodik, amelyhez 45 kWh kapacitású akkumulátortelep társul. Az alapmodellben ez 282 kilométeres hatótávolságot biztosít, ami a nagyobb tömeg miatt valószínűleg kevesebb lesz a kempingváltozat esetében. Gyorstöltőrendszeren 38 perc alatt lehet 10%-osról 80%-os töltöttségi szintre érni.

Mercedes-Benz ráadásul a hátsó modult külön is forgalomba hozza, így hétvégenként akár egy hagyományos, campertető nélküli EQT furgon is átalakítható kempingautóvá két személy számára.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Arteon-pótló – Peugeot 508 GT PureTech Hybrid 225 teszt

Lassan a Peugeot lesz az egyetlen, aki a középkategóriás üzleti szedánra vágyók életét fel tudja pezsdíteni. A Mazda januárban jelentette be, hogy idén tavasszal befejezi a 6-os gyártását, a Volkswagen is csak a kombit hagyja meg az Arteonból. Egy páran még küzdenek ebben a szegmensben, idén jön az új Camry, természetesen négyajtósként, van Superb szedán […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom