Hétközben tágas egyterű, hétvégén teljes értékű kempingautó – Mercedes-Benz concept EQT MARCO POLO

A Mercedes-Benz EQT a márka legújabb elektromos kisáruszállítója, a furgon hosszított tengelytávú változatából pedig 2023-ban kempingverzió is készül. A német gyártó addig is egy szériaközeli tanulmányautóval mutatta meg, mire is számíthatunk a még fejlesztés alatt álló járműtől.

A Mercedes-Benz concept EQT MARCO POLO négy személy számára kínál kényelmes utazást és szállást. Az egyszerűen felnyitható campertető alatt 197×197 cm-es fekvőhely található, míg a hátsó ülésrendszer átalakításával egy másik, 200×115 cm-es ágyat kapunk.

Az ablakok automatikus elsötétítés-funkciója gombnyomásra működik és szükségtelené teszi a függönyök alkalmazását. A csomagtartó teljes értékű kempingkonyhává alakítható főzőlappal, vízcsappal és -tartállyal, 16 literes hűtőszekrénnyel, elektromosan állítható magasságú asztallal és elegendő fiókkal és tárhellyel az összes felszerelésnek. A belső teret hangulatvilágítás teszi még kellemesebbé, ráadásul 7 USB-csatlakozó is található a kempingautóban, az egyik a tetőrészben.

A Német gyártó mérnökei azokra is gondoltak, akik az elektromos hálózattól távol akarják használni az autót.

A campertetőre napelemeket lehet szerelni és a csomagtérben egy kiegészítő akkumulátor kapott helyett. Ez utóbbit nem csak a szolárpanelek láthatják el árammal, de kivehető és külön feltölthető bármilyen konnektorról. A csomagérbe tökéletesen passzoló kempingmodult két személy mintegy 5 perc alatt könnyen be- és kiszerelheti, így a jármű a hétköznapokban teljes értékű személyautóként használható.

A 2 méter alatt magasságnak köszönhetően pedig bármilyen mélygarázsba és autómosóba be tudunk állni vele. A meghajtásról 121 LE teljesítményű villanymotor gondoskodik, amelyhez 45 kWh kapacitású akkumulátortelep társul. Az alapmodellben ez 282 kilométeres hatótávolságot biztosít, ami a nagyobb tömeg miatt valószínűleg kevesebb lesz a kempingváltozat esetében. Gyorstöltőrendszeren 38 perc alatt lehet 10%-osról 80%-os töltöttségi szintre érni.

Mercedes-Benz ráadásul a hátsó modult külön is forgalomba hozza, így hétvégenként akár egy hagyományos, campertető nélküli EQT furgon is átalakítható kempingautóvá két személy számára.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán

Az új Toyota Prius a Japán Év Autója

Az október 26. és november 5. között, Tokióban megrendezett Japán mobilitási kiállítás adott otthont a Japán Év Autója (Japan Car of the Year, JCOTY) idei díjátadójának. Az 1980-ban alapított JCOTY-díjak sorsáról egy autós szakújságírókból álló, hatvanfős zsűri dönt. A szigetország harminckilenc meghatározó autóipari, illetve életmód-kiadványait képviselő szakemberek tíz döntős modell közül választják ki az Év […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Louvre múzeum főtámogatóként ismeri el a DS Automobiles-t

A DS Automobiles 2015 óta a Louvre Múzeum támogatója, és a “Főtámogatók” exkluzív csoportjába került. A “DS Automobiles” név mostantól kőbe vésve áll a tekintélyes Louvre piramisa alatt. A DS Automobiles a kezdetektől együttműködik a Louvre Múzeummal, és elkötelezett a kultúra népszerűsítése mellett. A DS Automobiles megalapítása óta számos bemutatót tartott a Louvre Múzeumban és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Az OMV elindította első ultragyors elektromos töltőit Budán és Szegeden

Az OMV új elektromos töltőt telepített a fővárosi Szilágyi Erzsébet fasori és a szegedi Dorozsmai úti töltőállomásán, a készülékek 250 kilowatt (kW) összteljesítményű ultragyors töltők, amelyeken két töltőcsatlakozó áll az autósok rendelkezésére. A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom