Igazán nem kell lehajtott fejjel járnom, hogy 8. lettem az IDM-ben

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint a múlt hétvégén a németországi Hockenheimben fejezte be szereplését az IDM 2023-as idényében. A 22 éves motoros a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek motorjával ismételten pontszerzőként végzett – az első futamon 11., míg a másodikon a 10. helyen végzett –, míg a bajnoki összetettben a 8. pozícót szerezte meg az IDM Superbike kategóriájában.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén folytatta a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon pattant motorra – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként szerepelt –, hanem az IDM hockenheimi zárófutamán, ahol Superbike kategóriában állt rajthoz a BCC Alpha Van Zon BMW gyári versenyzőjeként.

A 22 éves motorosnak a pénteki szabadedzések nehézségei után a szombati kvalifikációra sikerült jól összerakni a beálltásokat és egy jó idővel a 10. rajthelyet szerezte meg. A tempója egyre erősebb volt, csak 1 másodperces hátrányban volt a pole pozíciótól.
Az első futamon a 10. pozícióból vágott neki a versenynek, aminek végén a 11. helyen zárt.

A második versenyen úgy nézett ki, hogy meglehet egy szép eredmény, ám végül 10. lett. Ezzel az újabb dupla pontszerzéssel végül sikerült megszereznie a bajnoki összetettben a 8. pozíciót, ami igencsak elismerendő teljesítmény Európa egyik legerősebb bajnokságában, az IDM-ben.

„Úgy mentem ki Hockenheimbe, hogy akár az előző futamokon nyújtott teljesítményemet is felül tudom múlni, de utólag elmondható, hogy ez a hétvége nem az a hétvége volt, ahol ez realitás lehetett volna. Régen ültem a BMW-n, nem teszteltem a futam előtt, így az elért 11. és 10. hely tisztes helytállásnak nevezhető. Az első futamon fékgondjaim is voltak, míg a másodikban kihoztam mindent a motorból, ami benne volt.

A teljes szezont nézve elégedett lehetek az összetettbeli nyolcadik helyemmel, és az idei TOP10-es eredményeim igencsak bíztatóak a jövőre nézve. Remélem, hogy 2024-ben is lehetőséget kapok ezután a tanulóév után”– fogalmazott Kovács Bálint.

A bajnokság végeredménye: 1. Florian Alt 221 pont, 2. Ilya Mikhalchik 196 pont, 3. Patrick Hobelsberger 191 pont, 4. Hannes Soomer 185 pont, 5. Toni Finsterbusch 171 pont, 6. Philipp Steinmayr 144 pont, 7. Bastien Mackels 140 pont, 8. Kovács Bálint 100 pont.

Szöveg: H-Moto Team

Kép: Henk Teerink, Damon Teerink

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Végéhez ért a Honda Adventure Roads túrasorozat különleges, marokkói expedíciója, és a Honda bejelentette a következő kaland helyszínét

• Egyedülálló utazás Marokkó lenyűgöző tájain, feledhetetlen útjain és kihívásokkal teli, sivatagos részein • A Honda Adventure Roads 30 résztvevőjét a Honda HRC Dakar Rally csapatának versenyzői segítették a túra során • Az expedíció legizgalmasabb pillanatait megörökítő videók a Honda hivatalos Youtube-csatornáján tekinthetőek meg • A 2025-ös Honda Adventure Roads túra ismét elképesztően izgalmasnak ígérkezik: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom