Igazán nem kell lehajtott fejjel járnom, hogy 8. lettem az IDM-ben

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint a múlt hétvégén a németországi Hockenheimben fejezte be szereplését az IDM 2023-as idényében. A 22 éves motoros a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek motorjával ismételten pontszerzőként végzett – az első futamon 11., míg a másodikon a 10. helyen végzett –, míg a bajnoki összetettben a 8. pozícót szerezte meg az IDM Superbike kategóriájában.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén folytatta a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon pattant motorra – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként szerepelt –, hanem az IDM hockenheimi zárófutamán, ahol Superbike kategóriában állt rajthoz a BCC Alpha Van Zon BMW gyári versenyzőjeként.

A 22 éves motorosnak a pénteki szabadedzések nehézségei után a szombati kvalifikációra sikerült jól összerakni a beálltásokat és egy jó idővel a 10. rajthelyet szerezte meg. A tempója egyre erősebb volt, csak 1 másodperces hátrányban volt a pole pozíciótól.
Az első futamon a 10. pozícióból vágott neki a versenynek, aminek végén a 11. helyen zárt.

A második versenyen úgy nézett ki, hogy meglehet egy szép eredmény, ám végül 10. lett. Ezzel az újabb dupla pontszerzéssel végül sikerült megszereznie a bajnoki összetettben a 8. pozíciót, ami igencsak elismerendő teljesítmény Európa egyik legerősebb bajnokságában, az IDM-ben.

„Úgy mentem ki Hockenheimbe, hogy akár az előző futamokon nyújtott teljesítményemet is felül tudom múlni, de utólag elmondható, hogy ez a hétvége nem az a hétvége volt, ahol ez realitás lehetett volna. Régen ültem a BMW-n, nem teszteltem a futam előtt, így az elért 11. és 10. hely tisztes helytállásnak nevezhető. Az első futamon fékgondjaim is voltak, míg a másodikban kihoztam mindent a motorból, ami benne volt.

A teljes szezont nézve elégedett lehetek az összetettbeli nyolcadik helyemmel, és az idei TOP10-es eredményeim igencsak bíztatóak a jövőre nézve. Remélem, hogy 2024-ben is lehetőséget kapok ezután a tanulóév után”– fogalmazott Kovács Bálint.

A bajnokság végeredménye: 1. Florian Alt 221 pont, 2. Ilya Mikhalchik 196 pont, 3. Patrick Hobelsberger 191 pont, 4. Hannes Soomer 185 pont, 5. Toni Finsterbusch 171 pont, 6. Philipp Steinmayr 144 pont, 7. Bastien Mackels 140 pont, 8. Kovács Bálint 100 pont.

Szöveg: H-Moto Team

Kép: Henk Teerink, Damon Teerink

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Még mindig a Toyota a villamosítás királya

Miközben az autóipari és gazdasági szaksajtó tavaly év vége felé a Tesla és a BYD versenyét leste, a küzdelemből egy harmadik szereplő: a Toyota jött ki győztesként. Jean de La Fontaine, a példamesék nagyszerű írója is ihletet meríthetett volna abból az ádáz küzdelemből, ami az autóiparban zajlott 2023-ban. Két fiatal, ambiciózus szereplő – a mesében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom