Két kategóriában is BMW modell nyerte el az Év Magyar Autója 2024 verseny díját

A díj alapítása óta eltelt öt évben minden alkalommal, így idén is a BMW Group egyik modellje végzett a sportautó kategória élén: az Autós Nagykoalíció (ANK), a Zöldjárműipar.hu és a Járműipar.hu által szervezett verseny zsűrije ezúttal a BMW M2 Coupé modellt választotta a mezőny legjobbjának. Díjat nyert a BMW i5 modell is, mely a zöld üzleti autók között bizonyult a legjobbnak.

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy az Év Magyar Autója verseny kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. Idén a közönségdíjjal együtt tizenöt díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók. Az egyedi porcelán alkotások Frick-Törzsök Rebeka pécsi formatervező munkáját dicsérik.

Az ünnepélyes díjátadót április 11-én a Budapest Automotive Summit rendezvényen tartják a szervezők. A Budapest Automotive Summit új, egyedi hangvételű és hiteles szakmai fórum az autók értékesítésével foglalkozó közösség számára, amely nélkülözhetetlen információkkal és vezetői inspirációval látja el a szakma legjobbjait.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén is erős mezőnyben sikerült két kiváló BMW újdonságnak az adott kategória élére állnia. A szakmai zsűri döntését a modellek hazai népszerűsége is alátámasztja, míg a BMW M2 tradicionális M génekkel egy vérbeli sportautó, az új BMW i5 a prémium üzleti limuzin kategória új elektromos sikermodellje lehet. Ezúton is szívből gratulálunk minden nyertesnek!” – mondta el Salgó András, a BMW Group vállalati kommunikációs vezetője az eredményhirdetés alkalmával.

A BMW M2 Coupé második generációja a színtiszta vezetési élmény legőszintébb formájaként ölt testet. A kétajtós élsportoló magával ragadó formanyelvvel, soros hathengeres benzinmotorral, az opcionális extrafelszereltség részeként hatfokozatú manuális váltóval és hátsókerék-meghajtással hódítja meg az utakat, miközben 338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményű motorjával 4,1 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet. A modellt extrém agilis vezethetőség és kimagasló menetteljesítmény jellemzi a BMW M3 és a BMW M4 örökségeként átemelt hajtáslánc-, illetve futómű-technológiának köszönhetően.

A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának nyolcadik nemzedéke tisztán elektromos meghajtással is elérhetővé vált. A BMW 5-ös sorozat új nemzedéke, így a BMW i5 modell is jellegzetes formanyelvvel, a sportosság és az utazási kényelem egyedülálló harmóniájával, innovatív felszereltségi tételekkel és továbbfejlesztett digitális szolgáltatásokkal vált elérhetővé a bajor prémiummárka ügyfelei számára. A fenntartható prémium mobilitás felé vezető úton a BMW i5 és a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új kiadása ismét a felső-középkategória élére áll. A BMW Group átfogó technológiai átállásának egyik központi tényezője, a jövőbe mutató fejlődés a következetes elektrifikációban, a QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológiában, a számos új digitális szolgáltatásban és a sorozatgyártásban kínált modell teljes életciklusára vetített, minden korábbinál nagyobb arányú fenntarthatóságban is tetten érhető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom