Kisportolt megjelenés és maximális teljesítmény: az új MINI John Cooper Works Countryman

A MINI John Cooper Works modellek mindig is egyet jelentettek a lélegzetelállító menetteljesítménnyel, így a 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorral dolgozó, új MINI John Cooper Works Countryman is a génjeiben hordozza mindezt. A sokoldalú kalandor új generációja érezhetően tovább nőtt és minden korábbinál több helyet, illetve nagyobb kényelmet és biztonságot kínál, ALL4 intelligens összkerékhajtásának köszönhetően pedig minden terepen otthonosan mozog.

„A MINI John Cooper Works Countryman a stílus, az erő és a kalandvágy egyedülálló kombinációját testesíti meg. Erőteljes, 300 lóerős motorjával és kisportolt megjelenésével tökéletes társ mindazoknak, akik valami egészen különlegeset keresnek” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Az új MINI Countryman formanyelvét a függőleges vonalvezetés és a minimalista jármű-sziluett kettőse jellemzi, amely mentén az új MINI John Cooper Works Countryman a kalandkészség, a sokoldalúság és a megbízhatóság érzését kelti. A modern formában újragondolt MINI John Cooper Works embléma az új MINI John Cooper Works Countryman modellen most először a klasszikus, fekete, vörös és fehér trikolor árnyalatban ragyog.

Áramvonalas kialakításának köszönhetően az új MINI John Cooper Works Countryman légellenállási együtthatója mindössze 0,26, amely a kategória egyik legjobb értéke. A 221 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotorral így az újdonság 5,4 másodperc alatt letudja a nulla-százas sprintet, amelyhez 400 Nm csúcs forgatónyomaték és 250 km/óra végsebesség társul.

A kimagasló teljesítmény dinamikus vezetési élményt ígér

Az alapfelszereltségként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban pontosan és megbízhatóan osztja el a kerekek között az erőforrás teljesítményét, miközben a Chili Red árnyalatú féknyergekkel dolgozó, nagyteljesítményű fékrendszer erőteljes és magabiztos lassulást garantál. A sport kipufogórendszer mély orgánuma azonnal felismerhetővé teszi az új MINI John Cooper Works Countryman modellt, az utastérben pedig valós időben generált motorhang fokozza a vezetés élményét. A hajtáslánc beindításának vérpezsdítő hangzását exkluzív, motorsport ihlette JCW szólamok nyomatékosítják.

A 2.0 liter hengerűrtartalmú turbómotor maximális teljesítmény-leadását optimalizált dugattyúk és hajtókarok, valamint megerősített motortartó bakok segítik, miközben a továbbfejlesztett, kétcsatornás turbófeltöltő és az égéstérbe vezetett fojtatlan levegő minden kanyarban letaglózó menetteljesítményt és minden korábbinál dinamikusabb vezetési élményt ígér. A 30 milliméterrel immár 710 milliméter átmérőjűre növelt, 245 milliméter széles gumiabroncsok eközben a MINI klasszikus, gokartos vezethetőségéhez járulnak hozzá, a JCW modell sajátosságaként 19” vagy 20” méretű, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsákra szerelve.

A nagyobb kényelemről fejlett vezetést támogató rendszerek gondoskodnak

Az új MINI John Cooper Works Countryman tizenkét ultrahangos szenzorral és négy kamerával felszerelve érkezik meg az utakra, így az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, átfogó Driving Assistant Professional csomag innovatív vezetést támogató rendszerei már a 2-es szintű, részben automatizált járművezetést is lehetővé teszik. Ez azt jelenti, hogy sávváltások előtt az intelligens vezetést támogató rendszerek képesek automatikusan felmérni a szükséges forgalmi réseket és felvenni a sávváltáshoz szükséges optimális sebességet, sőt mi több, 60 km/órás sebességig a vezető le is veheti a kezét a kormányról, amennyiben folyamatosan figyelemmel követi a forgalmat és képes bármelyik pillanatban közbeavatkozni.

Minden terepen otthonosan

Az új MINI John Cooper Works Countryman kiállása egyszerre magabiztos és kidolgozott, amellyel teljesítményét és sokoldalúságát nyomatékosítja. A karosszérián egymást érik a típus-specifikus stílusjegyek, a függőleges vonalvezetés pedig a modell szélesen terpesztő tartását hangsúlyozza. Az új, LED-technológiás első fényszórók egyedülálló, JCW-stílusú kialakítása még egyedibb kiállást kölcsönöz a nóvumnak. Az új MINI John Cooper Works Countryman frontrészét továbbá a nyolcszögletű, újratervezett, magasfényű feketére fényezett hűtőrács és az ugyancsak újratervezett, háromszínű JCW embléma színesíti.

Az újratervezett, Chili Red árnyalatú C-oszlopok stílusos kiképzése egyedi módon támasztja alá az elnyújtott tetőívet, miközben a karosszéria rövidebb kialakításának benyomását kelti. Az új MINI John Cooper Works Countryman jármű-sziluettje a karosszéria megnövelt magassága és szélessége ellenére is agilis modell benyomását kelti.

A kontrasztokban gazdag karosszéria a Legend Grey fényezési árnyalatban fejezi ki leginkább a modell sportosságát. Hátulnézetből a függőlegesen elrendezett lámpák egyedülálló, JCW-stílusú kialakítása zárja a karosszéria függőleges vonalvezetését és nyomatékosítja az újdonság atletikus kiállását.

Minimalista utastér motorsportos génekkel

Az új MINI John Cooper Works Countryman utasterét minimalista dizájn szerint álmodták meg a tervezők. A műszerfalat és az ajtókárpitokat egy felső és egy alsó részre osztották, a felső részen függőleges kilincsekkel és légbevezető rostélyokkal. Utóbbiak a tágas crossover utasterének nagyságát nyomatékosítják. A műszerfal, az ajtókárpitok és a prémium minőségű JCW sportülések vörös és fekete árnyalatai a MINI motorsportos örökségét hirdetik. A mérnökök a műszerfalat újrahasznosított poliészterből készült, kéttónusú textilből alkották meg.

A nóvum utasterének hátsó része ugyancsak tágas és sokoldalú. A hátsó ülések 13 centiméteres intervallumban csúsztathatók előre és hátra, amely így nagyobb lábteret vagy nagyobb csomagteret garantál. Lehajtott hátsó ülésekkel az alapesetben 460 liter térfogatú csomagtér 1450 literig bővíthető, ezáltal még a terjedelmes tárgyak is könnyedén elférnek benne.

Minden korábbinál átfogóbb funkcionalitás a vezetés magával ragadó élményéért

Az újratervezett kapcsolósor öt egyedi kialakítású kapcsolón keresztül teszi elérhetővé a vezetési funkciókat. Minden másnak a nagyfelbontású, kör alakú, központi OLED kijelző ad helyet. Az itt aktiválható MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) a márkára jellemző vezetési élményt most először átfogó digitális és vizuális élménnyel párosítják. A Go-Kart vezetési üzemmód rendkívül intenzív stílusban hangsúlyozza ki az új MINI John Cooper Works Countryman sportos kvalitásait, a futómű-technológia agilitását és stabilitását is sportosra hangolva. Go-Kart üzemmódban a központi OLED kijelző mögötti MINI kivetítő az utasteret is a John Cooper Works által inspirált piros árnyalatba öltözteti, miközben a gázpedál érzékenysége és reakcióideje a sportos vezetési élményhez igazodik.

A brit prémiummárka első teljes értékű, hangalapú asszisztensének köszönhetően az új MINI John Cooper Works Countryman számos funkciója, így többek között a navigációs rendszer, a telefonálás és a szórakoztató tartalmak is hangutasításokkal vezérelhetők. A hangvezérelt interakció a kör alakú OLED kijelzőn is visszaköszön, grafikus elemekből, tipográfiából és avatárból álló animáció formájában.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Jelentősen megújult és új tagokkal bővült a Honda európai CRF modellcsaládja a 2025-ös modellévre

• A CRF450R-t és a CRF250R-t egyaránt átdolgozták a Honda mérnökei, hogy még gyorsabbak és könnyebben kezelhetőek legyenek a kanyarokban • 70%-ban megújult alumíniumváz új alsó és felső villahíddal • A vadonatúj, 49 mm-es belsőcső-átmérőjű Showa első felfüggesztés minden eddiginél hatékonyabb és kifinomultabb csillapítást garantál, miként a továbbfejlesztett hátsó futómű is elsőrangú • A motort […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

Világpremier Párizsban: Julie Mehretu guruló műalkotása, a Le Mans-i 24-óráson is rajthoz álló BMW M Hybrid V8 versenyautó

+++ A BMW Art Cars kollekció huszadik guruló műalkotása a párizsi Pompidou központban ünnepelte világpremierjét +++ A New York-i művész, Julie Mehretu „performatív festményként” keltette életre a BMW M Hybrid V8 versenyautót +++ Le Mans-ban a BMW M WRT csapat a dél-afrikai Sheldon van der Linde, a holland Robin Frijns és a német René Rast […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Gender Tamás Junior a WSK – Open Series International Circuit La Conca – OKJ kategóriában 2024.05.07.-11. között versenyzett

A HMA fiatal pilótája ismét megmérettette magát Európa legjobbjai ellen, ezúttal az olaszországi La Conca versenypályán megrendezett WSK Open Series bajnokság 2. fordulójában. Egyedi burkolatainak köszönhetően ez a versenynaptár egyik legtrükkösebb helyszíne, de Gender Tamás Junior már a szabadedzések során is igazolta rátermettségét, ugyanis rögtön a hétvége korai szakaszában a mezőny leggyorsabbja volt. A versenyek […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom