Kiss Norbert – A rekordok szezonja

A spanyolországi Jaramában vasárnap zárult a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert szombaton mindkét futamot megnyerte, és győzelemre készült az EB zárónapján is. Nos az időmérő ezúttal is remekül sikerült, 1:57.685-ös idővel nyerte az edzést a magyar pilóta, aki ezzel rekordot felállítva idén minden időmérő edzésen a leggyorsabb volt.

A nap első futamán remekül sikerült az ötszörös Európa-bajnok rajtja, mögötte viszont Lenz megelőzte Hahnt. A két német versenyző nagy csatát vívott, miközben Kiss Norbert öt másodperces előnyt épített ki öt kör alatt. Jochen Hahn végül megelőzte honfitársát, majd a 9. körben többen is ütköztek egy olajfolt miatt, Halm és Rodriguez autója komolyan megsérült. Piros zászlóval megállították a futamot, melyet így végül a MOL által is támogatott Kiss Norbert nyert Hahn és Lenz előtt. A magyar pilótának ez volt idei 22. győzelme, mellyel újabb rekordot állított fel.

-Nagyon köszönöm a csapatnak a remek munkát, ismét sikerült győzni, és büszke vagyok arra, hogy 22 futamot nyertünk idén. Szeretnénk szépen zárni a szezont, van még hátra egy verseny, ott is mindent megteszek majd. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben buzdítottak – mondta Kiss Norbert a verseny után.

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a Révész Racing versenyzője, és Hahnt sikerült megelőznie az első körben. Andersont üldözte a magyar pilóta, és a harmadik körben mellette is elment. Rodriguez volt a következő áldozata Norbinak, majd Lenz következett. Fantasztikus tempóban haladt a HUMDA által is támogatott versenyző, és az első öt két másodpercen belül autózott. Kursim állt az élre féltávnál, Lenz és Albacete követte, Kiss Norbert pedig feljött a negyedik helyre. Az utolsó kanyarban sikerült a spanyolt megelőzni, így Kursim és Lenz mögött a harmadik helyen intette le a kockás zászló a magyar versenyzőt, aki a hétvége mind a négy versenyén dobogóra állhatott.

Kiss Norbert végül 419 ponttal zárta a szezont, megszerezve saját maga ötödik, a csapat harmadik EB címét. 2023-ban kiemelkedett a mezőnyből, és számos rekordot megdöntött.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Arteon-pótló – Peugeot 508 GT PureTech Hybrid 225 teszt

Lassan a Peugeot lesz az egyetlen, aki a középkategóriás üzleti szedánra vágyók életét fel tudja pezsdíteni. A Mazda januárban jelentette be, hogy idén tavasszal befejezi a 6-os gyártását, a Volkswagen is csak a kombit hagyja meg az Arteonból. Egy páran még küzdenek ebben a szegmensben, idén jön az új Camry, természetesen négyajtósként, van Superb szedán […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom