Kiss Norbert – A rekordok szezonja

A spanyolországi Jaramában vasárnap zárult a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert szombaton mindkét futamot megnyerte, és győzelemre készült az EB zárónapján is. Nos az időmérő ezúttal is remekül sikerült, 1:57.685-ös idővel nyerte az edzést a magyar pilóta, aki ezzel rekordot felállítva idén minden időmérő edzésen a leggyorsabb volt.

A nap első futamán remekül sikerült az ötszörös Európa-bajnok rajtja, mögötte viszont Lenz megelőzte Hahnt. A két német versenyző nagy csatát vívott, miközben Kiss Norbert öt másodperces előnyt épített ki öt kör alatt. Jochen Hahn végül megelőzte honfitársát, majd a 9. körben többen is ütköztek egy olajfolt miatt, Halm és Rodriguez autója komolyan megsérült. Piros zászlóval megállították a futamot, melyet így végül a MOL által is támogatott Kiss Norbert nyert Hahn és Lenz előtt. A magyar pilótának ez volt idei 22. győzelme, mellyel újabb rekordot állított fel.

-Nagyon köszönöm a csapatnak a remek munkát, ismét sikerült győzni, és büszke vagyok arra, hogy 22 futamot nyertünk idén. Szeretnénk szépen zárni a szezont, van még hátra egy verseny, ott is mindent megteszek majd. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben buzdítottak – mondta Kiss Norbert a verseny után.

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a Révész Racing versenyzője, és Hahnt sikerült megelőznie az első körben. Andersont üldözte a magyar pilóta, és a harmadik körben mellette is elment. Rodriguez volt a következő áldozata Norbinak, majd Lenz következett. Fantasztikus tempóban haladt a HUMDA által is támogatott versenyző, és az első öt két másodpercen belül autózott. Kursim állt az élre féltávnál, Lenz és Albacete követte, Kiss Norbert pedig feljött a negyedik helyre. Az utolsó kanyarban sikerült a spanyolt megelőzni, így Kursim és Lenz mögött a harmadik helyen intette le a kockás zászló a magyar versenyzőt, aki a hétvége mind a négy versenyén dobogóra állhatott.

Kiss Norbert végül 419 ponttal zárta a szezont, megszerezve saját maga ötödik, a csapat harmadik EB címét. 2023-ban kiemelkedett a mezőnyből, és számos rekordot megdöntött.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom