Kiss Norbert – A rekordok szezonja

A spanyolországi Jaramában vasárnap zárult a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert szombaton mindkét futamot megnyerte, és győzelemre készült az EB zárónapján is. Nos az időmérő ezúttal is remekül sikerült, 1:57.685-ös idővel nyerte az edzést a magyar pilóta, aki ezzel rekordot felállítva idén minden időmérő edzésen a leggyorsabb volt.

A nap első futamán remekül sikerült az ötszörös Európa-bajnok rajtja, mögötte viszont Lenz megelőzte Hahnt. A két német versenyző nagy csatát vívott, miközben Kiss Norbert öt másodperces előnyt épített ki öt kör alatt. Jochen Hahn végül megelőzte honfitársát, majd a 9. körben többen is ütköztek egy olajfolt miatt, Halm és Rodriguez autója komolyan megsérült. Piros zászlóval megállították a futamot, melyet így végül a MOL által is támogatott Kiss Norbert nyert Hahn és Lenz előtt. A magyar pilótának ez volt idei 22. győzelme, mellyel újabb rekordot állított fel.

-Nagyon köszönöm a csapatnak a remek munkát, ismét sikerült győzni, és büszke vagyok arra, hogy 22 futamot nyertünk idén. Szeretnénk szépen zárni a szezont, van még hátra egy verseny, ott is mindent megteszek majd. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben buzdítottak – mondta Kiss Norbert a verseny után.

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a Révész Racing versenyzője, és Hahnt sikerült megelőznie az első körben. Andersont üldözte a magyar pilóta, és a harmadik körben mellette is elment. Rodriguez volt a következő áldozata Norbinak, majd Lenz következett. Fantasztikus tempóban haladt a HUMDA által is támogatott versenyző, és az első öt két másodpercen belül autózott. Kursim állt az élre féltávnál, Lenz és Albacete követte, Kiss Norbert pedig feljött a negyedik helyre. Az utolsó kanyarban sikerült a spanyolt megelőzni, így Kursim és Lenz mögött a harmadik helyen intette le a kockás zászló a magyar versenyzőt, aki a hétvége mind a négy versenyén dobogóra állhatott.

Kiss Norbert végül 419 ponttal zárta a szezont, megszerezve saját maga ötödik, a csapat harmadik EB címét. 2023-ban kiemelkedett a mezőnyből, és számos rekordot megdöntött.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Elektromos, innovatív és hatékony: az új Opel Movano új mércét állít

Erős: új villanymotor 200 kW/270 LE teljesítménnyel és 400 Nm forgatónyomatékkal Tele energiával: új, 110 kWh kapacitású akkumulátor, 420 km-es hatótáv (WLTP1), 150 kW-os gyorstöltés Fejlett: új vezetői asszisztensrendszerek, 2-es színtű önvezetési képesség Kényelmes: új műszerfal, 10 colos színes érintőképernyőkkel Karakteres: jellegzetes Opel-orr, és hátsó rész Sokféle: 30 változat, akár 17 m3-es raktérrel és 2 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom