Közel 120 ezren nyerhettek betekintést a jövőbe a Campus Fesztiválon a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

A debreceni közösség mindennapjaihoz már most számtalan szálon kötődő BMW Group Gyár Debrecen a nagyközönség számára rendkívül ritkán látható BMW i Vision Circular tanulmányautóval, prémium standdal, saját színpaddal és rengeteg lelkes munkatárssal várta a Campus Fesztivál rekordszámú, mintegy 118 ezer fős közönségét.

Hatalmas sikerrel zárult a debreceni 15. Campus Fesztivál: a négynapos rendezvény 2023-ra a legnagyobb magyar közönséget célzó fesztivállá nőtte ki magát. A péntek telt házat hozott, a Parov Stelar, Azariah, valamint a Tankcsapda nevével fémjelzett napon több mint 35 ezren látogattak el a Nagyerdei Stadionhoz.

A Debrecenben 2025-ben tisztán elektromos járművek gyártását megkezdő BMW Group Gyár Debrecen már az építkezés éveiben is aktív résztvevője a város pezsgő életének, így a sokak által egész évben várt Campus Fesztiválon is magától értetődő volt a vállalat debreceni csapatának részvétele. A bajor prémiumgyártó kivételes programokkal és aktivitásokkal készült az eseményre. A Campus Fesztivál helyi érdekeltségű vállalatokat felvonultató Job Street-jén hatalmas érdeklődés övezte a BMW Group rendkívül látványos, légies standját, ahol az épülő gyár munkatársai fogadták az érdeklődőket, és amely helyszínéül szolgált többek között a Hans-Peter Kemserrel, a BMW Group Gyár Debrecen igazgatójával folytatott beszélgetéseknek és a nyereményjátékoknak is.

„A Campus Fesztivál az év egyik legfontosabb eseménye a Debrecenben és a környező településen élőknek, így örömmel töltött el bennünket az, hogy rendezvényen bemutatkozhattunk, az pedig még inkább, hogy a standunkon ilyen lelkesedéssel és kíváncsisággal fordultak hozzánk a fesztiválozók. A BMW Groupnál szerte a világon arra törekszünk, hogy a helyi képviseleteink szerves részévé váljanak a környezetüknek. Debrecenben is minden lehetőséget megragadunk arra, hogy a régióban élők számára fontos aktivitásokban részt vállaljunk, a közösséget építő kezdeményezéseket, programokat támogassuk. Köszönet illeti a munkatársainkat, akik a négynapos rendezvényen a legnagyobb odaadással tájékoztatták a sokezer érdeklődőt” – mondta el Hans-Peter Kemser.

A BMW Group által bemutatott legexkluzívabb jármű – egyben a Campus Fesztivál óriási népszerűségnek örvendő attrakciója – a bajor prémiumgyártó 2040-re előirányzott kompakt modellcsaládját előrevetítő tanulmányautó, a BMW i Vision Circular volt. A nagyközönség előtt Magyarországon először látható modell a BMW Group azon átfogó, minden részletre kiterjedő felfogását testesíti meg, amelynek középpontjában a hosszútávon fenntartható személyes mobilitás áll. A négyüléses, teljes egészében elektromos meghajtással szerelt járművet a mérnökök következetesen a gazdasági körforgás alapelvei mentén fejlesztették ki, a száz százalékban újrahasznosított anyagok felhasználása és a százszázalékos újrahasznosíthatóság jegyében. Mint ilyen, a tanulmányautó innovatív ötletek sorát foglalja magába, amelyek a fenntarthatóságot új, inspiráló kisugárzással ötvözik. Fenntarthatósági szempontból a NEUE KLASSE modellgeneráció kifejlesztése során a BMW i Vision Circular tanulmányautó esetében is alkalmazott gondolkodásmódot követik majd, azonban a BMW i Vision Circular tanulmányautó nem a várva várt NEUE KLASSE. Az új, tisztán elektromos meghajtású modellgeneráció legelső, sorozatgyártású modelljei 2025-ben készülnek majd el, mégpedig a BMW Group debreceni gyárában.

„A lehetőség, hogy a BMW i Vision Circular tanulmányautót kiállíthattuk és ilyen közvetlen módon mutathattuk be Debrecenben, rendkívül fontos. A tanulmány autó nemcsak a mi csapatunkat nyűgözte le, de a fesztivál vendégeit is, kortól és nemtől függetlenül, sőt attól is, hogy érdeklődnek-e az autózás világa iránt” – mondta Jenei Réka kommunikációs vezető.

A BMW Group Gyár Debrecen egy könnyűzenei programokat kínáló színpaddal is képviseltette magát a Campus Fesztiválon. A rendre fantasztikus hangulatú koncerteknek otthont adó különleges BMW iFACTORY színpad az épülő üzem által képviselt értékek jegyében született meg. A körforgásra utaló vizuális jegyeket és jövőbe mutató technológiai felsorakoztató színpadra szerelt napelemek látták el árammal a prémium színvonalú hang- és fénytechnikát és maga a színpad is nagyrészt újrahasznosított anyagok felhasználásával készült.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. Az elmúlt egy évben hatalmas fejlődésen ment át a BMW Group Gyár Debrecenben mind a toborzás, mind az építkezés a terén: a létszám az ötszörösére emelkedve elérte az 500 főt és egyre több és több épület kezdi elnyerni a végleges formáját. A BMW Group Gyár Debrecen 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom