Meghaladta a hárommillió darabot a BYD éves globális értékesítése

A BYD eladási rekorddal zárta a 2023-as évet: a márka, előzetes célkitűzéseit is meghaladva, több mint hárommillió új energiákkal hajtott (NEV: New Energy Vehicle) járművet értékesített világszerte. Ezzel az eredménnyel a BYD a NEV piac világszintű vezetője 2022 után 2023-ban is. 2023-as eladásaival a BYD a világ tíz legnagyobb autógyártója közé lépett, és megőrizte vezető helyét a kínai piacon.

A decemberi értékesítés 341,043 darabbal zárt, ami önmagában is 45%-os növekedést jelent, az éves végeredmény pedig összesen 3,024,417 darab világszerte, ami 61.9%-os többlet 2022-höz viszonyítva.

Ugrásszerű fejlődés exportban és globalizációban egyaránt

A BYD nemzetközi piaci jelenléte is nagyot nőtt 2023-ban: exportja 334.2%-kal emelkedett, ami összesen 242,765 exportált autót jelent. A márka immár hat kontinens több mint 70 országában van jelen; termékei, a vállalat technológiai ereje, globális, környezettudatos mobilitási megoldások iránti elkötelezettsége, valamint kiváló partnerkapcsolatai révén egyre több vásárló érdeklődését keltik fel világszerte. A BYD autói több rangos nemzetközi elismerést is begyűjtöttek.

Széles kínálat és erős piaci válasz

2023-ban a BYD kiteljesítette kínálatát a Dynasty- és az, Ocean-sorozattal, valamint a DENZA-val, a FANGCHENGBAO-val, és YANGWANG-gal. A bővítés megerősítette a BYD pozícióját az új energiákkal hajtott járművek világszintű piacán

A Dynasty- és az Ocean-sorozat látványos, összesen 2,877,353 darabos értékesítést könyvelhetett el 2023-ban, ami 55.3%-os növekedést jelent 2022-höz viszonyítva. DENZA-ból 127,840 talált gazdára tavaly, a DENZA D9 az egyterű eladások bajnoka is lett. Az OTA frissítés hamarosan érkező lehetősége – a DENZA N7-ben – szintén kiválóan példázza a BYD vezető szintű járműtechnológiai tudását és képességeit.

A YANGWANG és a FANGCHENGBAO 2023-ban mutatkozott be, kiszállításaik novemberben indultak el. A piac lelkesen fogadta őket: a YANGWANG U8 máris a sokmilliós NEV szegmens vezetője, a BAO 5 pedig a terepjárók mezőnyében szerepel kiválóan.

Azzal, hogy Kína vezető NEV gyártójából a világ vezető NEV márkájává fejlődött, majd a világ tíz legnagyobb autómárkája közé emelkedett, a BYD megmutatta, milyen komoly potenciál rejlik ebben a piaci szegmensben. “Technológiák egy jobb életért” mottójához híven a márka folyamatosan a zöldebb jövőbe vezető átmenet felgyorsításán fáradozik, miközben fő célkitűzésének megvalósítása, a világ átlaghőmérsékletének 1°C-kal való csökkentése felé törekszik.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom