Netrisk: 14 százalékos átlagdíj-emelkedéssel zárul az év végi kgfb-kampány

Netrisk.hu, Magyarország piacvezető biztosítási portálja szerint a 2010 előtti kgfb-kötések esetében 20 év az autók átlagéletkora. Az adatokból az is kiderült, hogy a jármű tulajdonosoknak igencsak megéri a balesetmentes közlekedés.

A teljes idei kötésállományt nézve a bonus kategóriákba tartozó autósok esetében az átlagdíj közel 37 ezer forint volt az idén. A ranglétra tetején lévő B10-es osztályzatú autósoknál azonban ez már lecsökkent 27 ezer forintra.

Az okozott balesetek miatt malus kategóriába sorolt autótulajdonosoknál és -üzembentartóknál ellenben már több mint 110 ezer forintra ugrik a kötelező felelősségbiztosítás átlagdíja, azaz a bonusos értéknek majdnem a háromszorosára. A legmagasabb díjkategóriát jelentő malus 4-es osztályba tartozó kötelezős átlagdíj pedig az idén megközelítette a 163 ezer forintot, ez a hatszorosa a legalacsonyabb, B10-es átlagértéknek.

A motorkerékpárok esetén 2022-ben eddig több mint 31 ezer kgfb-szerződést kötöttek az érintettek, ebből a motorkerékárok 17 ezer darabot tettek ki, a segédmotoros motorkerékpárok pedig közel 14 ezret. A 2022-ben kötött szerződések száma meghaladja a tavalyi adatot, 2021-ben több mint 29 ezer szerződést volt motorkerékpárokra. Legtöbben Honda márkájú motorkerékpárra kötöttek az idén, közel 5 ezer ilyen szerződés volt, a márkák toplistájának második helyén a Yamaha áll, utána pedig a Suzuki következik.

Az átlagdíj 2022-ben – a kockázatvállalás kezdetét nézve – a motorkerékpárok esetében 10 840 forint volt, ami meghaladja a 2021-es 9960 és a 2020-as 9614 forintot. 2022-ben – a kockázatvállalás kezdetét nézve – az átlagdíj a motorkerékpárok esetén 15 736 forint volt, míg ez 2021-ben 14 426 forint volt, ez nagyjából 9,1 %-os átlagdíj emelkedésnek felelt meg az előző évhez viszonyítva. A segédmotorosok esetében ez az összeg 4732 forintra rúgott a 2021-es 4622 forintos értékkel szemben, ami közel 2,4 %-os emelkedés csak.

Besnyő Márton azt is elmondta, hogy a járművek drágulása, a szervizköltségek és az alkatrészek árának emelkedése miatt azoknak, akik még nem rendelkeznek vele, megfontolandó a CASCO biztosítás megkötése is. A CASCO éves átlagdíja ugyanis a legtöbb esetben töredéke egy töréskár javításához kapcsolódó kiadásnak. Ráadásul sok biztosítónál a kötelezővel együtt megkötött CASCO esetén kedvezményeket kaphatnak az érintettek, különösen azok, akik évek óta igazoltan kármentesen vezetnek.

Forrás: Netrisk.hu

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

C5 Aircross Hibrid 136: egy egyszerű és megfizethető, feltöltést nem igénylő, új elektromos változat

Az egyedülálló hibrid rendszer részei egy új generációs 136 lóerős (100 kW) PureTech benzinmotor, egy 21 kW-os villanymotorral felszerelt, duplakuplungos új ë-DCS6 sebességváltó és egy meghatározott vezetési szakaszokban automatikusan töltődő 48 voltos akkumulátor. Élvezetes vezetés alacsony kibocsátás és fogyasztás mellett: az új változat jó gyorsulási jellemzőivel és az elektromos üzem előnyeivel fokozza a vezetési élményt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ken Block felesége és lánya is rajthoz áll a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Meghívó az 5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Napra

Szállj ki a kocsiból és ülj motorra, hiszen június 3-án, szombaton kerül megrendezésre az 5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Nap. Az immár sokéves múlttal büszkélkedő rendezvénynek a budapesti Aktív Park ad helyet. Sokszínű és érdekes programok várják a látogatókat, elektromos motorral, elektromos robogóval és egyéb járművekkel érkezőket is szívesen látnak a rendezők. Az idei […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom