Rajt előtt Kiss Norbert és a Révész Racing – Startol a hétvégén a kamion Európa-bajnokság

A hétvégén elkezdődik a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, Kiss Norbert szeretné megvédeni címét, és ismét a kontinens legjobbja lenni.

– Az a célunk, hogy 2023-ban is mi legyünk Európa legjobbjai. A csapat az elmúlt esztendőkben bizonyított, így változatlan felállással vágunk neki az idénynek, és bízunk Kiss Norbiban is.

Sajnáljuk, hogy idén a Hungaroringen nem lesz futam, de számítunk a magyar szurkolók támogatására, ami sokat jelent a csapatnak és pilótánknak is – mondta Révész Viktória, a Révész Racing kommunikációs vezetője és ügyvezetője.

Idén is a német Jochen Hahn lehet az egyik fő rivális, akinek jól sikerült a tesztelés Mostban, így optimista a rajt előtt. Sascha Lenz teljesen új autóval vág neki a szezonnak, csakúgy, mint Antonio Albacete, de Jamie Anderson és Steffi Halm is szeretne előre lépni. Természetesen nem tétlenkedtek a Révész Racingnél sem.

– A versenykamion üzembiztonságát próbáltuk növelni az előző évekből szerzett tapasztalatok alapján, természetesen a versenyképesség figyelembevételével, illetve javításával. Az elektromos rendszert és az adatgyűjtő rendszerünket teljes mértékben átalakítottuk. Mivel ez egy technikai sport műszaki szempontból feszegetjük a határokat. Elsődleges szempont a versenyképesség fejlesztése, a súly csökkentése, mindemellett a megbízhatóság növelése. Minden átalakítás veszélyt is rejt magában, de bízunk Norbi és a csapat munkájában és szaktudásában. Nagyon reméljük, hogy a technika ördöge elkerül bennünket és idén is tudjuk hozni a tavalyi eredményeket – mondta Keczán István főkonstruktőr.

Kiss Norbert a tavalyi szezonnyitón győzelmet aratott Olaszországban, és a fordított rajtrácsos verseny végén is dobogóra állhatott. Bár hosszú az idény, a jó rajt most is sokat számít. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta jól ismeri a helyszínt.

– Köszönöm a csapatnak és Bálintnak a bizalmat, a téli felkészülést, és hogy a tavalyi év sikerei után nem dőltünk hátra, hanem teljes erőbedobással készültünk az idei szezonra. A tesztünk jól sikerült, az autó jól működött, gyors volt, és fontos tapasztalatokat gyűjtöttünk. Persze a kamion EB-n mindig okozhat valaki meglepetést a szabályzat nyitottsága miatt, de mi magunkra figyeltünk, és arra, hogy a tavalyi önmagunkhoz képest fejlődjünk. Ez sikerült. A csapatban mindenki tudja a dolgát, szóval szerintem optimistán várhatjuk a szezon kezdetét – mondta Kiss Norbert.

A pálya 4 km hosszú, 16 kanyarral tarkítva. Fontos a jó rajtpozíció, ezért az időmérőnek nagy jelentősége lesz. A Révész Racing készen áll a rajtra.

– Az idényre való felkészülés nem csak a szimulátor előtt és a műhelyben történik, hanem az irodában is. A háttérben mi is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy megteremtsük a csapat számára az ideális feltételeket egy sikeres szezon teljesítéséhez. Rengeteg új ötlettel, meglepetéssel készülünk, érdemes lesz követni bennünket! Azt gondolom, hogy Norbi és a csapat mindent elkövetett a téli felkészülési időszakban, ami tőlük telt, így rendkívül bizakodóan állhatunk majd rajthoz Misanoban – mondta Pataky-Rácz Zsófi, a Révész Racing csapatkoordinátora.

Szombaton az első verseny 16.05, a második 18.30-kor kezdődik, vasárnap 13.50-kor és 16.05-kor startol a harmadik és a negyedik futam. Az m4sport.hu élőben közvetíti mindkét nap eseményeit.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Nagyvilág Verdák

Sportos teljesítmény a villanyautók korában

Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában milyennek szeretné látni a Peugeot személyautók által nyújtott vezetési élményt. Paradigmaváltás zajlik az autóiparban, s természetesen hasonló folyamat megy végbe a Peugeot-nál is. A francia márka elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért tervei szerint 2030 után Európában már kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat forgalmaz […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom