Rajt előtt Kiss Norbert és a Révész Racing – Startol a hétvégén a kamion Európa-bajnokság

A hétvégén elkezdődik a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, Kiss Norbert szeretné megvédeni címét, és ismét a kontinens legjobbja lenni.

– Az a célunk, hogy 2023-ban is mi legyünk Európa legjobbjai. A csapat az elmúlt esztendőkben bizonyított, így változatlan felállással vágunk neki az idénynek, és bízunk Kiss Norbiban is.

Sajnáljuk, hogy idén a Hungaroringen nem lesz futam, de számítunk a magyar szurkolók támogatására, ami sokat jelent a csapatnak és pilótánknak is – mondta Révész Viktória, a Révész Racing kommunikációs vezetője és ügyvezetője.

Idén is a német Jochen Hahn lehet az egyik fő rivális, akinek jól sikerült a tesztelés Mostban, így optimista a rajt előtt. Sascha Lenz teljesen új autóval vág neki a szezonnak, csakúgy, mint Antonio Albacete, de Jamie Anderson és Steffi Halm is szeretne előre lépni. Természetesen nem tétlenkedtek a Révész Racingnél sem.

– A versenykamion üzembiztonságát próbáltuk növelni az előző évekből szerzett tapasztalatok alapján, természetesen a versenyképesség figyelembevételével, illetve javításával. Az elektromos rendszert és az adatgyűjtő rendszerünket teljes mértékben átalakítottuk. Mivel ez egy technikai sport műszaki szempontból feszegetjük a határokat. Elsődleges szempont a versenyképesség fejlesztése, a súly csökkentése, mindemellett a megbízhatóság növelése. Minden átalakítás veszélyt is rejt magában, de bízunk Norbi és a csapat munkájában és szaktudásában. Nagyon reméljük, hogy a technika ördöge elkerül bennünket és idén is tudjuk hozni a tavalyi eredményeket – mondta Keczán István főkonstruktőr.

Kiss Norbert a tavalyi szezonnyitón győzelmet aratott Olaszországban, és a fordított rajtrácsos verseny végén is dobogóra állhatott. Bár hosszú az idény, a jó rajt most is sokat számít. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta jól ismeri a helyszínt.

– Köszönöm a csapatnak és Bálintnak a bizalmat, a téli felkészülést, és hogy a tavalyi év sikerei után nem dőltünk hátra, hanem teljes erőbedobással készültünk az idei szezonra. A tesztünk jól sikerült, az autó jól működött, gyors volt, és fontos tapasztalatokat gyűjtöttünk. Persze a kamion EB-n mindig okozhat valaki meglepetést a szabályzat nyitottsága miatt, de mi magunkra figyeltünk, és arra, hogy a tavalyi önmagunkhoz képest fejlődjünk. Ez sikerült. A csapatban mindenki tudja a dolgát, szóval szerintem optimistán várhatjuk a szezon kezdetét – mondta Kiss Norbert.

A pálya 4 km hosszú, 16 kanyarral tarkítva. Fontos a jó rajtpozíció, ezért az időmérőnek nagy jelentősége lesz. A Révész Racing készen áll a rajtra.

– Az idényre való felkészülés nem csak a szimulátor előtt és a műhelyben történik, hanem az irodában is. A háttérben mi is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy megteremtsük a csapat számára az ideális feltételeket egy sikeres szezon teljesítéséhez. Rengeteg új ötlettel, meglepetéssel készülünk, érdemes lesz követni bennünket! Azt gondolom, hogy Norbi és a csapat mindent elkövetett a téli felkészülési időszakban, ami tőlük telt, így rendkívül bizakodóan állhatunk majd rajthoz Misanoban – mondta Pataky-Rácz Zsófi, a Révész Racing csapatkoordinátora.

Szombaton az első verseny 16.05, a második 18.30-kor kezdődik, vasárnap 13.50-kor és 16.05-kor startol a harmadik és a negyedik futam. Az m4sport.hu élőben közvetíti mindkét nap eseményeit.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Új CUPRA Born VZ modelljével továbbra is lendületben a CUPRA

CUPRA Born VZ fokozott menetteljesítményekkel: 240 kilowatt teljesítmény, 545 newtonméter forgatónyomaték, 0-100 km/h gyorsulás mindössze 5,7 másodperc alatt és 200 kilométer/óra végsebesség. Sportosabb beltér alapfelszerelésként új CUP Bucket ülésekkel és rekuperáció-kapcsolóbillentyűkkel szerelt kormánykerékkel. Még dinamikusabb menettulajdonságok a kedvezőbb fékvisszajelzéseknek, a robusztusabb felfüggesztéseknek, illetve az érzékenyebb kormányzásnak és pedáloknak köszönhetően. Továbbfejlesztett külső dizájn két új, 20 […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom