SuperEnduro GP of Hungary 2024 – Motor&Verda

2024 február 3.-án került megrendezésre a SuperEnduro GP magyarországi fordulója Budapesten, az MVM Dome-ban. A Motor&Verda csapata a helyszínről követhette figyelemmel az eseményeket, nagyjából 13 ezer szurkoló társaságában.

A fényképgalégia megtekintéséhez kattints IDE, a videós élménybeszámolót pedig ITT találod!

Az egynapos verseny rengeteg izgalommal és zsúfolt programmal várta a motorsportok szerelmeseit. A délelőtt, valamint a kora délután folyamán a szabadedzések, az előfutamok és az időmérők voltak terítéken. Ezt követően délután 4 órakor autogramosztás, majd egy rövid megnyitó következett. 

A hazai publikum legnagyobb örömére magyar versenyzőkért is izgulhattunk. Zsigovits Norbert sajnos sérülés miatt kihagyni kényszerült a magyar fordulót, azonban így is két fiatalnak szoríthattunk. A Juniorok között Liszka Roland, a Presztízs kategóriában pedig Szőke Márk indult, és szépen helyt állt.

E két kategóriában 3-3 futamot rendeztek, míg az Európa Kupa mezőnye két alkalommal mérhette össze tudását.

Az eredményt tekintve nagy meglepetés a Presztízs kategóriában nem történt, hiszen a háromszoros Superenduro világbajnok, valamint címvédő brit Billy Bolt fölényesen nyerte a budapesti versenyt.

Reméljük ti is élveztétek a futamot, akár a helyszínről, vagy a beszámolóink alapján – egy biztos: jövőre, februárban ismét megrendezésre kerül hazánkban a Superenduro Világbajnokság, úgyhogy 2025-ben találkozunk!

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Átadták az UNIX-AMTS 2024 nyereményautóját

Hazánk egyik prémum tuning találkozójának keretei között vehette át új tulajdonosa a 2024-es UNIX-AMTS nyereményautóját. A 2010-es, 2014-es, 2015-ös, 2016-os, 2017-es, 2018-as, 2019-es, 2020-as, 2021-es, 2022-es és 2023-as évhez hasonlóan ismét egy autó volt a fődíj az UNIX – Autó, Motor és Tuning Show-n, melyet a márciusi rendezvény keretei között sorsoltunk ki a felnőtt, családi, […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Magyar Országos Rallye Bajnokság – Aszfalton folytatják Turán Friciék

Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor. A háromnapos versenynek, amelyet a Bükkben és Borsod-Abaúj Zemplén vármegye útjain rendeznek, több mint 120 páros vág neki. A Rallye1 mezőnye legutóbb négy évvel ezelőtt versenyzett ebben a térségben. Az ORB1 kategóriában 43, az ORB2-ben 31, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom