Tovább erősítette elsőségét a Toyota magyar legénysége az NLS-szériában

Két hónapos szünet után június derekán folytatódott a Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS), és vele Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz diadalmenete. A két fiatal magyar versenyző idén harmadik kategóriagyőzelmét érte el, és ezzel az összetettben is mind magasabb fokra lépnek.

Kiváló indítás után hibátlan folytatás: fél mondatban így foglalhatnánk össze a Toyotával versenyző magyar Car Competition Racing Team eddigi teljesítményét a németországi NLS hosszútávú széria 2023-as évadában. A magabiztosan uralt első futam után a második és a harmadik versenyen a technika ördöge megpróbálta ugyan keresztülhúzni Molnár Bendegúz és Lengyel Ádám számításait, ám erejéből csak annyira futotta, hogy az állást valamelyest szorosabbá, ezáltal a sorozat negyedik futamát izgalmasabbá tette.

A CCRT stábja kategóriaelsőként, az összesített 48. helyről vághatott neki a június derekán megrendezett versenynek. A korábbi tapasztalatokból tanulva több ponton megerősítették a Toyota GT86 CS Cup versenyautót, így miután az időmérő edzés után a kategória második helyéről várhatták a rajtot, már csak a szokatlanul meleg időjárás állíthatott akadályt egy újabb diadalmas hétvége elé.

A kellemetlen meglepetések ezúttal elmaradtak: a magyar páros jó rajtot csípett el, így kisvártatva már a kategória leggyorsabbjaként róhatták köreiket a Nürburgringen. A Toyota is végig hibátlanul dolgozott a négyórás futam során, így Bendegúz és Ádám fokozatosan növelni tudta előnyét a kockás zászlóig.

A hétvége mérlege nem is lehetne jobb: minden a tervek szerint alakult, sem a technika, sem a pilóták nem hibáztak. Így Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz három első és egy második helyezéssel magabiztosan vezeti az SP3 (kétliteres, szívómotoros) géposztályt. Ami az összetett eredményeket illeti, a magyar fiatalok immár a negyvenharmadik helyen állnak.

A széria ötödik futamára július második hétvégéjén kerül sor. Idén ez lesz az első hatórás futam, ami eltérő stratégiát követel a Car Competition Racing Team részéről, ám a szezonban eddig nyújtott teljesítményük alapján magabiztosan és optimistán térhetnek vissza a Nürburgringre.

Kapcsolódó cikkek

Race

A DTM megrengette az osztrák Alpokat a szezon utolsó előtti versenyén

Ausztria stájer-alpesi szívében található az ikonikus Red Bull Ring, egy pálya, amely a motorsport történelmének legemlékezetesebb pillanatainak tanúja volt. Itt került megrendezésre a DTM idei szezonjának hetedik fordulója.   A hétvégi DTM fesztiválon több sorozat is képviseltette magát, a vasárnap reggel az ADAC GT Masters második időmérő edzésével kezdődött, amit Christian Engelhart szoros küzdelemben, Sven […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom