Tovább erősítette elsőségét a Toyota magyar legénysége az NLS-szériában

Két hónapos szünet után június derekán folytatódott a Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS), és vele Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz diadalmenete. A két fiatal magyar versenyző idén harmadik kategóriagyőzelmét érte el, és ezzel az összetettben is mind magasabb fokra lépnek.

Kiváló indítás után hibátlan folytatás: fél mondatban így foglalhatnánk össze a Toyotával versenyző magyar Car Competition Racing Team eddigi teljesítményét a németországi NLS hosszútávú széria 2023-as évadában. A magabiztosan uralt első futam után a második és a harmadik versenyen a technika ördöge megpróbálta ugyan keresztülhúzni Molnár Bendegúz és Lengyel Ádám számításait, ám erejéből csak annyira futotta, hogy az állást valamelyest szorosabbá, ezáltal a sorozat negyedik futamát izgalmasabbá tette.

A CCRT stábja kategóriaelsőként, az összesített 48. helyről vághatott neki a június derekán megrendezett versenynek. A korábbi tapasztalatokból tanulva több ponton megerősítették a Toyota GT86 CS Cup versenyautót, így miután az időmérő edzés után a kategória második helyéről várhatták a rajtot, már csak a szokatlanul meleg időjárás állíthatott akadályt egy újabb diadalmas hétvége elé.

A kellemetlen meglepetések ezúttal elmaradtak: a magyar páros jó rajtot csípett el, így kisvártatva már a kategória leggyorsabbjaként róhatták köreiket a Nürburgringen. A Toyota is végig hibátlanul dolgozott a négyórás futam során, így Bendegúz és Ádám fokozatosan növelni tudta előnyét a kockás zászlóig.

A hétvége mérlege nem is lehetne jobb: minden a tervek szerint alakult, sem a technika, sem a pilóták nem hibáztak. Így Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz három első és egy második helyezéssel magabiztosan vezeti az SP3 (kétliteres, szívómotoros) géposztályt. Ami az összetett eredményeket illeti, a magyar fiatalok immár a negyvenharmadik helyen állnak.

A széria ötödik futamára július második hétvégéjén kerül sor. Idén ez lesz az első hatórás futam, ami eltérő stratégiát követel a Car Competition Racing Team részéről, ám a szezonban eddig nyújtott teljesítményük alapján magabiztosan és optimistán térhetnek vissza a Nürburgringre.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom