Tovább erősítette elsőségét a Toyota magyar legénysége az NLS-szériában

Két hónapos szünet után június derekán folytatódott a Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS), és vele Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz diadalmenete. A két fiatal magyar versenyző idén harmadik kategóriagyőzelmét érte el, és ezzel az összetettben is mind magasabb fokra lépnek.

Kiváló indítás után hibátlan folytatás: fél mondatban így foglalhatnánk össze a Toyotával versenyző magyar Car Competition Racing Team eddigi teljesítményét a németországi NLS hosszútávú széria 2023-as évadában. A magabiztosan uralt első futam után a második és a harmadik versenyen a technika ördöge megpróbálta ugyan keresztülhúzni Molnár Bendegúz és Lengyel Ádám számításait, ám erejéből csak annyira futotta, hogy az állást valamelyest szorosabbá, ezáltal a sorozat negyedik futamát izgalmasabbá tette.

A CCRT stábja kategóriaelsőként, az összesített 48. helyről vághatott neki a június derekán megrendezett versenynek. A korábbi tapasztalatokból tanulva több ponton megerősítették a Toyota GT86 CS Cup versenyautót, így miután az időmérő edzés után a kategória második helyéről várhatták a rajtot, már csak a szokatlanul meleg időjárás állíthatott akadályt egy újabb diadalmas hétvége elé.

A kellemetlen meglepetések ezúttal elmaradtak: a magyar páros jó rajtot csípett el, így kisvártatva már a kategória leggyorsabbjaként róhatták köreiket a Nürburgringen. A Toyota is végig hibátlanul dolgozott a négyórás futam során, így Bendegúz és Ádám fokozatosan növelni tudta előnyét a kockás zászlóig.

A hétvége mérlege nem is lehetne jobb: minden a tervek szerint alakult, sem a technika, sem a pilóták nem hibáztak. Így Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz három első és egy második helyezéssel magabiztosan vezeti az SP3 (kétliteres, szívómotoros) géposztályt. Ami az összetett eredményeket illeti, a magyar fiatalok immár a negyvenharmadik helyen állnak.

A széria ötödik futamára július második hétvégéjén kerül sor. Idén ez lesz az első hatórás futam, ami eltérő stratégiát követel a Car Competition Racing Team részéről, ám a szezonban eddig nyújtott teljesítményük alapján magabiztosan és optimistán térhetnek vissza a Nürburgringre.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A MINI két érkező John Cooper Works modellt is leleplez a 2024-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon

A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre két olyan John Cooper Works modellt is bemutat, amelyek felgyorsítják az autórajongók szívverését. Debütál a vadonatúj és most először kifejlesztett MINI John Cooper Works E PROtotype, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modell. A legendás hegyi felfutóra nem […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Székesfehérvár Rallye: Öt év után újra aszfalton

Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon. Az aszfaltos futamon a Rally1-es mezőnyben természetesen Turán Frigyes és Zsiros Gábor is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy tovább növeljék bajnoki pontjaikat. Öt év után újra aszfalton rendezik meg a Székesfehérvár Rallye-t, ahol a versenyzőknek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Újabb legenda veszíti el V8-as motorját

A világ egyik legarchaikusabb, egyben legütőképesebb terepjárója, a Toyota Land Cruiser 70-es széria néhány éve a modernizálódás útjára lépett. Az az állomás azonban, amihez ennek kapcsán most eljutott, komoly veszteséget jelent nem csak a vevők, de a világ össze autórajongója számára. Jövőre lesz negyvenéves a Toyota Land Cruiser 70-es szériája. A modell pályafutása javát jelentős […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom