Stílusos járművek a professzionális ügyfelek szolgálatában – Új Peugeot E-Partner, E-Expert és E-Boxer

A PEUGEOT történelmet ír: egyszerre újítja meg az összes könnyű haszongépjárművét. A minden eddiginél hatékonyabb új E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER bevezetése a PEUGEOT modellválaszték teljes villamosítására irányuló stratégia része. STÍLUS: A szakmai ügyfelek tekintélyét növelő elegáns, markáns design ÉRZELEM: Technológia, online szolgáltatások és kényelem a mindennapi élet szolgálatában IGÉNYESSÉG: Minden felhasználási célra alkalmas, hatékony 100%-ban elektromos motorok.

A könnyű haszongépjárművek piacának egyik meghatározó szereplőjeként a PEUGEOT példa nélküli offenzívába kezdett azzal, hogy egyszerre újítja meg valamennyi termékcsaládját. A sort a tisztán elektromos modellek nyitják: az E-PARTNER, az E-EXPERT és az E-BOXER.

A PEUGEOT könnyűhaszongépjármű-kínálatának ezek az oszlopos tagjai egyben a márka villamosítási stratégiájának is kulcsfontosságú eszközei. Az általános termékpalettával rendelkező európai márkák közül a PEUGEOT kínálja majd a tisztán elektromos járművek legátfogóbb választékát. A PEUGEOT célul tűzte, hogy 2025-re valamennyi modellje rendelkezzen elektromos változattal, 2030-ra pedig teljes egészében elektromos márka szeretne lenni.

Egyre több alacsony kibocsátású zóna, 200 kilométernél kisebb napi távok, alacsony üzemeltetési költségek, kényelmes vezetés… a céges ügyfelek esetében egyre kézenfekvőbb a tisztán elektromos járművekre való átállás. A PEUGEOT új, 100%-ban elektromos meghajtású könnyű haszongépjárműveit változatlan teljesítmény mellett nagyobb hatékonyság jellemzi. Ráadásul a zökkenőmentes használat érdekében a PEUGEOT 8 évre, illetve 200 000 km-re szóló karbantartási és szolgáltatási szerződések komplett választékát kínálja.

ÚJ PEUGEOT E-PARTNER

Megújult design, még élvezetesebb és biztonságosabb vezetés, kibocsátásmentes üzemmódban akár 330 km hatótávolság, nagyobb kényelmet és hatékonyságot biztosító hőszivattyú. Az új PEUGEOT E-PARTNER most minden eddiginél ideálisabb partnere lehet az igényes vállalkozóknak.

A PEUGEOT E-PARTNER meghatározó szereplője a tisztán elektromos kisteherautók piacának, ami 2025-re a furgon szegmens várhatóan egyharmadát teszi majd ki.

Az új E-PARTNER hatótávolsága immár a 330 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Az akkumulátorok padló alatti elhelyezésének köszönhetően változatlan raktérkapacitással lehet számolni. A hasznos térfogat a 4,4 m3-t is elérheti, a hasznos teher (780 kg) és a vontatható tömeg (750 kg) pedig egyenesen referenciának számítanak a szegmensben.

STÍLUS: új, minden ízében PEUGEOT-design

Az új E-PARTNER teljesen megújult orr-résszel büszkélkedik:

ÚJ PEUGEOT-emblémával ellátott hűtőmaszkModernebb lökhárító-kialakításÚj első fényszórók a márkára jellemző 3 fénykarommal Az új E-PARTNER egy 10” színes 100%-ban digitális műszeregységgel rendelkezik, amely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. Az alapfelszereltség része a központi 10” HD érintőképernyő, amely az audiorendszert és a TOM TOM 3D online navigációt vezérli. Az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók. Az interfész a legújabb generációs PEUGEOT i-Connect és PEUGEOT i-Connect Advanced infotainment rendszerek vezérlését is megkönnyíti.Az Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonjának kijelzőjét a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn.A középkonzolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az új E-PARTNER emellett két USB-csatlakozóval is rendelkezik.Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a Dynamic Surround View rendszer. Az új E-PARTNER egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a Dynamic Surround View rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.

Vezetéstámogató eszközök teljes skálája: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika. Az E-PARTNER összesen 17 vezetéstámogató rendszerrel van ellátva, melyek közül újdonság a modell kínálatában az adaptív sebességtartó automatika.100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 30 perc (0-ról 80%-os szintre) 11 kW-os wallboxról: 5 óra (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)7,4 kW-os wallboxról: 7h30 perc (teljes feltöltés a 7 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Valamennyi szakember igényeit kielégítendő az új PEUGEOT E-PARTNER két méretben rendelhető: 4,40 méteres Standard furgon hagyományos vezetőfülkével (max. 3 férőhely) vagy 4,75 méteres Hosszú furgon hagyományos vagy dupla kabinnal (max. 5 férőhely – helyi szabályozás függvényében elérhető)

Az új E-PARTNER-en felül a PEUGEOT 110 lóerős PureTech benzinmotorral, illetve 100 vagy 130 lóerős BlueHDi dízelmotorral felszerelt PARTNER-ek széles választékát kínálja, piacoktól függően. A dízelváltozathoz 8 fokozatú automata váltó is társulhat.

A hagyományos meghajtású új PEUGEOT PARTNER design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-PARTNER, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.

ÚJ PEUGEOT E-EXPERT

Az új PEUGEOT E-EXPERT megújult dizájnjával, nagyobb hatékonyságával, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákkal és kifinomultabb vezetéstámogató rendszereivel újabb lépést tett afelé, hogy a professzionális felhasználók minden szempontból ideális partnere legyen. A kompakt furgon emellett továbbra is megőrzi robusztusságát, sokoldalúságát és a rá jellemző vezetési élményt, ami miatt a vállalkozók körében olyan népszerű.

A tisztán elektromos kompakt furgonok szegmensében referenciának számító PEUGEOT E-EXPERT design és technológia tekintetében most új szintre lép.

Az új E-EXPERT hatótávolsága mostantól akár 350 km is lehet (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A padló alá beépített akkumulátornak köszönhetően (mely így nincs hatással sem a helykínálatra, sem a rakodótér befogadóképességére) sikerült megőriznie a sokoldalúságát és azon előnyös tulajdonságait, amelyeknek a sikerét köszönhette. A hasznos térfogat a 6,6 m3-t is elérheti, a hasznos teherbírás 1263 kg, a vontatható tömeg pedig 1000 kg.

Az új E-EXPERT-et élvezetes és könnyű vezetni, 12,4 méteres járdaszegélyek közötti fordulókörének köszönhetően (Standard változat) belvárosi környezetben is otthonosan mozog, és 1,90 méteres magasságával bármilyen parkolóba be tud hajtani.

STÍLUS: vonzó és egyedi új stílus

Az új E-EXPERT orr-része az újabb PEUGEOT modellek stílusát követi, melynek meghatározó jegyei az új márkaemblémát hordozó megújult hűtőrács, a jellegzetes világítótesteket magukban foglaló egyedi full LED fényszórók, illetve a védelmi és aerodinamikai szempontból továbbfejlesztett lökhárító.

Más színűek lettek a kerekek, és közepükön az új PEUGEOT-embléma látható.

Az új E-EXPERT vezetőhelye kényelem, ergonómia és praktikum tekintetében sokat fejlődött. Megújult a műszerfal és a kormány kialakítása. A digitális műszeregység és az opcionális 10” központi érintőképernyő élvezetes és hatékony kommunikációt biztosít a vezető és a jármű között.

Megnőtt a tárolóhelyek száma és mérete, különösen a műszerfal felső részén és a középkonzolon. A műszerfal két szélén kialakított ötletes pohártartókba egy okostelefon is állítható.

Választható karosszériaárnyalatok: Artense-szürke, titánszürke, kaolinfehér és Perla Nera fekete.

ÉRZELEM: hatékony kapcsolódási technológiák és vezetéstámogató rendszerek

Az új PEUGEOT E-EXPERT új felszerelései napi szinten fokozott kényelemről és biztonságról gondoskodnak:

Az új E-EXPERT-en alapfelszerelés a 10” színes 100%-ban digitális műszeregység, mely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. Az alapfelszereltség része a központi 10” HD érintőképernyő, amely az audiorendszert és a TOM TOM 3D online navigációt vezérli. Az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók.Az Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonja tartalmát a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn.

zolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe.Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a Dynamic Surround View rendszer. Az új E-EXPERT egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a Dynamic Surround View rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, sebességhatároló automatika, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, Stop and Go funkcióval kiegészülő adaptív sebességtartó automatika, lejtmenetvezérlővel ellátott Grip Control.

IGÉNYESSÉG: 350 km hatótávolságú 100%-ban elektromos motor

Az új PEUGEOT E-EXPERT-et egy 100 kW (136 LE) teljesítményű és 260 Nm maximális nyomatékú villanymotor hajtja. Ez már az induláskor és akár 130 km/h végsebességnél is optimális teljesítményt biztosít. Három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.

A szakemberek változatos igényeinek maradéktalan kielégítése érdekében a PEUGEOT az új E-EXPERT-en kétféle akkumulátortípust kínál. Az 50 kWh-s akkumulátorral szerelt E-EXPERT hatótávolsága max. 224 km (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Ez a mindennapos városi használatra különösen alkalmas, kedvező árú változat Standard és Hosszú karosszériaméretben is kapható. A 75 kWh-s akkumulátorral ellátott változat hatótávolsága akár a 350 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat), így az alváz típusától függetlenül hihetetlenül sokoldalúan használható.

A hatótávolság optimalizálása érdekében az új E-EXPERT visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.

A 7,4 kW-os fedélzeti töltő, illetve az opciós háromfázisú 11 kW-os töltő segítségével az E-EXPERT a rendelkezésre álló töltőberendezésektől függetlenül hatékonyan tölthető. 100 kW-os egyenáramú gyorstöltésre is lehetőség van.

Hozzávetőleges töltési idők:

100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 38 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 45 perc (0-ról 80%-os szintre)11 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 4h50 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 7h30 (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)7,4 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 6h40 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 11h20 perc (teljes feltöltés a 7,4 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új PEUGEOT E-EXPERT számos változatban kapható: Standard (4,98 m) vagy Hosszú (5,33) furgon, Standard vagy Hosszú 5 vagy 6 személyes duplakabin, Standard padlólemezes alváz-kabin és Standard vagy Hosszú 9 személyes Combispace.

Az új E-EXPERT hidrogénes változata mostantól akár 460 km-es hatótávolsággal is büszkélkedhet (WLTP-ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű egy olyan „közepes teljesítményű plug-in hidrogén üzemanyagcellás elektromos” megoldásra épül, amely a hidrogén, az akkumulátortechnológia és az elektromos meghajtás előnyeit egyesíti.

Az új E-EXPERT mellett a PEUGEOT a hagyományos meghajtású EXPERT modellek széles választékát kínálja: a 120, illetve 145 lóerős BlueHDi dízelmotorhoz 6 fokozatú kézi sebességváltó, a 180 lóerős BlueHDi motorhoz 8 fokozatú automata váltó tartozik. Az utóbbi a 145 lóerős BlueHDi motorhoz is választható.

Az új PEUGEOT EXPERT design és felszereltség tekintetében motortípustól függetlenül ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-EXPERT, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.

ÚJ PEUGEOT E-BOXER

Példátlan teljesítményű (200 kW/270 LE) 100%-ban elektromos motorjával és akár 430 km-es hatótávolságával a PEUGEOT E-BOXER már egy új dimenziót képvisel. Vezetési kényelem és biztonság tekintetében új mércét állít fel a kategóriájában, és minden eddiginél ideálisabb partnere a teljesítményt és a szabad közlekedést szem előtt tartó szakembereknek.

Az új E-BOXER kivételes elektromos teljesítményt nyújt, de közben azokat az előnyös tulajdonságait is megőrzi, amelyek sikeressé tették az európai piacon. A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a modellt változatlan – akár 17 m3 – rakodókapacitás és max. 1500 kg hasznos terhelhetőség jellemzi. Felépítéséből adódóan az új E-BOXER tökéletesen alkalmas a professzionális ügyfelek által igényelt speciális átalakításokra.

STÍLUS: igényes külső és belső design

Az új PEUGEOT E-BOXER külsejét érintő változtatások még robusztusabb és vonzóbb stílust és hatékonyabb aerodinamikát eredményeztek. Megújult az első lökhárító és a visszapillantó tükrök, a karosszéria színére fújt új hűtőrács pedig a légáramlást szabályozó, automatikusan vezérelt szárnylapátokkal van felszerelve.

Újak a full LED-es első fényszórók, és a hátsó lámpák designja is megváltozott. És természetesen a többi PEUGEOT modellhez hasonlóan az új E-BOXER is az új márkaemblémát viseli.

Gyökeresen átalakult az utastér: új designt kapott a kormánykerék, a műszeregység, a műszerfal, az üléskárpitok és az ajtóborítások.

ÉRZELEM: egyedülálló kényelmi és biztonsági berendezések

Az új PEUGEOT E-BOXER a szegmens leggazdagabb felszereltségével büszkélkedhet:

Elektromos rögzítőfék, mely a műszerfali vezérlővel gyorsabban és egyszerűbben működtethető.Az elektromos szervokormány a kormányrásegítés mértékét automatikusan a jármű sebességéhez igazítja, így nagy sebességnél élvezetesebb, alacsonyabb sebességnél pedig kényelmesebb vezetést biztosít.A kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkciónak köszönhetően a vezető úgy tudja nyitni, zárni és beindítani a járművet, hogy közben ki sem kell vennie a kulcsot a zsebéből. Ez különösen a szállítással foglalkozó vállalkozók számára nagy előny, hiszen ők nap közben sokszor megállnak.100%-ban digitális 7” műszeregység teljes mértékben testre szabható kijelzéssel és 3D navigációs térképadatbázissal.10” központi érintőképernyő: az új E-BOXER átfogó infotainment rendszerének a vezérlése a nagyméretű központi érintőképernyőn történik, mely TOM TOM 3D online navigációt, valamint vezeték nélküli Apple Car Play és Android Auto kapcsolatot is biztosít. A még nagyobb kényelem érdekében a hangasszisztens a fő funkciók természetes beszéddel történő vezérlését is lehetővé teszi.A műszerfal közepén, a vezető és az első utas által egyaránt könnyen elérhető helyen egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás ez azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az E-BOXER mostantól egy USB-A és egy USB-C típusú csatlakozóval van felszerelve.

Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, intelligens sebességhatároló automatika.Újdonság a 2. szintű vezetéssegítő rendszer, mely a Stop and Go funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatikát, a sáv közepén tartó asszisztenst és a torlódásasszisztenst kombinálja. Dugóban történő araszolásnál például a rendszer irányítja a kormányzást, a fékezést és a gyorsítást (de a vezetőnek mindvégig a kormányon kell tartania a kezét).150 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 55 perc (0-ról 80%-os szintre) 11 kW-os wallboxról: 11h45 perc (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)

A hagyományos meghajtású új PEUGEOT BOXER design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-BOXER, és a különböző felhasználási céloknak (a karosszériaátalakításokat is beleértve) megfelelően a karosszériaváltozatok és hosszméretek széles skáláját kínálja.

Online szolgáltatások

A PEUGEOT a haszongépjárművet vásárló ügyfelek számára a következőket kínálja:

A Free2move Charge szolgáltatás különböző töltési megoldásokhoz biztosít hozzáférést:

Otthoni és munkahelyi töltőberendezések széles választéka (nagy teljesítményű csatlakozó, wallbox, smart wallbox stb.), a szükséges elektromos berendezések felmérése és a legmegfelelőbb töltési megoldás ajánlása, valamint a rendszer tényleges kialakítása ajánlott partnercégeken keresztülFree2Move Charge nyilvános töltés egy több mint 350 000 töltőpontból álló európai hálózaton keresztülVirtuális szervizfüzetA korábban megtett utak távolból történő továbbítása a fedélzeti navigációs rendszerbe okostelefonon keresztül (E-Partner és E-Expert). A navigációs rendszer alapértelmezésben végrehajtja a hangparancsokat. A TomTom segítségével pedig átlátható módon frissül a térképadatbázis.A jármű legmegfelelőbb időpontokban és a rendelkezésre álló töltőállomások figyelembevételével történő töltése. Az eRoutes alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatás a navigációs rendszer tükrözési funkciójával is igénybe vehető (E-Partner és E-Expert).Ajtók központi zárása, a fényszórók és a kürt távolból történő bekapcsolása

Továbbra is lehetőség van az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolására vagy beprogramozására, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyeletére, beprogramozására, elindítására, illetve későbbi időpontra halasztására.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Peugeot e-2008 GT teszt – Aktiválták a támadó módot

A franciák városi szabadidő-autója felfrissült, ami az elektromos kivitelnél észlelhető a legjobban. Egyébként nem véletlen a típus népszerűsége. A 2019-ben megjelent 2008-as igen jól sikerült darab, ez nem csak szerző véleménye, hanem a vásárlóké is. Az eltelt évek alatt több, mint 700 ezer fogyott belőle, az elektromos kivitelből kb. a tizede. Ha nem lett volna […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom