Stílusos járművek a professzionális ügyfelek szolgálatában – Új Peugeot E-Partner, E-Expert és E-Boxer

A PEUGEOT történelmet ír: egyszerre újítja meg az összes könnyű haszongépjárművét. A minden eddiginél hatékonyabb új E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER bevezetése a PEUGEOT modellválaszték teljes villamosítására irányuló stratégia része. STÍLUS: A szakmai ügyfelek tekintélyét növelő elegáns, markáns design ÉRZELEM: Technológia, online szolgáltatások és kényelem a mindennapi élet szolgálatában IGÉNYESSÉG: Minden felhasználási célra alkalmas, hatékony 100%-ban elektromos motorok.

A könnyű haszongépjárművek piacának egyik meghatározó szereplőjeként a PEUGEOT példa nélküli offenzívába kezdett azzal, hogy egyszerre újítja meg valamennyi termékcsaládját. A sort a tisztán elektromos modellek nyitják: az E-PARTNER, az E-EXPERT és az E-BOXER.

A PEUGEOT könnyűhaszongépjármű-kínálatának ezek az oszlopos tagjai egyben a márka villamosítási stratégiájának is kulcsfontosságú eszközei. Az általános termékpalettával rendelkező európai márkák közül a PEUGEOT kínálja majd a tisztán elektromos járművek legátfogóbb választékát. A PEUGEOT célul tűzte, hogy 2025-re valamennyi modellje rendelkezzen elektromos változattal, 2030-ra pedig teljes egészében elektromos márka szeretne lenni.

Egyre több alacsony kibocsátású zóna, 200 kilométernél kisebb napi távok, alacsony üzemeltetési költségek, kényelmes vezetés… a céges ügyfelek esetében egyre kézenfekvőbb a tisztán elektromos járművekre való átállás. A PEUGEOT új, 100%-ban elektromos meghajtású könnyű haszongépjárműveit változatlan teljesítmény mellett nagyobb hatékonyság jellemzi. Ráadásul a zökkenőmentes használat érdekében a PEUGEOT 8 évre, illetve 200 000 km-re szóló karbantartási és szolgáltatási szerződések komplett választékát kínálja.

ÚJ PEUGEOT E-PARTNER

Megújult design, még élvezetesebb és biztonságosabb vezetés, kibocsátásmentes üzemmódban akár 330 km hatótávolság, nagyobb kényelmet és hatékonyságot biztosító hőszivattyú. Az új PEUGEOT E-PARTNER most minden eddiginél ideálisabb partnere lehet az igényes vállalkozóknak.

A PEUGEOT E-PARTNER meghatározó szereplője a tisztán elektromos kisteherautók piacának, ami 2025-re a furgon szegmens várhatóan egyharmadát teszi majd ki.

Az új E-PARTNER hatótávolsága immár a 330 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Az akkumulátorok padló alatti elhelyezésének köszönhetően változatlan raktérkapacitással lehet számolni. A hasznos térfogat a 4,4 m3-t is elérheti, a hasznos teher (780 kg) és a vontatható tömeg (750 kg) pedig egyenesen referenciának számítanak a szegmensben.

STÍLUS: új, minden ízében PEUGEOT-design

Az új E-PARTNER teljesen megújult orr-résszel büszkélkedik:

ÚJ PEUGEOT-emblémával ellátott hűtőmaszkModernebb lökhárító-kialakításÚj első fényszórók a márkára jellemző 3 fénykarommal Az új E-PARTNER egy 10” színes 100%-ban digitális műszeregységgel rendelkezik, amely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. Az alapfelszereltség része a központi 10” HD érintőképernyő, amely az audiorendszert és a TOM TOM 3D online navigációt vezérli. Az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók. Az interfész a legújabb generációs PEUGEOT i-Connect és PEUGEOT i-Connect Advanced infotainment rendszerek vezérlését is megkönnyíti.Az Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonjának kijelzőjét a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn.A középkonzolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az új E-PARTNER emellett két USB-csatlakozóval is rendelkezik.Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a Dynamic Surround View rendszer. Az új E-PARTNER egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a Dynamic Surround View rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.

Vezetéstámogató eszközök teljes skálája: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika. Az E-PARTNER összesen 17 vezetéstámogató rendszerrel van ellátva, melyek közül újdonság a modell kínálatában az adaptív sebességtartó automatika.100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 30 perc (0-ról 80%-os szintre) 11 kW-os wallboxról: 5 óra (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)7,4 kW-os wallboxról: 7h30 perc (teljes feltöltés a 7 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Valamennyi szakember igényeit kielégítendő az új PEUGEOT E-PARTNER két méretben rendelhető: 4,40 méteres Standard furgon hagyományos vezetőfülkével (max. 3 férőhely) vagy 4,75 méteres Hosszú furgon hagyományos vagy dupla kabinnal (max. 5 férőhely – helyi szabályozás függvényében elérhető)

Az új E-PARTNER-en felül a PEUGEOT 110 lóerős PureTech benzinmotorral, illetve 100 vagy 130 lóerős BlueHDi dízelmotorral felszerelt PARTNER-ek széles választékát kínálja, piacoktól függően. A dízelváltozathoz 8 fokozatú automata váltó is társulhat.

A hagyományos meghajtású új PEUGEOT PARTNER design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-PARTNER, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.

ÚJ PEUGEOT E-EXPERT

Az új PEUGEOT E-EXPERT megújult dizájnjával, nagyobb hatékonyságával, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákkal és kifinomultabb vezetéstámogató rendszereivel újabb lépést tett afelé, hogy a professzionális felhasználók minden szempontból ideális partnere legyen. A kompakt furgon emellett továbbra is megőrzi robusztusságát, sokoldalúságát és a rá jellemző vezetési élményt, ami miatt a vállalkozók körében olyan népszerű.

A tisztán elektromos kompakt furgonok szegmensében referenciának számító PEUGEOT E-EXPERT design és technológia tekintetében most új szintre lép.

Az új E-EXPERT hatótávolsága mostantól akár 350 km is lehet (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A padló alá beépített akkumulátornak köszönhetően (mely így nincs hatással sem a helykínálatra, sem a rakodótér befogadóképességére) sikerült megőriznie a sokoldalúságát és azon előnyös tulajdonságait, amelyeknek a sikerét köszönhette. A hasznos térfogat a 6,6 m3-t is elérheti, a hasznos teherbírás 1263 kg, a vontatható tömeg pedig 1000 kg.

Az új E-EXPERT-et élvezetes és könnyű vezetni, 12,4 méteres járdaszegélyek közötti fordulókörének köszönhetően (Standard változat) belvárosi környezetben is otthonosan mozog, és 1,90 méteres magasságával bármilyen parkolóba be tud hajtani.

STÍLUS: vonzó és egyedi új stílus

Az új E-EXPERT orr-része az újabb PEUGEOT modellek stílusát követi, melynek meghatározó jegyei az új márkaemblémát hordozó megújult hűtőrács, a jellegzetes világítótesteket magukban foglaló egyedi full LED fényszórók, illetve a védelmi és aerodinamikai szempontból továbbfejlesztett lökhárító.

Más színűek lettek a kerekek, és közepükön az új PEUGEOT-embléma látható.

Az új E-EXPERT vezetőhelye kényelem, ergonómia és praktikum tekintetében sokat fejlődött. Megújult a műszerfal és a kormány kialakítása. A digitális műszeregység és az opcionális 10” központi érintőképernyő élvezetes és hatékony kommunikációt biztosít a vezető és a jármű között.

Megnőtt a tárolóhelyek száma és mérete, különösen a műszerfal felső részén és a középkonzolon. A műszerfal két szélén kialakított ötletes pohártartókba egy okostelefon is állítható.

Választható karosszériaárnyalatok: Artense-szürke, titánszürke, kaolinfehér és Perla Nera fekete.

ÉRZELEM: hatékony kapcsolódási technológiák és vezetéstámogató rendszerek

Az új PEUGEOT E-EXPERT új felszerelései napi szinten fokozott kényelemről és biztonságról gondoskodnak:

Az új E-EXPERT-en alapfelszerelés a 10” színes 100%-ban digitális műszeregység, mely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. Az alapfelszereltség része a központi 10” HD érintőképernyő, amely az audiorendszert és a TOM TOM 3D online navigációt vezérli. Az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók.Az Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonja tartalmát a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn.

zolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe.Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a Dynamic Surround View rendszer. Az új E-EXPERT egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a Dynamic Surround View rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, sebességhatároló automatika, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, Stop and Go funkcióval kiegészülő adaptív sebességtartó automatika, lejtmenetvezérlővel ellátott Grip Control.

IGÉNYESSÉG: 350 km hatótávolságú 100%-ban elektromos motor

Az új PEUGEOT E-EXPERT-et egy 100 kW (136 LE) teljesítményű és 260 Nm maximális nyomatékú villanymotor hajtja. Ez már az induláskor és akár 130 km/h végsebességnél is optimális teljesítményt biztosít. Három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.

A szakemberek változatos igényeinek maradéktalan kielégítése érdekében a PEUGEOT az új E-EXPERT-en kétféle akkumulátortípust kínál. Az 50 kWh-s akkumulátorral szerelt E-EXPERT hatótávolsága max. 224 km (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Ez a mindennapos városi használatra különösen alkalmas, kedvező árú változat Standard és Hosszú karosszériaméretben is kapható. A 75 kWh-s akkumulátorral ellátott változat hatótávolsága akár a 350 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat), így az alváz típusától függetlenül hihetetlenül sokoldalúan használható.

A hatótávolság optimalizálása érdekében az új E-EXPERT visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.

A 7,4 kW-os fedélzeti töltő, illetve az opciós háromfázisú 11 kW-os töltő segítségével az E-EXPERT a rendelkezésre álló töltőberendezésektől függetlenül hatékonyan tölthető. 100 kW-os egyenáramú gyorstöltésre is lehetőség van.

Hozzávetőleges töltési idők:

100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 38 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 45 perc (0-ról 80%-os szintre)11 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 4h50 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 7h30 (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)7,4 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 6h40 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 11h20 perc (teljes feltöltés a 7,4 kW-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új PEUGEOT E-EXPERT számos változatban kapható: Standard (4,98 m) vagy Hosszú (5,33) furgon, Standard vagy Hosszú 5 vagy 6 személyes duplakabin, Standard padlólemezes alváz-kabin és Standard vagy Hosszú 9 személyes Combispace.

Az új E-EXPERT hidrogénes változata mostantól akár 460 km-es hatótávolsággal is büszkélkedhet (WLTP-ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű egy olyan „közepes teljesítményű plug-in hidrogén üzemanyagcellás elektromos” megoldásra épül, amely a hidrogén, az akkumulátortechnológia és az elektromos meghajtás előnyeit egyesíti.

Az új E-EXPERT mellett a PEUGEOT a hagyományos meghajtású EXPERT modellek széles választékát kínálja: a 120, illetve 145 lóerős BlueHDi dízelmotorhoz 6 fokozatú kézi sebességváltó, a 180 lóerős BlueHDi motorhoz 8 fokozatú automata váltó tartozik. Az utóbbi a 145 lóerős BlueHDi motorhoz is választható.

Az új PEUGEOT EXPERT design és felszereltség tekintetében motortípustól függetlenül ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-EXPERT, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.

ÚJ PEUGEOT E-BOXER

Példátlan teljesítményű (200 kW/270 LE) 100%-ban elektromos motorjával és akár 430 km-es hatótávolságával a PEUGEOT E-BOXER már egy új dimenziót képvisel. Vezetési kényelem és biztonság tekintetében új mércét állít fel a kategóriájában, és minden eddiginél ideálisabb partnere a teljesítményt és a szabad közlekedést szem előtt tartó szakembereknek.

Az új E-BOXER kivételes elektromos teljesítményt nyújt, de közben azokat az előnyös tulajdonságait is megőrzi, amelyek sikeressé tették az európai piacon. A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a modellt változatlan – akár 17 m3 – rakodókapacitás és max. 1500 kg hasznos terhelhetőség jellemzi. Felépítéséből adódóan az új E-BOXER tökéletesen alkalmas a professzionális ügyfelek által igényelt speciális átalakításokra.

STÍLUS: igényes külső és belső design

Az új PEUGEOT E-BOXER külsejét érintő változtatások még robusztusabb és vonzóbb stílust és hatékonyabb aerodinamikát eredményeztek. Megújult az első lökhárító és a visszapillantó tükrök, a karosszéria színére fújt új hűtőrács pedig a légáramlást szabályozó, automatikusan vezérelt szárnylapátokkal van felszerelve.

Újak a full LED-es első fényszórók, és a hátsó lámpák designja is megváltozott. És természetesen a többi PEUGEOT modellhez hasonlóan az új E-BOXER is az új márkaemblémát viseli.

Gyökeresen átalakult az utastér: új designt kapott a kormánykerék, a műszeregység, a műszerfal, az üléskárpitok és az ajtóborítások.

ÉRZELEM: egyedülálló kényelmi és biztonsági berendezések

Az új PEUGEOT E-BOXER a szegmens leggazdagabb felszereltségével büszkélkedhet:

Elektromos rögzítőfék, mely a műszerfali vezérlővel gyorsabban és egyszerűbben működtethető.Az elektromos szervokormány a kormányrásegítés mértékét automatikusan a jármű sebességéhez igazítja, így nagy sebességnél élvezetesebb, alacsonyabb sebességnél pedig kényelmesebb vezetést biztosít.A kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkciónak köszönhetően a vezető úgy tudja nyitni, zárni és beindítani a járművet, hogy közben ki sem kell vennie a kulcsot a zsebéből. Ez különösen a szállítással foglalkozó vállalkozók számára nagy előny, hiszen ők nap közben sokszor megállnak.100%-ban digitális 7” műszeregység teljes mértékben testre szabható kijelzéssel és 3D navigációs térképadatbázissal.10” központi érintőképernyő: az új E-BOXER átfogó infotainment rendszerének a vezérlése a nagyméretű központi érintőképernyőn történik, mely TOM TOM 3D online navigációt, valamint vezeték nélküli Apple Car Play és Android Auto kapcsolatot is biztosít. A még nagyobb kényelem érdekében a hangasszisztens a fő funkciók természetes beszéddel történő vezérlését is lehetővé teszi.A műszerfal közepén, a vezető és az első utas által egyaránt könnyen elérhető helyen egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás ez azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az E-BOXER mostantól egy USB-A és egy USB-C típusú csatlakozóval van felszerelve.

Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, intelligens sebességhatároló automatika.Újdonság a 2. szintű vezetéssegítő rendszer, mely a Stop and Go funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatikát, a sáv közepén tartó asszisztenst és a torlódásasszisztenst kombinálja. Dugóban történő araszolásnál például a rendszer irányítja a kormányzást, a fékezést és a gyorsítást (de a vezetőnek mindvégig a kormányon kell tartania a kezét).150 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 55 perc (0-ról 80%-os szintre) 11 kW-os wallboxról: 11h45 perc (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)

A hagyományos meghajtású új PEUGEOT BOXER design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-BOXER, és a különböző felhasználási céloknak (a karosszériaátalakításokat is beleértve) megfelelően a karosszériaváltozatok és hosszméretek széles skáláját kínálja.

Online szolgáltatások

A PEUGEOT a haszongépjárművet vásárló ügyfelek számára a következőket kínálja:

A Free2move Charge szolgáltatás különböző töltési megoldásokhoz biztosít hozzáférést:

Otthoni és munkahelyi töltőberendezések széles választéka (nagy teljesítményű csatlakozó, wallbox, smart wallbox stb.), a szükséges elektromos berendezések felmérése és a legmegfelelőbb töltési megoldás ajánlása, valamint a rendszer tényleges kialakítása ajánlott partnercégeken keresztülFree2Move Charge nyilvános töltés egy több mint 350 000 töltőpontból álló európai hálózaton keresztülVirtuális szervizfüzetA korábban megtett utak távolból történő továbbítása a fedélzeti navigációs rendszerbe okostelefonon keresztül (E-Partner és E-Expert). A navigációs rendszer alapértelmezésben végrehajtja a hangparancsokat. A TomTom segítségével pedig átlátható módon frissül a térképadatbázis.A jármű legmegfelelőbb időpontokban és a rendelkezésre álló töltőállomások figyelembevételével történő töltése. Az eRoutes alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatás a navigációs rendszer tükrözési funkciójával is igénybe vehető (E-Partner és E-Expert).Ajtók központi zárása, a fényszórók és a kürt távolból történő bekapcsolása

Továbbra is lehetőség van az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolására vagy beprogramozására, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyeletére, beprogramozására, elindítására, illetve későbbi időpontra halasztására.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Race

Brutális teljesítménnyel és aktív aerodinamikával mutatkozik be Le Mans-ban a Ford utcai versenyautója, a Mustang GTD

A magnézium keréktárcsákat, aktív aerodinamikát és első légterelő elemeket tartalmazó új Performance csomag fontos szerepet játszik majd a nürburgringi 7 perc alatti köridő 1 teljesítésében A Mustang GTD vezetőközpontú utasterében nagyméretű, 3D-nyomtatással gyártott, kormány mögött váltófülek, alapáras Recaro ülések és alul lapított karimájú kormánykerék található A teljesítményorientált Mustang GTD átkonfigurálható központi kijelzője egyedi grafikai elemeket […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Tim Gábor a harmadik hétvége után a bajnokság második helyén

2024-ben Tim Gábor hétszeres bajnok és a GFS Racing Team nagy fába vágta a fejszéjét. Egy Lotus Cup Europe-on induló kupás autóval neveztek be az ESET Cup bajnokságba, ahol egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával kísérlik meg a lehetetlent, megnyerni a GTX kategória bajnoki címét. Az első három forduló után Tim Gábor a kategória értékelés második […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom