Új ruhát ölt magára a DS E-TENSE FE23

A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT bemutatja, milyen új festéssel versenyez majd a DS E-TENSE FE23 a Formula-E világbajnokság 10. évadában. A DS Performance által kifejlesztett két együléses versenyautó volánjánál a 2018-ban és 2019-ben is győztes Jean-Eric Vergne-t és a 2022-es Formula-E világbajnok Stoffel Vandoorne-t üdvözölhetjük. A két DS PENSKE pilóta október 24. és 27. között kezdi a hivatalos szezon előtti tesztfutamokat a spanyolországi Valenciában.

A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT felfedte, milyen új ruhát ölt magára a DS E-TENSE FE23 az ABB FIA Formula-E világbajnokság 10. évadában.

Idén a tisztán elektromos autók között versenyző, pazar együléses modell a megszokott arany és fekete színek felcserélése révén még ragyogóbb, elegánsabb és feltűnőbb lett. Az aranyszínben pompázó orr-résznek és oldallemezeknek köszönhetően mintha a DS E-TENSE FE23 egészét glória övezné.

A 9. évadból már ismert hajtáslánccal ellátott autó (valamennyi meghajtóegység két évre kap típusjóváhagyást) új ruhájával is hű marad a francia márka hagyományos színösszeállításához és a csapat szellemiségéhez.

A DS E-TENSE FE23 modellt a DS Automobiles-nál alkalmazott legfejlettebb elektromos technológiára alapozva a DS Performance fejlesztette ki.

A két DS E-TENSE FE23-at Jean-Eric Vergne, a Formula-E sportág egyetlen kétszeres bajnoka és a 2022-es világbajnok Stoffel Vandoorne vezeti majd a szezon előtti hivatalos tesztek során, melyekre október 24. és 27. között a spanyolországi Valenciában kerül sor.

A 10. évad első versenye 2024. január 13-án Mexikóvárosban lesz.

Eugenio Franzetti, a DS Performance igazgatója:

„A festés leleplezése mindig nagyon izgalmas pillanat, mert egy új kaland, egy új kihívás, egy új évad hivatalos kezdetét jelzi. A 10. szezonnak egy olyan DS E-TENSE FE23-mal vágunk neki, amelyik még a tavalyi modellnél is szebb. És nemcsak szebb, hanem feltűnőbb is, hiszen erről szól az autósport. Szeretnénk minél láthatóbbá tenni a DS Automobiles márkát, partnerünket, a PENSKE AUTOSPORT-ot és természetesen a szponzorainkat. Emellett azon is keményen dolgozunk, hogy a DS E-TENSE FE23 ugyanolyan jól menjen, mint ahogyan kinéz. A hajtáslánc ugyanaz, mint a 9. évadban, hiszen idén a típusjóváhagyást illetően nincs változás, de sok más fejlesztés történt, és az irányítási szoftver tökéletesítésén is dolgozunk még. Nagy álmaink vannak, nagy sikerek elérését tűztük ki célul a 10. szezonra.”

A DS Automobiles Formula-E versenyzésének legfontosabb adatai:

105 futam
4 bajnoki cím
16 győzelem
47 dobogós helyezés
22 pole pozíció

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Peugeot e-2008 GT teszt – Aktiválták a támadó módot

A franciák városi szabadidő-autója felfrissült, ami az elektromos kivitelnél észlelhető a legjobban. Egyébként nem véletlen a típus népszerűsége. A 2019-ben megjelent 2008-as igen jól sikerült darab, ez nem csak szerző véleménye, hanem a vásárlóké is. Az eltelt évek alatt több, mint 700 ezer fogyott belőle, az elektromos kivitelből kb. a tizede. Ha nem lett volna […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom