Új ruhát ölt magára a DS E-TENSE FE23

A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT bemutatja, milyen új festéssel versenyez majd a DS E-TENSE FE23 a Formula-E világbajnokság 10. évadában. A DS Performance által kifejlesztett két együléses versenyautó volánjánál a 2018-ban és 2019-ben is győztes Jean-Eric Vergne-t és a 2022-es Formula-E világbajnok Stoffel Vandoorne-t üdvözölhetjük. A két DS PENSKE pilóta október 24. és 27. között kezdi a hivatalos szezon előtti tesztfutamokat a spanyolországi Valenciában.

A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT felfedte, milyen új ruhát ölt magára a DS E-TENSE FE23 az ABB FIA Formula-E világbajnokság 10. évadában.

Idén a tisztán elektromos autók között versenyző, pazar együléses modell a megszokott arany és fekete színek felcserélése révén még ragyogóbb, elegánsabb és feltűnőbb lett. Az aranyszínben pompázó orr-résznek és oldallemezeknek köszönhetően mintha a DS E-TENSE FE23 egészét glória övezné.

A 9. évadból már ismert hajtáslánccal ellátott autó (valamennyi meghajtóegység két évre kap típusjóváhagyást) új ruhájával is hű marad a francia márka hagyományos színösszeállításához és a csapat szellemiségéhez.

A DS E-TENSE FE23 modellt a DS Automobiles-nál alkalmazott legfejlettebb elektromos technológiára alapozva a DS Performance fejlesztette ki.

A két DS E-TENSE FE23-at Jean-Eric Vergne, a Formula-E sportág egyetlen kétszeres bajnoka és a 2022-es világbajnok Stoffel Vandoorne vezeti majd a szezon előtti hivatalos tesztek során, melyekre október 24. és 27. között a spanyolországi Valenciában kerül sor.

A 10. évad első versenye 2024. január 13-án Mexikóvárosban lesz.

Eugenio Franzetti, a DS Performance igazgatója:

„A festés leleplezése mindig nagyon izgalmas pillanat, mert egy új kaland, egy új kihívás, egy új évad hivatalos kezdetét jelzi. A 10. szezonnak egy olyan DS E-TENSE FE23-mal vágunk neki, amelyik még a tavalyi modellnél is szebb. És nemcsak szebb, hanem feltűnőbb is, hiszen erről szól az autósport. Szeretnénk minél láthatóbbá tenni a DS Automobiles márkát, partnerünket, a PENSKE AUTOSPORT-ot és természetesen a szponzorainkat. Emellett azon is keményen dolgozunk, hogy a DS E-TENSE FE23 ugyanolyan jól menjen, mint ahogyan kinéz. A hajtáslánc ugyanaz, mint a 9. évadban, hiszen idén a típusjóváhagyást illetően nincs változás, de sok más fejlesztés történt, és az irányítási szoftver tökéletesítésén is dolgozunk még. Nagy álmaink vannak, nagy sikerek elérését tűztük ki célul a 10. szezonra.”

A DS Automobiles Formula-E versenyzésének legfontosabb adatai:

105 futam
4 bajnoki cím
16 győzelem
47 dobogós helyezés
22 pole pozíció

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom