Volkswagen Business Class – Az új Passat Variant világpremierje

Bemutatkozott a nagyközönség előtt a legendás Passat legújabb generációja. Több mint 34 millió eladott példányával a Passat – a Golf után, ám immár a Bogár előtt – minden idők második legnagyobb darabszámban értékesített Volkswagen-modellje a világon. • Erőteljes és aerodinamikus formavilággal, kiváló minőséggel és új, különösen gazdaságos hajtásrendszerekkel a Volkswagen bemutatja a Passat új generációját • Két új hálózatról tölthető hibridhajtás (Plug-in Hybrid) mintegy 100 kilométer tisztán elektromos hatótávval és első ízben egyenáramú (DC) gyorstöltés akár 50 kW töltőteljesítménnyel • A vezetőtér nagyméretű kijelzőkkel és magától értetődő menüszerkezettel követi a Volkswagen-vásárlók visszajelzéseit • Magasszintű menetkényelem a tágas térkínálatnak, a hatékony zajszigetelésnek, az új üléseknek és az új, extrafelszerelésként rendelhető Adaptív futóműszabályzás pro (DCC Pro) technikának köszönhetően

Minden új, de jellegzetesen Passat – Formavilága letisztult és erőteljes, azaz egyértelműen Passat és egyértelműen Volkswagen, mégis minden szempontból új. Az összesen három új, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid), illetve enyhe-hibrid (Mild Hybrid) hajtásrendszer, valamint az összesen öt, egyaránt turbófeltöltésű benzines, illetve dízel erőforrás kifejezetten gazdaságos és ügyfélközpontú választékot alkot. A csendes és tágas Passat Variant – amely extrafelszerelésként az új fejlesztésű Adaptív futóműszabályzás pro (DCC Pro) rendszerrel és új ergoActive ülésekkel (pneumatikus nyomáspont-masszázzsal) is rendelhető – különösen színvonalas kényelmet kínál. A digitális vezetőtér intuitíven kezelhető funkciói szintén teljes egészében új fejlesztésűek, kívánságra pedig az új Passat akár önállóan is parkolhat és nagy távolságokat tehet meg támogatott vezetésse.

Két új plug-in hibridhajás – Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja kiemelte: „A Passat kilencedik generációjának különösen innovatív műszaki alapjául a Moduláris keresztmotoros platform legújabb fejlesztési lépcsője (MQB evo) szolgál. Az MQB evo nagyfokú méretgazdaságosságának köszönhetően a Volkswagen ismét számos high-tech fejlesztést tehet széles körben, autósok százezrei számára elérhetővé.” Kiváló példája ennek a két teljes egészében új, 150 kW (204 LE) és 200 kW (272 LE) teljesítményű, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszer (eHybrid), amelyek az új, 19,7 kWh nettó energiatároló képességű akkumulátorral mintegy 100 kilométer tisztán elektromos hatótávot tesznek lehetővé. Ezzel az új Passat Variant a mindennapokban gyakorlatilag elektromos autóvá válik, amihez a rövid töltési idők is hozzájárulnak. A váltakozóáramú (AC) töltőpontokon a korábbi 3,6 kW helyett már 11 kW, míg az egyenáramú (DC) gyorstöltő állomásokon akár 50 kW teljesítménnyel is tölthető a Passat Variant eHybrid. Az elektromos motor és az új, különösen gazdaságos turbófeltöltésű benzinmotor (1.5 TSI evo2) együttese mintegy 1000 kilométer összesített hatótávot tesz lehetővé.

Új 48 voltos mild-hybrid – Szintén újdonság a Passat fedélzetén a 48 voltos mild-hybrid hajtásrendszer (eTSI 110 kW/150 LE), amely a jármű mozgási energiáját részben elektromos energiává alakítja, és a belsőégésű motor hajtása nélküli „vitorlázás” menetüzemmódját is lehetővé teszi. A hajtásrendszerek további programját 150 kW (204 LE) és 195 kW (265 LE) teljesítménnyel két turbófeltöltésű benzinmotor (2.0 TSI), valamint a 90 kW (122 LE)1, 110 kW (150 LE) és 142 kW (193 LE) teljesítményű három turbófeltöltésű dízel erőforrás (2.0 TDI) alkotja. Minden esetben az alapfelszereltség része a kettős tengelykapcsolós automata sebességváltó (DSG), a 195 és a 142 kilowattos változatok pedig már alapkivitelben a 4MOTION összkerékhajtással, míg a további kivitelek elsőkerékhajtással készülnek.

Új kijelzőrendszer – Az eleve igényes belteret is teljes egészében átdolgozta a Volkswagen: markáns megoldás a jól áttekinthetően elrendezett, nagyfelületű kijelző-környezet, amely egyszerre stílusos, funkcionális és progresszív. Műszaki alapjául a Moduláris infotainment-koncepció legújabb generációja (MIB4) szolgál, amely intuitív kezelést kínál, és amelyet következetesen a Volkswagen modellek vezetőinek kívánságai szerint alakítottak ki.

Támogatott parkolás – Az új Passat Variant a legkorszerűbb vezetéstámogató rendszerek választékával érkezik. Újdonság a parkolási asszisztensrendszerek választéka, amelyben az extrafelszerelésként rendelhető Parkolási asszisztens plusz (Park Assist Plus), a Parkolási asszisztens pro (Park Assist Pro) és a Parkolási asszisztens pro memóriafunkciója szerepel. A Parkolási asszisztens pro rendszerével az új Passat Variant okostelefonon keresztül, távirányítással is be- illetve kiállhat a parkolóhelyről, ha pedig a Parkolási asszisztens pro memóriafunkciójával is rendelkezik, a rendszer opcionálisan rögzítheti és elmentheti az egyes utak utolsó 50 méteres szakaszát. Amikor az autó ismét ennek kezdőpontjához – például az otthoni kocsibeálló bejáratához – ér, a rendszer felajánlja a beállás folyamatának átvételét, és az önálló kiállásra is lehetőséget kínál.

A DCC Pro világpremierje – A futóműtechnika immár új szintjét képviseli az Adaptív futóműszabályzás pro (DCC Pro), amely a lehető legmagasabb fokú dinamika és a legszínvonalasabb kényelem közötti széles szabályzási tartományával mércéül szolgálhat a középkategóriában. Mindez többek között a Volkswagen modellben először alkalmazott kétszelepes technikának köszönhető. Az új ergoActive Plus ülések tízkamrás pneumatikus nyomáspont-masszázzsal járulnak hozzá a magasszintű menetkényelemhez. Mindezeken túl az 50 milliméterrel hosszabb tengelytávnak köszönhetően hátul ugyancsak 50 milliméterrel nagyobb lábtér áll rendelkezésre, akár 1920 literes csomagterével pedig üzleti és szabadidős célokra egyaránt kiválóan használható, sokoldalú modellként szolgálhat az új Passat Variant.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Precíz és dinamikus, V8-as motorral: Az új Cayenne GTS modellek

Teljesítményközpontú futómű Turbo GT alkatrészekkel Négyliteres V8-as biturbó motor 500 lóerővel Azonnal felismerhető GTS karakter új formai megoldásokkal Kibővített alapfelszereltség A Porsche újabb változattal teszi teljessé a 2023-ban teljes modellfrissítésen átesett Cayenne kínálatát: az új, különösen dinamikus GTS megérkezett. Az SUV és Coupé verzióban is elérhető újdonságokat a biturbó V8-as motor 500 lóerős változata hajtja, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

+++ Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot +++ Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.” +++ Senjang a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is folytatja felkészülését +++ Igazi mérföldkő a kínai Senjang város Dadong kerületében működő létesítmény gyártósoráról ma legurult BMW i5 modell: a Frozen Pure Grey karosszériafényezést […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A világ legjobb kerekesszékes teniszezője is Lexusszal jár

A Lexus bejelentette, hogy partneri szerződést kötött Alfie Hewett-tel, a világ első számú férfi kerekesszékes teniszezőjével, aki jelenleg is vezeti a világranglistát (Uniqlo Wheelchair Tennis Ranking). A 26 éves játékos már 27-szeres Grand Slam bajnoknak mondhatja magát, nyolc bajnoki címet nyert egyesben és 19-et párosban, utóbbit mind Gordon Reid partnereként. A páros 2021-ben teljesítette a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom