A Dax élénk új színe, valamint a CB125F frissítése és új fényezései teszik teljessé a Honda 2024. évi modellkínálatát

Jövőre új, Pearl Glittering Blue színben is megvásárolható a Dax
Az örök népszerű, frissített CB125F fényezései között két új is szerepel: Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic.

41 év után tért vissza Európába a Honda legendás örömforrása, a Dax és csatlakozott a márka másik két ikonjához, a Monkey-hoz és az MSX125 Gromhoz. Jövőre egy igazán funky-s fényezés, a Pearl Glittering Blue csatlakozik a már jól ismert Pearl Nebula Red és Pearl Cadet Grey színekhez.

Az ST125 Dax ikonikus T-alakú nagy szakító szilárdságú acélváza, mely ezer közül is felismerhető, legyen az kicsi vagy nagy köbcentis, hiszen egyik formája sem hasonlítható össze vele. Ha végigfut rajta a tekintetünk az üléstől a krómozott kormányig, a hosszan elnyújtott váz a kerekeivel és az alacsony ülésmagaságával egy kedves tacskóra emlékeztet, ami az eredeti 1969-ben megjelent modell elnevezéséhez is vezetett: ST50 Dax.

A 2024. modellévű ST125 Dax megtartja a korhű, ikonikus megjelenést, a motor remek úttartását préselt acélváz, fekete, 12″-os kerékgarnitúra és 31 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított teleszkóppár garantálja, Nem hiányzik róla a mindennapi közlekedést megkönnyítő, modern LED-világítás és a negatív szedésű LCD-kijelző sem. Formatervének hangsúlyos eleme a stílusos utaskapaszkodó, melyet a hatvanas években született elődök alkatrészeiről mintáztak.

Idén a portugál Tamara Alves és a szintén portugál Art On Wheels Garage által megalkotott Dax Furiosa vívta ki az elsőséget az Honda Customs motorépítő-versenyen, mely a biarritzi Wheels&Waves fesztivál keretein belül zajlott (www.hondacustoms.com).

A Honda világszerte kedvelt CB125F belépőmodellje tökéletes első lépést jelent a motorozás világába. A 2021. modellévre teljesen áttervezték a Honda szakemberei, ekkor kapott, új motort, új vázat és új külsőt, melybe beletartozott a LED-fényszóró és a digitális fogyasztásmérővel kiegészített, műszeregység. Tavaly a CB125F volt Európa második legnépszerűbb 125 cm-es motorkerékpárja, több mint 7000 darabot értékesítettek.

Jövőre kicsit felfrissül a külseje, hiszen rövidebbé vált a kipufogója, hosszabb krómozott hővédő burkolatot és erősebb alumínium kapaszkodót kap. A fényezésről sem feledkezhetünk meg, a meglévő mellett két új fényezés kerül a kínálatba Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic. Mindhárom kivitelben a lengéscsillapítókon és a gyertyapipán megjelenő élénkpiros festés vonzza a tekintetet, ami még egyedülállóbbá teszi a motort.

A Dax decemberben érkezik az európai márkakereskedésekbe, amelyet 2024 januárjában a CB125F követ.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Honda a Milánói divathéten mutatja be fenntartható, környeztebarát járműtervezési koncepcióját

• A Honda – a SUSTAINA-C Concept és Pocket Concept mellett – a Honda SH125i Vetróval szemlélteti a fenntartható járműgyártás terén elért eredményeit • Az új alapanyag és az egyedi, festékmentes felületkezelés csökkenti az előállítás CO2-kibocsátását, valamint egyedi megjelenéssel ruházza fel a járműveket • A modellek remekül szemléltetik a Honda „Triple Action to Zero” stratégiáját, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom