A Dax élénk új színe, valamint a CB125F frissítése és új fényezései teszik teljessé a Honda 2024. évi modellkínálatát

Jövőre új, Pearl Glittering Blue színben is megvásárolható a Dax
Az örök népszerű, frissített CB125F fényezései között két új is szerepel: Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic.

41 év után tért vissza Európába a Honda legendás örömforrása, a Dax és csatlakozott a márka másik két ikonjához, a Monkey-hoz és az MSX125 Gromhoz. Jövőre egy igazán funky-s fényezés, a Pearl Glittering Blue csatlakozik a már jól ismert Pearl Nebula Red és Pearl Cadet Grey színekhez.

Az ST125 Dax ikonikus T-alakú nagy szakító szilárdságú acélváza, mely ezer közül is felismerhető, legyen az kicsi vagy nagy köbcentis, hiszen egyik formája sem hasonlítható össze vele. Ha végigfut rajta a tekintetünk az üléstől a krómozott kormányig, a hosszan elnyújtott váz a kerekeivel és az alacsony ülésmagaságával egy kedves tacskóra emlékeztet, ami az eredeti 1969-ben megjelent modell elnevezéséhez is vezetett: ST50 Dax.

A 2024. modellévű ST125 Dax megtartja a korhű, ikonikus megjelenést, a motor remek úttartását préselt acélváz, fekete, 12″-os kerékgarnitúra és 31 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított teleszkóppár garantálja, Nem hiányzik róla a mindennapi közlekedést megkönnyítő, modern LED-világítás és a negatív szedésű LCD-kijelző sem. Formatervének hangsúlyos eleme a stílusos utaskapaszkodó, melyet a hatvanas években született elődök alkatrészeiről mintáztak.

Idén a portugál Tamara Alves és a szintén portugál Art On Wheels Garage által megalkotott Dax Furiosa vívta ki az elsőséget az Honda Customs motorépítő-versenyen, mely a biarritzi Wheels&Waves fesztivál keretein belül zajlott (www.hondacustoms.com).

A Honda világszerte kedvelt CB125F belépőmodellje tökéletes első lépést jelent a motorozás világába. A 2021. modellévre teljesen áttervezték a Honda szakemberei, ekkor kapott, új motort, új vázat és új külsőt, melybe beletartozott a LED-fényszóró és a digitális fogyasztásmérővel kiegészített, műszeregység. Tavaly a CB125F volt Európa második legnépszerűbb 125 cm-es motorkerékpárja, több mint 7000 darabot értékesítettek.

Jövőre kicsit felfrissül a külseje, hiszen rövidebbé vált a kipufogója, hosszabb krómozott hővédő burkolatot és erősebb alumínium kapaszkodót kap. A fényezésről sem feledkezhetünk meg, a meglévő mellett két új fényezés kerül a kínálatba Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic. Mindhárom kivitelben a lengéscsillapítókon és a gyertyapipán megjelenő élénkpiros festés vonzza a tekintetet, ami még egyedülállóbbá teszi a motort.

A Dax decemberben érkezik az európai márkakereskedésekbe, amelyet 2024 januárjában a CB125F követ.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom