Bagnaia a végén verte meg Bindert

Jól jött el a rajtnál a két KTM-es versenyző, Jack Miller és Brad Binder is lerajtolta Aleix Espargarót. Ment a helyezkedés, de nem tarthatott sokáig, mert Fabio Quartararo és Miguel Oliveira óriási balesetet szenvedett, és belengették a piros zászlót.

Quartararo jött hátulról, Oliveira és Bezzecchi közé nem fért be úgy, hogy ne legyen belőle baleset: magával vitte Oliveirát a sóderágyba. A versenyzők maguknál voltak a baleset után, Oliveirát viszont elvitték az orvosi központba. A piros zászló után álló rajttal indult újra a mezőny az eredeti felállásnak megfelelően. Oliveira nem tudott elrajtolni, Quartararo viszont kijött a többiekkel a pályára.

Ismét a két KTM került az élre, őket Jorge Martin, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro, Luca Marini és Dani Pedrosa követte. Az első körben Bagnaia meg tudta előzni márkatársát, és a második körben már Millert támadta a második helyért. Alex Rins és Joan Mir is bukott a verseny elején, a Honda pocsék hétvégét teljesít.

Pedrosa esett vissza, az ötödik körben már a 10. volt, Alex Marquez és Maverick Vinales is elmentek mellette. Az élen is folyamatosan változott a helyzet, Binder vezetett Bagnaia, Miller, Martin és Aleix Espargaro előtt. Utóbbi hármas előzgetéseiről szólt a pár kör. Bagnaia keményen ment el Miller mellett még kicsit korábban, ezért vissza kellett adnia a második pozíciót az ausztrálnak.

Pedrosa szabadkártyásként egy hetedik helyet hozott a KTM-nek, amivel ismét bizonyította klasszisát

Bagnaia a verseny második harmadában átvette a második helyet Millertől, és elindult Binderre az első pozícióért. Zarco és Bezzecchi is eldobták a vasat egy körön belül, szám szerint a 17.-ben. 5 körrel a vége előtt Binder, Bagnaia, Miller, Martin, Aleix Espargaro, Marini és Pedrosa volt a sorrend.

Bagnaia négy körrel a vége előtt átvette a vezetést, Binder és Miller követte őt a győzelemért. Végül az első hármas így futott be, Martin lett a negyedik, őt pedig Aleix Espargaro, Marini, Pedrosa, Alex Marquez, Nakagami, és Quartararo követte a top 10-ben. Hozzá kell tenni, hogy Quartararo két hosszúkörös büntetést is letöltött verseny közben, és utána kapaszkodott fel a top 10-be.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
Motor Motorsport

Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen. Kovács Bálint egy futamgyőzelem mellett egy második helyet szerzett, amivel jelenleg holtversenyben vezeti a pontversenyt a cseh Michal Fillaval egyetemben. A 21 éves versenyző kijelentette, kifejezetten örült a lehetőségnek, mert a szlovákiai hétvége a lehető legjobb felkészülés volt a számára az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom