Bagnaia a végén verte meg Bindert

Jól jött el a rajtnál a két KTM-es versenyző, Jack Miller és Brad Binder is lerajtolta Aleix Espargarót. Ment a helyezkedés, de nem tarthatott sokáig, mert Fabio Quartararo és Miguel Oliveira óriási balesetet szenvedett, és belengették a piros zászlót.

Quartararo jött hátulról, Oliveira és Bezzecchi közé nem fért be úgy, hogy ne legyen belőle baleset: magával vitte Oliveirát a sóderágyba. A versenyzők maguknál voltak a baleset után, Oliveirát viszont elvitték az orvosi központba. A piros zászló után álló rajttal indult újra a mezőny az eredeti felállásnak megfelelően. Oliveira nem tudott elrajtolni, Quartararo viszont kijött a többiekkel a pályára.

Ismét a két KTM került az élre, őket Jorge Martin, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro, Luca Marini és Dani Pedrosa követte. Az első körben Bagnaia meg tudta előzni márkatársát, és a második körben már Millert támadta a második helyért. Alex Rins és Joan Mir is bukott a verseny elején, a Honda pocsék hétvégét teljesít.

Pedrosa esett vissza, az ötödik körben már a 10. volt, Alex Marquez és Maverick Vinales is elmentek mellette. Az élen is folyamatosan változott a helyzet, Binder vezetett Bagnaia, Miller, Martin és Aleix Espargaro előtt. Utóbbi hármas előzgetéseiről szólt a pár kör. Bagnaia keményen ment el Miller mellett még kicsit korábban, ezért vissza kellett adnia a második pozíciót az ausztrálnak.

Pedrosa szabadkártyásként egy hetedik helyet hozott a KTM-nek, amivel ismét bizonyította klasszisát

Bagnaia a verseny második harmadában átvette a második helyet Millertől, és elindult Binderre az első pozícióért. Zarco és Bezzecchi is eldobták a vasat egy körön belül, szám szerint a 17.-ben. 5 körrel a vége előtt Binder, Bagnaia, Miller, Martin, Aleix Espargaro, Marini és Pedrosa volt a sorrend.

Bagnaia négy körrel a vége előtt átvette a vezetést, Binder és Miller követte őt a győzelemért. Végül az első hármas így futott be, Martin lett a negyedik, őt pedig Aleix Espargaro, Marini, Pedrosa, Alex Marquez, Nakagami, és Quartararo követte a top 10-ben. Hozzá kell tenni, hogy Quartararo két hosszúkörös büntetést is letöltött verseny közben, és utána kapaszkodott fel a top 10-be.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson Budapest bemutatja: Budapest Open Road Days 2024

A legendás alsóörsi Open Road Fest örököseként 2024. június 27-29. között a főváros egyik ikonikus helyszínére érkezik az Open Road Days fesztivál – a Harley-Davidson Budapest szervezésében. A jó hír a leggyorsabbaknak, hogy a motorosok Mikulása meg is hozta a Super Early Bird bérleteket, amelyeket december 6. és 24. között vásárolhatnak meg korlátozott számban a […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Honda elektromos motorkerékpárokkal kapcsolatos üzleti tervei

A Honda idén három új EB (ti. elektromos kerékpár) értékesítését indította el, ezek közül a Honda Cub e: Kínában, az EM1 e: elektromos moped pedig Japánban és Európában kezdte meg pályafutását. Ugyancsak új, világszerte forgalmazott modellként lép majd színre a – 2023-as JAPAN MOBILITY SHOW bemutatott – SC e: Concept tanulmánymodell sorozatgyártású változata, melyet további […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800DE – A sorkettes V-Strom paradoxon

A 2023-as szezonunk utolsó tesztalanya egyben az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Suzuki V-Strom 800DE volt. A teszt hét során viszont társat is kapott a nyolcszázas a V-Strom 1050DE, azaz a nagy testvér személyében. Ha egy összehasonlításra volnátok inkább kíváncsiak e kettő modell között, akkor kattintsatok az alábbi videóra! Amennyiben pedig csak a nyolcszázas […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom