Bagnaia a végén verte meg Bindert

Jól jött el a rajtnál a két KTM-es versenyző, Jack Miller és Brad Binder is lerajtolta Aleix Espargarót. Ment a helyezkedés, de nem tarthatott sokáig, mert Fabio Quartararo és Miguel Oliveira óriási balesetet szenvedett, és belengették a piros zászlót.

Quartararo jött hátulról, Oliveira és Bezzecchi közé nem fért be úgy, hogy ne legyen belőle baleset: magával vitte Oliveirát a sóderágyba. A versenyzők maguknál voltak a baleset után, Oliveirát viszont elvitték az orvosi központba. A piros zászló után álló rajttal indult újra a mezőny az eredeti felállásnak megfelelően. Oliveira nem tudott elrajtolni, Quartararo viszont kijött a többiekkel a pályára.

Ismét a két KTM került az élre, őket Jorge Martin, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro, Luca Marini és Dani Pedrosa követte. Az első körben Bagnaia meg tudta előzni márkatársát, és a második körben már Millert támadta a második helyért. Alex Rins és Joan Mir is bukott a verseny elején, a Honda pocsék hétvégét teljesít.

Pedrosa esett vissza, az ötödik körben már a 10. volt, Alex Marquez és Maverick Vinales is elmentek mellette. Az élen is folyamatosan változott a helyzet, Binder vezetett Bagnaia, Miller, Martin és Aleix Espargaro előtt. Utóbbi hármas előzgetéseiről szólt a pár kör. Bagnaia keményen ment el Miller mellett még kicsit korábban, ezért vissza kellett adnia a második pozíciót az ausztrálnak.

Pedrosa szabadkártyásként egy hetedik helyet hozott a KTM-nek, amivel ismét bizonyította klasszisát

Bagnaia a verseny második harmadában átvette a második helyet Millertől, és elindult Binderre az első pozícióért. Zarco és Bezzecchi is eldobták a vasat egy körön belül, szám szerint a 17.-ben. 5 körrel a vége előtt Binder, Bagnaia, Miller, Martin, Aleix Espargaro, Marini és Pedrosa volt a sorrend.

Bagnaia négy körrel a vége előtt átvette a vezetést, Binder és Miller követte őt a győzelemért. Végül az első hármas így futott be, Martin lett a negyedik, őt pedig Aleix Espargaro, Marini, Pedrosa, Alex Marquez, Nakagami, és Quartararo követte a top 10-ben. Hozzá kell tenni, hogy Quartararo két hosszúkörös büntetést is letöltött verseny közben, és utána kapaszkodott fel a top 10-be.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda SH125i Vetro (2024) teszt – Többszörösen zöld – Motor&Verda

A több szempontból is forradalmi megoldásokkal rendelkező Honda SH125i Vetro-val nyitottuk a Motor&Verda 2024-es teszt szezonját. A részletes beszámolóért, technikai megoldásokért és adatokért olvassatok tovább, a videós bemutatóért pedig kattintsatok az alábbi linkre!   Úttörő A címben említett “többszörösen zöld” jelző természetesen nemcsak a motor színére utal, hanem e mellett rengeteg környezetbarát, modern megoldással is […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválján, a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára. Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour nyitónapján, május 23-án zajló második élő elődöntő után eldől, hogy a 6 döntős közül ki lesz a Tankcsapda előzenekara június 29-én, a Budapest Open Road Days-en. A Műegyetem rakparton a „Légy a […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó érzésekkel készül Barcelonába

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. Bence elsődleges célja ezúttal is a pontszerzés, vagyis a TOP15-ben szeretne végezni. Az 1991-ben épült létesítmény a Formula 1 és MotoGP versenyzők számára is közkedvelt. Emiatt a pálya roppant elfoglalt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom