Bagnaia nyert, Bindert megint büntették

Jól kapta el a rajtot Brad Binder és Francesco Bagnaia. Mögöttük Marco Bezzecchi, Aleix Espargaro, Luca Marini és Miguel Oliveira volt a további sorrend. Jack Miller bukását figyelhettük a második körben, aki a hetedik helyért csatázott Maverick Vinalesszel. A harmadik körig kellett Ducati vezetésre várni, ugyanis Bagnaia vette át az első helyet Bindertől.

Fabio Quartararo és Johann Zarco akadtak össze és estek ki a versenyből. Vinales is hasonlóan járt, megfutotta a leggyorsabb kört, majd bukott. Az élen Bagnaia nem tudott elszakadni Bindertől, sőt Bezzecchi is egyre közelebb került hozzájuk, hármas csoport alakult ki.

Luca Marinit előzte Jorge Martin, és az előzéskor Alex Marquez és Miguel Oliveira is elmentek a VR46 versenyzője mellett. Enea Bastianini továbbra sem volt szerencsés a gyári Ducati nyergében, ezt a hétvégét bukással fejezte be. Az élmezőnyben Bagnaia, Binder, Bezzecchi, Aleix Espargaro, Martin, Alex Marquez és Oliveira haladtak a 10. kör kezdetén.

A verseny felénél kicsit megmerevedtek a frontvonalak, az egyetlen változás Bezzecchi sebessége volt. Tempót váltott, és a 17. körben elment Binder mellett, majd elindulhatott a futamgyőzelemért. Ez azonban az utolsó körökre nem volt releváns, sőt Bezzecchi és Binder kettősének inkább hátra kellett figyelnie, ugyanis Aleix Espargaro ért fel folyamatosan a nyakukra.

Három körrel a vége előtt továbbra is a harmadik helyért volt a legizgalmasabb a csata Binder, Aleix Espargaro és Martin között. Az első két hely biztosnak tűnt Bagnaia és Bezzecchi között. Az állás végül nem változott. A dobogóra Bagnaia, Bezzecchi és Binder állhattak fel, a további sorrend a top 10-ben pedig Aleix Espargaro, Martin, Alex Marquez, Marini, Nakagami, Morbidelli és Augusto Fernandez voltak.

Legalábbis úgy tűnt, mertugyanaz történt meg Binderrel, mint szombaton. Ráment a zöld vonalra, és hátrébb sorolták egy pozícióval. Ez azt jelenti, hogy Bagnaia és Bezzecchi mellett Aleix Espargaro pezsgőzhetett a dobogón.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom