Bagnaia nyert, Bindert megint büntették

Jól kapta el a rajtot Brad Binder és Francesco Bagnaia. Mögöttük Marco Bezzecchi, Aleix Espargaro, Luca Marini és Miguel Oliveira volt a további sorrend. Jack Miller bukását figyelhettük a második körben, aki a hetedik helyért csatázott Maverick Vinalesszel. A harmadik körig kellett Ducati vezetésre várni, ugyanis Bagnaia vette át az első helyet Bindertől.

Fabio Quartararo és Johann Zarco akadtak össze és estek ki a versenyből. Vinales is hasonlóan járt, megfutotta a leggyorsabb kört, majd bukott. Az élen Bagnaia nem tudott elszakadni Bindertől, sőt Bezzecchi is egyre közelebb került hozzájuk, hármas csoport alakult ki.

Luca Marinit előzte Jorge Martin, és az előzéskor Alex Marquez és Miguel Oliveira is elmentek a VR46 versenyzője mellett. Enea Bastianini továbbra sem volt szerencsés a gyári Ducati nyergében, ezt a hétvégét bukással fejezte be. Az élmezőnyben Bagnaia, Binder, Bezzecchi, Aleix Espargaro, Martin, Alex Marquez és Oliveira haladtak a 10. kör kezdetén.

A verseny felénél kicsit megmerevedtek a frontvonalak, az egyetlen változás Bezzecchi sebessége volt. Tempót váltott, és a 17. körben elment Binder mellett, majd elindulhatott a futamgyőzelemért. Ez azonban az utolsó körökre nem volt releváns, sőt Bezzecchi és Binder kettősének inkább hátra kellett figyelnie, ugyanis Aleix Espargaro ért fel folyamatosan a nyakukra.

Három körrel a vége előtt továbbra is a harmadik helyért volt a legizgalmasabb a csata Binder, Aleix Espargaro és Martin között. Az első két hely biztosnak tűnt Bagnaia és Bezzecchi között. Az állás végül nem változott. A dobogóra Bagnaia, Bezzecchi és Binder állhattak fel, a további sorrend a top 10-ben pedig Aleix Espargaro, Martin, Alex Marquez, Marini, Nakagami, Morbidelli és Augusto Fernandez voltak.

Legalábbis úgy tűnt, mertugyanaz történt meg Binderrel, mint szombaton. Ráment a zöld vonalra, és hátrébb sorolták egy pozícióval. Ez azt jelenti, hogy Bagnaia és Bezzecchi mellett Aleix Espargaro pezsgőzhetett a dobogón.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda SH125i Vetro (2024) teszt – Többszörösen zöld – Motor&Verda

A több szempontból is forradalmi megoldásokkal rendelkező Honda SH125i Vetro-val nyitottuk a Motor&Verda 2024-es teszt szezonját. A részletes beszámolóért, technikai megoldásokért és adatokért olvassatok tovább, a videós bemutatóért pedig kattintsatok az alábbi linkre!   Úttörő A címben említett “többszörösen zöld” jelző természetesen nemcsak a motor színére utal, hanem e mellett rengeteg környezetbarát, modern megoldással is […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválján, a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára. Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour nyitónapján, május 23-án zajló második élő elődöntő után eldől, hogy a 6 döntős közül ki lesz a Tankcsapda előzenekara június 29-én, a Budapest Open Road Days-en. A Műegyetem rakparton a „Légy a […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó érzésekkel készül Barcelonába

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. Bence elsődleges célja ezúttal is a pontszerzés, vagyis a TOP15-ben szeretne végezni. Az 1991-ben épült létesítmény a Formula 1 és MotoGP versenyzők számára is közkedvelt. Emiatt a pálya roppant elfoglalt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom