Bagnaia pályacsúccsal a pole-ban Aragónban

Joan Mir a negyedik szabadedzésen nem vett már részt, és a hétvége hátralévő részében, sőt a Japán Nagydíjon sem láthatjuk majd. A Suzuki versenyzőjének több idő kell a felépüléshez a múltkori óriási highside után. A Q1-ben ott voltak Marc Marquez, Aleix Espargaro, Johann Zarco és Luca Marini is. Első ránézésre ők voltak a legesélyesebbek a továbbjutásra.

Marc Marquez a Q1 elején szeretett volna Aleix Espargaro mögé beállni szélárnyék végett, de az apriliás kiállt előle. Marquez végül szélárnyék nélkül futott egy leggyorsabb időt, a második helyre pedig Aleix Espargaro ért be a Q1 első felében. Őket Luca Marini, Fabio Di Giannantonio és Johann Zarco kapaszkodtak fel.

Maverick Vinales, aki már az FP4-en is csapkodta a motorját, 3 perccel a vége előtt elesett a kettes kanyarban és biztosan nem jutott tovább a Q2-be. Ráadásul a többiek első gyorskörét is elrontotta a sárga zászlós szakasz miatt. Aleix Espargaro és Johann Zarco is megjavította Marquez idejét, aki már nem tudott javítani a végén, főleg egy újabb sárga zászlós szakasz miatt. Ezúttal Pol Espargaro dobta el a motort, így testvére és Zarco mehetett tovább a pole-ért folytatott harcba.

Az éllovasok közül Bagnaia mellett Aleix Espargaro is jobb helyzetben van, mint Quartararo

A Q2-ben az első kifutásra a gyári Ducatik és Enea Bastianini kezdett a legjobban. A következő körökben Alex Rins, Brad Binder és Johann Zarco is megmutatták, hogy számolni kell velük a mezőny elejében, a vb éllovas Fabio Quartararo egy hetedik hellyel kezdte az első etapját. Pokoli tempót futott mindenki az utolsó percekben, szinte mindenki javított a pályán.

1:46.069-et futott Francesco Bagnaia, ez új pályacsúcs volt, és pole-pozíciót is jelentett. Mögötte Jack Miller és Enea Bastianini állhat majd fel az első sorba. A második sor Aleix Espargaróé, Zarcóé és Fabio Quartararóé lett, Marco Bezzecchi, Jorge Martin és Alex Rins pedig a harmadikat töltheti fel. A KTM-ek végül csak a 10-11. helyeket tudták megszerezni Nakagami előtt.

További eredmények itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom