Bagnaia pályacsúccsal a pole-ban Aragónban

Joan Mir a negyedik szabadedzésen nem vett már részt, és a hétvége hátralévő részében, sőt a Japán Nagydíjon sem láthatjuk majd. A Suzuki versenyzőjének több idő kell a felépüléshez a múltkori óriási highside után. A Q1-ben ott voltak Marc Marquez, Aleix Espargaro, Johann Zarco és Luca Marini is. Első ránézésre ők voltak a legesélyesebbek a továbbjutásra.

Marc Marquez a Q1 elején szeretett volna Aleix Espargaro mögé beállni szélárnyék végett, de az apriliás kiállt előle. Marquez végül szélárnyék nélkül futott egy leggyorsabb időt, a második helyre pedig Aleix Espargaro ért be a Q1 első felében. Őket Luca Marini, Fabio Di Giannantonio és Johann Zarco kapaszkodtak fel.

Maverick Vinales, aki már az FP4-en is csapkodta a motorját, 3 perccel a vége előtt elesett a kettes kanyarban és biztosan nem jutott tovább a Q2-be. Ráadásul a többiek első gyorskörét is elrontotta a sárga zászlós szakasz miatt. Aleix Espargaro és Johann Zarco is megjavította Marquez idejét, aki már nem tudott javítani a végén, főleg egy újabb sárga zászlós szakasz miatt. Ezúttal Pol Espargaro dobta el a motort, így testvére és Zarco mehetett tovább a pole-ért folytatott harcba.

Az éllovasok közül Bagnaia mellett Aleix Espargaro is jobb helyzetben van, mint Quartararo

A Q2-ben az első kifutásra a gyári Ducatik és Enea Bastianini kezdett a legjobban. A következő körökben Alex Rins, Brad Binder és Johann Zarco is megmutatták, hogy számolni kell velük a mezőny elejében, a vb éllovas Fabio Quartararo egy hetedik hellyel kezdte az első etapját. Pokoli tempót futott mindenki az utolsó percekben, szinte mindenki javított a pályán.

1:46.069-et futott Francesco Bagnaia, ez új pályacsúcs volt, és pole-pozíciót is jelentett. Mögötte Jack Miller és Enea Bastianini állhat majd fel az első sorba. A második sor Aleix Espargaróé, Zarcóé és Fabio Quartararóé lett, Marco Bezzecchi, Jorge Martin és Alex Rins pedig a harmadikat töltheti fel. A KTM-ek végül csak a 10-11. helyeket tudták megszerezni Nakagami előtt.

További eredmények itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom