Bagnaiáé a pole, Rins az első sorban

Borús körülménynek fogadták a versenyzőket a MotoGP austini időmérőjén, de a Q1 egyelőre csapadék nélkül, száraz pályán indult el. Marco Bezzecchi, Joan Mir és Johann Zarco tűntek a legesélyesebbnek a továbbjutásra az eddigiek alapján.

Bezzecchi első köre elég jóra sikerült (2:02.523), és már szinte ezután sejthettük, hogy ő lesz az egyik továbbjutó. Zarco közelítette meg a legjobban az első etapban, két tizedre jött fel márkatársára. A Yamaha, a Honda és az Aprilia versenyzői sem tudták megközelíteni a két éllovast. Jöttek a javítások a többiektől, Mir, Morbidelli és Oliveira is gyorsult, de Zarco még Bezzecchi idejénél is jobbat ment, így ők ketten mehettek tovább a Q2-be a top 10 mellé.

Az első nekifutás Bagnaiának sikerült a legjobban, mögé Vinales, Bezzecchi és Aleix Espargaro kapaszkodott fel. A második körében Jorge Martin hibázott, és elesett. Bagnaia és Alex Marquez ezredre azonos idővel állt az élen 2:02.242-vel.

A második kifutáson Alex Marquez Bagnaia mögött akart menni, és addig szórakoztak egymással, míg szép csöndben Alex Rins feljött az első helyre, 2:02.052-vel. Alex Marquez és Martin is bukott, az utolsó körön pedig Bagnaia és Luca Marini is gyorsulni tudott. A pályacsúcs végül Bagnaiáé lett a pole-lal együtt: 2:01.892-vel.

Az első sorba a címvédő mellé Alex Rins és Luca Marini állhat fel. A másodikat Alex Marquez, Marco Bezzecchi és Aleix Espargaro, a harmadikat pedig Fabio Quartararo, Maverick Vinales és Johann Zarco töltheti fel mindkét futamon.

További eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson Budapest bemutatja: Budapest Open Road Days 2024

A legendás alsóörsi Open Road Fest örököseként 2024. június 27-29. között a főváros egyik ikonikus helyszínére érkezik az Open Road Days fesztivál – a Harley-Davidson Budapest szervezésében. A jó hír a leggyorsabbaknak, hogy a motorosok Mikulása meg is hozta a Super Early Bird bérleteket, amelyeket december 6. és 24. között vásárolhatnak meg korlátozott számban a […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Honda elektromos motorkerékpárokkal kapcsolatos üzleti tervei

A Honda idén három új EB (ti. elektromos kerékpár) értékesítését indította el, ezek közül a Honda Cub e: Kínában, az EM1 e: elektromos moped pedig Japánban és Európában kezdte meg pályafutását. Ugyancsak új, világszerte forgalmazott modellként lép majd színre a – 2023-as JAPAN MOBILITY SHOW bemutatott – SC e: Concept tanulmánymodell sorozatgyártású változata, melyet további […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800DE – A sorkettes V-Strom paradoxon

A 2023-as szezonunk utolsó tesztalanya egyben az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Suzuki V-Strom 800DE volt. A teszt hét során viszont társat is kapott a nyolcszázas a V-Strom 1050DE, azaz a nagy testvér személyében. Ha egy összehasonlításra volnátok inkább kíváncsiak e kettő modell között, akkor kattintsatok az alábbi videóra! Amennyiben pedig csak a nyolcszázas […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom