Bemutatkoztak Magyarországon a MINI Countryman modellek

Hazánkban is debütált az új, minden korábbinál tágasabb, kényelmesebb és nagyobb biztonságot kínáló harmadik generációs MINI Countryman. A 13 490 000 Ft listaártól elérhető modell akár tisztán elektromos hajtáslánccal, ALL4 intelligens összkerékhajtással, illetve a nulla-százas sprintet 5,4 másodperc teljesítő JCW változatban is rendelhető.

A dánszentmiklósi Botanicában mutatkozott be hazánkban a hat centiméterrel magasabb és tizenhárom centiméterrel hosszabb új MINI Countryman, amely közvetlen elődmodelljéhez képest is érezhetően tovább nőtt. A szélesebb kerékjárati íveknek, a jellegzetes egyediségnek és a letisztult felületekkel dolgozó, modern, minimalista formanyelvnek köszönhetően a modell kisugárzása minden korábbinál magabiztosabb. Utasterében a kalandor MINI még több helyet, még nagyobb kényelmet és még nagyobb biztonságot kínál – ALL4 intelligens összkerékhajtásának köszönhetően nem csupán az épített utakon, de azokon túl is. Az intelligens vezetést támogató rendszerek kibővített portfóliója, a hangutasításokkal vezérelhető MINI Intelligent Personal Assistant és az új MINI vezetési üzemmódok az új MINI Countryman fedélzetén átélhető kényelmes és szórakoztató kirándulások még intenzívebb formáját kínálják, mely a tisztán elektromos meghajtással még tovább fokozható.

A MINI új modellgenerációjának formanyelve modern, digitális és összetéveszthetetlen. Új modellcsaládjával a MINI új korszakba emeli a vezetés élményét, az átfogó felhasználói élményt és a felelősségteljes hozzáállást. A 2030-ra előirányzott, teljesen elektromos márkává válás felé vezető úton tett eme részletekbe menő átállás az új modellek autentikus dizájnjában is visszaköszön, amely a jövőbe vezető technológiát a karosszériatervezés elemi elveivel és a márka tradicionális jegyeivel ötvözi. Mindez a MINI nagyvárosi jellegét hangsúlyozza, az innovációkban rejlő élményekkel együtt.

A tisztán elektromos meghajtású, új MINI Countryman kétféle teljesítményszinttel válik elérhetővé: a 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítmény és 250 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes MINI Countryman E modell a nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltésével 462 kilométert*, a 230 kW / 313 lóerő maximális teljesítmény és 494 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes MINI Countryman SE ALL4 modell pedig 433 kilométert* tud megtenni.

Az új MINI Countryman mindezen felül rendkívül hatékony, innovatív benzin- és dízelmotorokkal is elérhetővé vált. A MINI Countryman C modell elsőkerék-meghajtással, a MINI Countryman JCW ALL4 modell pedig intelligens összkerékhajtással gurul fel a palettára – utóbbi esetben vérpezsdítően sportos menettulajdonságokra optimalizálva. A MINI Countryman C modell 125 kW / 170 lóerő teljesítményre képes benzinmotorral érkezik, mellyel így 8,3 másodperc alatt érhető el a 100 km/h sebesség 280 Nm csúcs forgatónyomaték mellett. A modell végsebesség 212 km/h. A 221 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotorral a MINI Countryman JCW ALL4 modell 5,4 másodperc alatt letudja a nulla-százas sprintet, amelyhez 400 Nm csúcs forgatónyomaték és 250 km/óra végsebesség társul.

Az új MINI Countryman modellcsalád tagjainak bruttó listaárainak megtekintéséhez kattints ide!

 

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom