BMW F900 XR bemutató – A kistesó, aki nem is olyan kicsi?!

A BMW, az F900 XR modelljét, a kalandmotor kategóriába sorolja. Az adventure kifejezést többféleképpen is lehet értelmezni, ami biztos, hogy ezzel a típussal sem nyúltak mellé a bajorok.

Elsőnek lássuk a főbb adatokat! A gépben egy 900 cm3-es, kéthengeres motor dolgozik, ami 105 lóerőt tud. Ez bőven elég egy laza utcai motorozásra vagy akár egy túrára is. Főleg azért, mert a motor középtartományban egészen erősnek mondható. A másik pozitívum, hogy – a soros elrendezés ellenére – a kéthengeres finoman jár.

Fék, futómű

Személyes kedvencem a fék és a futómű, de van egy negatívum is!
A vizes utakon történő motorozás kimaradt. Viszont csúszós, kavicsos és rossz minőségű aszfalton sokat közlekedtem. A magyarországi úthálózatban, nem nehéz ilyen körülményeket találni.

A futómű mindenhol jól végezte a munkáját. A motort az első méterektől kezdve jól lehetett uralni, legyen szó szűk vagy tempós kanyarokról. A legtöbb örömöt, a dimbes-dombos utakon történő menés jelentette. A jó futómű és az alacsony súlypont mellett, a széles kormány is segített abban, hogy az F900 XR-el könnyedén lehessen kanyarodni.

A Brembo fékek – a sebességtől függetlenül – precízen adagolhatók, azt csinálják, amit a motoros akar. Mindez könnyedén, lazán történik, nem kell a tenyérre és az ujjakra külön gyúrni. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően, kanyargós részeken, gond nélkül lehet tartani a lépést bármilyen motorral.

Nagyon erős csomagot kapunk a BMW-től. Az egész motor nagyon egyben van, akad azonban egy dolog, amivel továbbra sem sikerült megbarátkoznom: ez pedig a gyors-váltó. Nem ez az első BMW, aminél negatívumként éltem meg a működését. Úgy tűnik, ezen a téren nem változtak a dolgok. Ez a hozzáállás annak a fényében furcsa, hogy a legtöbb konkurensnél ez a technika, kifinomultabban működik.

Kényelem és szélvédelem

A fentiek abszolút szubjektív dolgok, hiszen nagyban befolyásolja a testalkat és a magasság. A motor nagyon kényelmes a számomra (172 cm/65kg), amikor elindul vele az ember, azt érzi, hogy bármennyit tudna vele menni. Tulajdonlás vagy hosszabb használat esetén, a kormány pozícióján mindenképp állítanék.

A szélvédelembe nem tudok belekötni: 100-130 km/órás utazó sebességnél, egyáltalán nem volt turbulencia. Egy rövid németországi kiruccanáson pedig – 190 km/óra fölötti sebességnél is -– jól működött.

Ami meglepő, hogy szinte mindegyik közlekedési szituációban nagyon kényelmes a motor és jól kezelhető. Az érdekesség, hogy lehet élvezni vele az átlagos utazást is, nem csak a száguldást.

Összegzés

Összességében jó motor az F900 XR-t és úgy gondolom a BMW gyors-váltóját is meg tudnám szokni. Aki ezzel a motorral szemezget, az mindenképp próbálja ki. Mivel viszonylag könnyű, és a motor könnyen kezelhető, ezért a kevésbé tapasztalt motorosoknak is bátran ajánlható. Ezzel a motorral, széles vásárló réteget fed le a BMW.

Írta: Hencze Erik

Fotó: Hencze Erik

BMW F900 XR

Műszaki adatok

  • Típus: BMW F900 XR
  • Motor: 895cc3/ soros, kéthengeres
  • Teljesítmény: 105 LE/8500 ford/perc
  • Nyomaték: 92 Nm/6500 ford/perc
  • Menetkész tömeg: 219 kg
  • Végsebesség: 200 km/óra fölött
  • Fogyasztás: 4,2 liter/100 km (gyári)
  • Ár: 5 450 000 Ft (Az alap modell ára)

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Bemutatkozik a Honda EM1 e

Az EM1 e: a Honda első európai elektromos kétkerekűje. Bemutatkozásával új időszak veszi kezdetét a márka történetében, ugyanis – a tervek szerint – 2025-ig további 10, vagy ennél több elektromos motorkerékpár bevezetését tervezi a vállalat az öreg kontinensen. Az újdonság leleplezésével újabb fontos lépést tesz a Honda céljának megvalósítása felé, miszerint 2040-ig teljes motorkerékpár-kínálatát szeretné […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki SV650 – Múltidéző V2

Ebben az évben elsőnek a Suzuki igencsak népszerű, neo-retro, középsúlyú SV-650-ét próbálhattam ki. Ez a frissített modell három színsémában érhető el: Glass Sparkle Black, Solid Iron Grey és Metallic Reflective Blue. Nekem az utóbbi, Metallic Reflective BLue-hoz volt szerencsém és nagyon megtetszett a szolid, de mégis szemet vonzó szín. A roadstert a japán márka ugyan […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki SV650 (2023) teszt – Páratlan páros

Egy kis történelem A Suzuki SV modellek története közel 25 évre nyúlik vissza, ugyanis 1999-ben gurult le a gyártósorról az első példány. Bevált recepten ne változtass – vallja a Suzuki. Egy rövidebb időintervallumot leszámítva – amikor is a Gladius váltotta az SV650-t a 2010-es években – valóban a jól megszokott megnevezéssel, formával találkozhatunk. Ténylegesen csak […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom