Espargaro: Büszke vagyok arra, amit elértünk

Aleix Espargaro a 10. helyen hozta be az Apriliát Sepangban, ami azt jelentette, hogy biztosan nem lehet világbajnok a 2022-es szezonban. Az utolsó versenyeken egyáltalán nem ment neki, 4 verseny alatt mindössze 18 pontot szerzett. Ugyanígy tett Maverick Vinales is a másik Apriliával, szóval nem csak nála vannak problémák.

Espargaro így értékelt a sepangi futam után: „Nem tudom, mi történt. A motor nagyon, nagyon lassú volt az egyenesben és a kanyarodás sem ment igazán. Semmi tapadásom nem volt. Mindent megpróbáltam, amit lehetett, úgy nyomtam, mint a pokol, egészen az utolsó körig, annak tudatában, hogy minden egyes pont fontos a harmadik hely (összetett) megszerzéséhez. De ez sem volt elég, nagyon lassú voltam egész versenyen. Az utolsó négy futam katasztrófa volt.”

„Megpróbáljuk kideríteni, mi nem ment a tengerentúli versenyeken. Biztos, hogy technikai gondunk van, mindkettőnknek ugyanaz a problémája volt. Európában, amikor dobogóra kerültem, akkor Maverick is gyors volt. Kivéve Barcelonában, minden versenyen egyik vagy a másik apriliás ott állt a dobogón. Most pedig a 10-ben sem vagyunk, ez őrület.”

Az Apriliával történelmet író versenyzőben kettős érzések kavarognak a 2022-es esztendővel kapcsolatban: „Nagyon csalódott és szomorú vagyok, viszont egyben büszke is mindenkire, az Apriliánál, magamra, a csapattársamra, mindenkire Noaleben. Idén csodás és történelmi dolgokat vittünk véghez, amire örökké emlékezhetünk. Ugyanakkor szomorú, hogy ilyen lett a szezon vége, mert ha tartjuk a korábbi formánkat, akkor lett volna esélyünk Valenciába érkezve. De sajnos elveszítettük. Úgy tűnik, hogy ez az álom még túl nagy volt számunkra. Reméljük, hogy tanulunk belőle, és készen állunk rá majd a jövőben.”

Espargaro jelenleg még harmadik a világbajnoki tabellán, de Enea Bastianini formáját elnézve, könnyen lehet, hogy ezt a pozíciót is elveszíti a végén Valenciában.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom