Espargaro: Büszke vagyok arra, amit elértünk

Aleix Espargaro a 10. helyen hozta be az Apriliát Sepangban, ami azt jelentette, hogy biztosan nem lehet világbajnok a 2022-es szezonban. Az utolsó versenyeken egyáltalán nem ment neki, 4 verseny alatt mindössze 18 pontot szerzett. Ugyanígy tett Maverick Vinales is a másik Apriliával, szóval nem csak nála vannak problémák.

Espargaro így értékelt a sepangi futam után: „Nem tudom, mi történt. A motor nagyon, nagyon lassú volt az egyenesben és a kanyarodás sem ment igazán. Semmi tapadásom nem volt. Mindent megpróbáltam, amit lehetett, úgy nyomtam, mint a pokol, egészen az utolsó körig, annak tudatában, hogy minden egyes pont fontos a harmadik hely (összetett) megszerzéséhez. De ez sem volt elég, nagyon lassú voltam egész versenyen. Az utolsó négy futam katasztrófa volt.”

„Megpróbáljuk kideríteni, mi nem ment a tengerentúli versenyeken. Biztos, hogy technikai gondunk van, mindkettőnknek ugyanaz a problémája volt. Európában, amikor dobogóra kerültem, akkor Maverick is gyors volt. Kivéve Barcelonában, minden versenyen egyik vagy a másik apriliás ott állt a dobogón. Most pedig a 10-ben sem vagyunk, ez őrület.”

Az Apriliával történelmet író versenyzőben kettős érzések kavarognak a 2022-es esztendővel kapcsolatban: „Nagyon csalódott és szomorú vagyok, viszont egyben büszke is mindenkire, az Apriliánál, magamra, a csapattársamra, mindenkire Noaleben. Idén csodás és történelmi dolgokat vittünk véghez, amire örökké emlékezhetünk. Ugyanakkor szomorú, hogy ilyen lett a szezon vége, mert ha tartjuk a korábbi formánkat, akkor lett volna esélyünk Valenciába érkezve. De sajnos elveszítettük. Úgy tűnik, hogy ez az álom még túl nagy volt számunkra. Reméljük, hogy tanulunk belőle, és készen állunk rá majd a jövőben.”

Espargaro jelenleg még harmadik a világbajnoki tabellán, de Enea Bastianini formáját elnézve, könnyen lehet, hogy ezt a pozíciót is elveszíti a végén Valenciában.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba Valenciában edzett a hétvégén

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek. Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megújult a Can-Am Outlander, a világ egyik legnépszerűbb quadja

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb ATV bemutatója a világ egyik legnagyobb és legrégibb quad gyártójánál a BRP csoporthoz tartozó Can-Am-nál. A legsokoldalúbb Can-Am Outlander típusaihoz 75 különböző gyári kiegészítő is rendelhető, hogy minden feladathoz, bármilyen időjárási és terep körülmények között helytálljon. Az új modellek az AMTS-en is megtekinthetők a Jet Power Hungary Kft […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Mi minden történhet 2023-ban a MotoGP-ben?

Maverick Vinales apriliásként, Jack Miller pedig KTM-es versenyzőként írhat történelmet, ha futamot nyernek. Mindkettőjüknek ez lenne a harmadik gyártó, amivel győzelmet ünnepelhetnek. Míg Vinales a Suzukival és a Yamahával is felért a dobogó legfelső fokára, Millerrel ugyanez a helyzet, aki a Honda és Ducati után a KTM-et próbálja győzelemre vezetni. Ha maradunk ezen a vonalon, […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom