Espargaro: Büszke vagyok arra, amit elértünk

Aleix Espargaro a 10. helyen hozta be az Apriliát Sepangban, ami azt jelentette, hogy biztosan nem lehet világbajnok a 2022-es szezonban. Az utolsó versenyeken egyáltalán nem ment neki, 4 verseny alatt mindössze 18 pontot szerzett. Ugyanígy tett Maverick Vinales is a másik Apriliával, szóval nem csak nála vannak problémák.

Espargaro így értékelt a sepangi futam után: „Nem tudom, mi történt. A motor nagyon, nagyon lassú volt az egyenesben és a kanyarodás sem ment igazán. Semmi tapadásom nem volt. Mindent megpróbáltam, amit lehetett, úgy nyomtam, mint a pokol, egészen az utolsó körig, annak tudatában, hogy minden egyes pont fontos a harmadik hely (összetett) megszerzéséhez. De ez sem volt elég, nagyon lassú voltam egész versenyen. Az utolsó négy futam katasztrófa volt.”

„Megpróbáljuk kideríteni, mi nem ment a tengerentúli versenyeken. Biztos, hogy technikai gondunk van, mindkettőnknek ugyanaz a problémája volt. Európában, amikor dobogóra kerültem, akkor Maverick is gyors volt. Kivéve Barcelonában, minden versenyen egyik vagy a másik apriliás ott állt a dobogón. Most pedig a 10-ben sem vagyunk, ez őrület.”

Az Apriliával történelmet író versenyzőben kettős érzések kavarognak a 2022-es esztendővel kapcsolatban: „Nagyon csalódott és szomorú vagyok, viszont egyben büszke is mindenkire, az Apriliánál, magamra, a csapattársamra, mindenkire Noaleben. Idén csodás és történelmi dolgokat vittünk véghez, amire örökké emlékezhetünk. Ugyanakkor szomorú, hogy ilyen lett a szezon vége, mert ha tartjuk a korábbi formánkat, akkor lett volna esélyünk Valenciába érkezve. De sajnos elveszítettük. Úgy tűnik, hogy ez az álom még túl nagy volt számunkra. Reméljük, hogy tanulunk belőle, és készen állunk rá majd a jövőben.”

Espargaro jelenleg még harmadik a világbajnoki tabellán, de Enea Bastianini formáját elnézve, könnyen lehet, hogy ezt a pozíciót is elveszíti a végén Valenciában.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Pedrosa elárulta a Ducati fő erejét

A 2022-es szezonban a Ducati mindent megnyert a MotoGP-ben, amit lehetett: az egyéni, a csapat- és a gyártói világbajnoki címet is elhódította. Az kétségtelen, hogy az olasz gyártó  a többi fölé nőtt az utóbbi években, és ezúttal a Yamaha és Fabio Quartararo sem tudott mit tenni Francesco Bagnaia második féléves hajrájával. A KTM fejlesztő- és […]

Olvass tovább
Férfi szemmel Motor Teszt

Suzuki V-Strom 650 XT (2021) – Túrára termett

A Suzuki V-Strom 650 XT vitathatatlanul egy olyan motorkerékpár, amelyre szükségünk lesz, akár a városban van dolgunk, akár huzamosabban autópályán haladnánk vagy egy felfedezetlen ösvényt hódítanánk meg. Ez a kalandmotor kategóriába sorolt gép (amely véleményem szerint nem igazán kalandmotor) rengeteg mindennel fel van szerelve, hogy túlélje a váratlan helyzeteket és elviselje még az áldatlan szituációkat […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel

Suzuki V-Strom 650XT (2021) – Szlovák túra egy egyszerű, de nagyszerű motoron

A Suzuki V-STROM 650XT 2021-es változatát egy több napos túrán volt alkalmunk tesztelni. Szlovákiába utaztunk szeptember végén, és bejártuk a Tátra nagy részét. Három nap és ezer kilométer alatt mindenféle időjárással, útviszonnyal találkoztunk. Színes körülmények között tesztelhettük tehát a Suzuki kisebb köbcentis túramotorját. Ádám cikkében olvashattok a bővebb technikai részletekről, ha pedig a nagytesóra, az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom