Forma 1 – Szaúdi Nagydíj 🏁

A futam elején Norris rajtja szolgáltatta az izgalmat, ugyanis megmozdult, és kicsit előrébbről rajtolt. Sokáig nem született döntés ez ügyben, azonban végül megúszta büntetés nélkül az incidenst. Vele ellentétben Perez (veszélyes kiengedés) és Magnussen (baleset okozása) is időbüntetésben részesült, előbbi 5, utóbbi 10 másodpercet kapott.

Alig néhány kör elteltével Lance Stroll a falat eltalálva kitörte bal első futóművét, így megállnia csak a gumifalban sikerült. A Safety Car ismét összerázta a mezőnyt, és az eltérő stratégiának köszönhetően Norris vette át a vezetést (míg a legtöbb pilóta kijött kereket cserélni, ő a pályán maradt használt abroncsokon.)

Lance Stroll balesete, melyet Safety Car követett

A futam közepén a Bearman – Tsunoda (9.), a Hamilton – Piastri (5.) és a Norris – Leclerc (3. helyért) csatákat nézhettük.

A Haas-os Magnussennek nem volt túl jó versenye, ugyanis egy második tíz másodperces büntetést is begyűjtött, a pálya határainak elhagyásáért.

A kötelező boxkiállások után kialakult már nagyjából a sorrend,  nem sok izgalom maradt a futam végére.

Hamilton és Norris ugyan a lágy gumikon kicsit gyorsabbak voltak a végén, azonban pozíciót nem tudott egyik brit sem javítani. A leggyorsabb körért járó egy pontot pedig az utolsó körben Leclerc elorozta Hamilton elől.

Oliver Bearman így az első F1-es futamán a hetedik helyen végzett – ezzel a “nap versenyzője” címet is megnyerte a szurkolói szavazáson.

A kockás zászlónál a sorrend a következőképp alakult: Verstappen, Perez, Leclerc, Piastri, Alonso, Russell, Bearman, Norris, Hamilton, Hulkenberg.

Az összetettet egyre nagyobb fölénnyel vezeti mind Max Verstappen, mind a Red Bull.

foto: F1

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Ötcsillagos EURO NCAP minősítést szerzett az új Honda CR-V

• A vadonatúj CR-V a legújabb, továbbfejlesztett Honda SENSING, illetve SENSING 360 rendszerrel kerül a szalonokba, mely egyebek mellett hangradarrendszer és széles látószögű első kamera segítségével szavatol 360˚-os biztonságot • A CR-V karosszériaszerkezetének új nyúlványai a frontális, a ráfutásos és az oldalirányú ütközéseknél is nagyobb védelmet garantálnak • A Honda célja, hogy 2050-ben már ne […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Veszprémben kezdődik a Peugeot Kupa hetedik szezonja!

Hetedik szezonját kezdi meg idén a Peugeot magyarországi forgalmazója és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által létrehozott Peugeot Rally Cup Hungary sorozat. Ami nem változott: a Tagai Racing Technology, a Peugeot Sport hazai disztribútora biztosítja a megfelelő technikai hátteret, PIRELLI versenyabroncsok lesznek a Peugeot 208 Rally4 autókon és a hétszeres magyar bajnok, ifjabb Tóth János […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Tatabányán épült fel a jövő Toyota márkakereskedésének prototípusa

A világszintű és a magyarországi újautóértékesítések tekintetében egyaránt piacvezető, nem mellesleg a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota új kiskereskedelmi koncepció hirdetett meg, amelynek jegyében megújulnak és gyökeresen átalakulnak a környezettudatosságot a high-tech megoldásokkal ötvöző japán autógyártó márkakereskedései. Az első magyarországi Toyota márkakereskedés, amely már e szerint a koncepció szerint került kialakításra a tavaly […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom