Nem egy hagyományos kalandmotor: Moto Guzzi V100 Mandello

A Moto Guzzit általában nem szokták a csúcstechnológiával azonosítani, de a cég új V100 Mandello modellje – amely a márka századik születésnapját ünnepli – a hagyományos ötletek és a futurisztikus gondolkodás érdekes kombinációja.

A motor tartása és stílusa hagyományos sporttúra, elkerüli a magasra emelkedő, kalandmotoros ihletésű gépek trendjét, és a V-kettes motor kétoldalt kiálló hengerei nem hagynak kétséget afelől, hogy ez egy Moto Guzzi. De ez a motor teljesen új, és a motor olyan műszaki elemeket rejt, amelyek nem csak a Guzzi számára újak, hanem a motorozásban is egyediek.

Az 1042 köbcentiméteres motor a korábbi “kis blokkos” Guzziktól eltérően vízhűtést használ, ami 115 lóerős csúcsteljesítményt és 77 lb-ft maximális nyomatékot eredményez. Nem világrengető számok, de egy ilyen motorkerékpárhoz képest bőven elegendőek.

A motor egy újonnan tervezett egyoldalas lengőkarban elrejtett tengelyen keresztül hajt, és a korábbi Guzziktól abban különbözik, hogy a hengerfejek 90 fokkal el vannak forgatva, a szívócső a “V” közepén van, a kipufogó pedig lefelé mutat. Ezek a fejek két vezérműtengelyt és hengerenként négy szelepet tartalmaznak.

A karosszéria azonban a hagyományos megjelenés ellenére a V100 nagy újdonságát rejti. Az elektromosan állítható szélvédő mellett a 17,5 literes tank mindkét oldalára automatikus, elektromos szélterelőket szereltek. Ezek a szárnyak a sebességtől és a kiválasztott menetmódtól függően változtatják a helyzetüket, terelik a levegőt a motoros körül, és valóban “aktív” aerodinamikát hoznak létre.

A Guzzi azt mondja, hogy ezek segítenek csökkenteni a motorosra ható széllökéseket, így a V100 olyan érzést kelt, mintha egy sokkal teljesebb burkolattal rendelkező gép lenne.

Máshol négy vezetési mód, négy kipörgésgátló beállítás, három motorfékezési szint és három teljesítménytérkép áll rendelkezésre a motorhoz, valamint kanyarfényszórók és egy IMU, amely biztosítja, hogy az ABS és a kipörgésgátló akkor is működjön, ha a motor épp kanyarodik.

A Guzzi két változatot kínál majd: az alap V100-ast egy magasabb felszereltségű változat egészíti ki, amely Öhlins Smart EC 2.0 félaktív felfüggesztést, gyorsváltót és multimédiás vezérlést használ a TFT műszerfalon keresztül.

Kapcsolódó cikkek

Yamaha R7 teszt – Új versenyző az utakon

Mivel a legendás R6 már csak pályaopcióként érhető el, a Yamaha sportos kínálatában űr keletkezett ebben a kategóriában, így 2021-ben a gyártó piacra dobta a vadonatúj modellt, az R7-et. A nagy népszerűségnek örvendő MT-07-re alapozva alkották meg, és a 2022-es YZF-R7 azt az ígéretet hordozza magában, hogy megteremti az egyensúlyt a közúti és a pályamotorozás […]

Olvass tovább

Yamaha R7 teszt – A kis kanyarvadász

A sportmotorok iránti kereslet az utóbbi években, évtizedben jócskán csökkent, erről már sok helyen olvashattunk. Egyre többen választják ugyanis a kényelmesebb, sokoldalúbb naked, sport-túra motorokat közúti használatra, hiszen teljesítményük már nem marad el a superbike-okétól. A Yamaha mérnökei azonban úgy gondolták, hogy mégis megpróbálnak olyat alkotni, ami visszahúzza a felhasználók szívét a sportmotorokhoz, illetve kielégíti […]

Olvass tovább

Quartararo a túlzott önbizalma miatt esett Assenben

A nyár utolsó futamán a Holland Nagydíjon Fabio Quartararo 13 pontot bukott Aleix Espargaróval szemben egy buta előzési manőver miatt. Pont a legnagyobb riválisát (Espargarót) akarta előzni, de nem sikerült neki és elesett. Balszerencséjére Aleix Espargaro kisodródott, de folytatta a futamot és óriási felzárkózással egy negyedik helyet hozott. Fabio Quartararónak nem sikerült jól a 2022-es […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom